9/2/10

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς από το Σικάγο!

Για το ζήτημα «Θάλεια Δραγώνα».

Κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, σε φωτοτυπία, η απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ που αναγνωρίζει το "διδακτορικό" της Δραγώνα με την -απίστευτη- υποσημείωση "Η ενδιαφερομένη ΔΕΝ διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών". Επειδή είμαι και εγώ παθών, θύμα της "δυσκαμψίας" του ΔΙΚΑΤΣΑ που δεν μου αναγνώρισε βασικό πτυχίο από αναγνωρισμένο(!) εκπαιδευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής (Berklee College of Music, Department of Music, Production & Sound Engineering), εύλογα -νομίζω- αναρωτιέμαι πώς "τα κατάφερε" η εν λόγω "κυρία".

Θέλω να σας επισημάνω κάτι που ίσως αποτελεί το κλειδί του μυστικού της "ανέλιξης" της Δραγώνα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου που "αναγνώρισε" το Διδακτορικό της από το University of Aston, αναφέρεται ο Μανόλης (με όμικρον) Παπαθωμόπουλος ή Παπαθυμόπουλος. Επειδή το φωτοαντίγραφο ΔΕΝ είναι καθαρό, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το πρώτο, διότι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήταν και είναι(;) ο Μανόλης Παπαθωμόπουλος.


Ο "κύριος" αυτός, ήταν ένας από τους "έμπιστους" του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ένας απ' αυτούς που συνέταξαν στις 2 Σεπτεμβρίου 1974 μαζί με τον Ανδρέα στο σπίτι του στο Καστρί, την τελική διακήρυξη της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Οι άλλοι δύο ήταν ο Γ. Ζαφειρόπουλος, βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και ο Δ. Βασιλειάδης, αμφότεροι ιδρυτικά μέλη του ΠΑΚ (όπως και ο Παπαθωμόπουλος).

Επίσης σημαντικό είναι το ότι ενώ η Δραγώνα απέκτησε το πτυχίο στις 26-4-1984, καταθέτει τα δικαιολογητικά της στο ΔΙΚΑΤΣΑ ένα και πλέον χρόνο αργότερα, δηλ. στις 24-9-1985, ενώ η επιτροπή συνεδρίασε και "αναγνώρισε" το Διδακτορικό της στις 24-1-1986. Το αναφέρω αυτό διότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε έγινε πρόεδρος ο Παπαθωμόπουλος στην επιτροπή του ΔΙΚΑΤΣΑ. Είναι προφανές ότι η παρουσία του Παπαθωμόπουλου -ως Πρόεδρου μάλιστα- στην επιτροπή σίγουρα τυχαία δεν μπορεί να είναι. Μάλιστα η υπόθεσή της διεκπεραιώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ για τα "ΔΙΚΑΤΣΑϊκά" δεδομένα. Να φανταστείτε εγώ περίμενα -για το ΟΧΙ- περίπου 2 χρόνια και αν και προσέβαλα την αρχική τους απόφαση δεν πήρα τελική απόφαση ποτέ!!! Η υπόθεσή μου δε εκρεμεί από το 1993, τα σχόλια περιττά.

Τώρα, για να προσληφθεί στο Πανεπιστήμιο κάποιος εκείνα τα χρόνια μας λένε ότι δεν απαιτείτο βασικός τίτλος σπουδών (ολίγον εξωφρενικό δεν νομίζετε;), αλλά μόνο Μεταπτυχιακό/Διδακτορικό.


Η κρίση όμως γινόταν από μια επιτροπή του ιδρύματος και όχι με διαφανείς και αδιάβλητους όρους. Περιέργως η Δραγώνα αρχίζει την "καριέρα" της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με τον Παπαθωμόπουλο, το Ιωαννίνων, ο οποίος και ήτο επικεφαλής του τμήματος στο οποίο προσελήφθη.

Η πορεία του Παπαθωμόπουλου είναι γνωστή, το διαδίκτυο είναι γεμάτο με το όνομά του. Είναι "σάρκα εκ σαρκός" του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και η Δραγώνα μόνο που ως νεότερη (είναι σχεδόν συνομίλικη του ΓΑΠ του νεοτέρου, λίγο μικρότερη) προφανώς δεν εμφορείται από την ρήσιν του Ανδρέα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" παρότι βρήκε όλες τις πόρτες διάπλατα ορθάνοιχτες με αποτέλεσμα, τόσα χρόνια να μην έχει παράξει έργο προς όφελος της Ελλάδος ενώ εξακολουθεί και σιτίζεται πλουσιοπάροχα από εμάς τους Έλληνες και το υστέρημά μας.

Με εκτίμηση,
Δ. Π.
Μόνιμος (και νόμιμος) Κάτοικος ΗΠΑ
Chicago, Illinois.

1 σχόλιο:

διηνεκης είπε...

Φιλε απο το Σικαγο αν ψηφισει τσιπρα η γιωργακη παιρνεις τον τιτλο αλλιως γιωκ τιτλος ετσι λειτουργουν οι θολοκουλτουριαρηδες