1/2/10

Eπί Τροχάδην: ERGA OMNES ,CASUS BELLI , MEA CULPA.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

1. Ελληνο-Λατινικά

- Είδαμε ζωντανά τον διάλογο που διεμήφθει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη (στο ρόλο της ερωτώσας τον έλληνα πρωθυπουργό) και τον Γιώργο Παπανδρέου να απαντά, και οι δύο εις άψογα αγγλικά-χωρίς σαρδάμ!- για το θέμα των σχέσεων Ελλάδας -FYROM. Ακούσαμε λοιπόν τον πρωθυπουργό να αποδέχεται την ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία, «για να ξεχωρίσει η ελληνική Μακεδονία από την FYROM» όπως είπε. ΔΕΝ ακούσαμε όμως την άλλη μισή ΜΑΓΙΚΗ φράση, την οποία τα τηλεοπτικά κανάλια ΠΡΟΣΘΕΤΑΝ την επομένη στα δελτία ειδήσεων τους : ERGA OMNES. Θα ισχύσει ή ΟΧΙ η όποια συμφωνία ονόματος για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ;

- Επιμένει η κυβέρνηση , βρίζοντας δια των υποτακτικών της, των υπαλλήλων της και των αμοιβόμενων από τον κρατικό κορβανά ΜΚΟ, να απειλεί ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο για την αθρόα νομιμοποίηση μεταναστών και λαθρομεταναστών και την χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε μεγάλο αριθμό από αυτούς. Αντί να εμμείνει σε μία πολιτική Νομιμοποίησης και παροχής «Πράσινης κάρτας» ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ασφαλιστούν και να φύγουν από τα χέρια των αετονύχηδων και των Μαφιών, πηγαίνει σε μία λύση «πολυπολιτισμική» και στην ουσία ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ. Μόνο που αυτό ΔΕΝ μπορεί να είναι έργο οποιασδήποτε κυβέρνησης. Επειδή ακριβώς πρόκειται για θέμα που αφορά την ίδια την ουσία, την ΚΑΡΔΙΑ του ελληνικού κράτους, την ίδια δηλαδή την συγκρότηση και υπόσταση του, ως Απελευθερωμένου από τον τουρκικό ΖΥΓΟ το 1821 κράτους των Νέο-Ελλήνων, απογόνων του Ελληνικού Έθνους και Ορθοδόξων Χριστιανών, (για το ΜΙΣΟΣ των κονδυλοφόρων ενάντια στην Ορθοδοξία την στιγμή που μένουν βουβοί μπροστά στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των ΕΒΡΑΙΩΝ του ΙΣΡΑΗΛ , κρυφοί θαυμαστές του ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, της «Καμπάλα» και κάθε άλλης αλλόκοτης αηδίας, δείχνοντας παράλληλα το μέγεθος του ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ τους απέναντι σε κάθε τι ελληνικό-έστω και μισερό, μία άλλη φορά).Για το θέμα αυτό λοιπόν θα μιλήσουμε ΟΛΟΙ. Προς το παρόν κυκλοφορούν κείμενα και συλλέγονται υπογραφές κατά του συγκεκριμένου εκτρωματικού σχεδίου νόμου. Επισημαίνουμε:το παρόν νομοσχέδιο είναι άθλιο, πάρτε το πίσω. Άλλως ,αποτελεί CASUS BELLI.

- Απάντησε εντέλει στην (αγνώστου περιεχομένου) επιστολή του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν ο έλληνας πρωθυπουργός. Και από ότι μέχρις στιγμής προκύπτει, απάντησε σε ΟΛΑ τα θέματα που ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και επεκτατικά συμπεριέλαβε στην επιστολή του ο γείτονας. Αντί να μείνει στην σωστή γραμμή Κ.Καραμανλή (του γηραιού) και του πατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι δηλαδή το μοναδικό θέμα που εκκρεμεί ανάμεσα στις δύο χώρες είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας και αν συμφωνήσουν να το πάνε με κοινό συνυποσχετικό προς επίλυση στο δικαστήριο της Χάγης, ο έλληνας πρωθυπουργός απαντά σε ΟΛΕΣ τις ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ της Άγκυρας. Νομίζει πως με αυτές τις μετα-μοντερνιές θα εξισορροπήσει τις ορέξεις του γείτονα; Ο νέο-Οθωμανισμός είναι ιδεολογία και δη επεκτατική, διαβάστε Νταβούτογλου κύριε πρωθυπουργέ. Δεν χρειάζεται εκ των υστέρων να ξανακούσουμε: MEA CULPA.

… 2. Απόσπασμα από ένα νέο βιβλίο

Και μιας και μιλάμε για τα προσφιλή μας ελληνο-τουρκικά, και μιας και επισκέφτηκε τον Αμπτουλαχ Οτζαλάν στο ΝΕΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ! ,Αντιπροσωπεία της επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης:

για να μαθαίνουν οι κρατούντες, για να μαθαίνουμε όλοι: Όταν συνομιλείς με τον εξ Ανατολών γείτονα ΟΦΕΙΛΕΙΣ να βάζεις προϋποθέσεις, αλλιώς ΔΕΝ έχεις μάθει τίποτα από Ιστορία, από Γεωγραφία, από Γεωπολιτική… Αναφέρει σε κάποιο σημείο στο νέο του βιβλίο ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης («Από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΚΑΣΟΡ. Ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος», εκδόσεις Στράβων, με εξώφυλλο ένα από τα τέρατα –Γοργόνες της Μυθολογίας, έναν κατάλληλο για την περίσταση παρουσιαζόμενο ερυθρόμορφο- κοκκίνισε από την ντροπή του;- αμφορέα που βρίσκεται σε μουσείο του Μονάχου) :

«Μια νέα Νυρεμβέργη για την περιοχή θα αποξηράνει θα έλεγε ο Μπρεχτ την μήτρα που αναπαράγει την ιδεολογία του θανάτου, της γενοκτονίας και της βίας, τον κεμαλικό ρατσισμό. Μετά την καταδίκη της Ναζιστικής Αλητείας, να καταδικαστούν οι πρόδρομοι και οι συνεχιστές της, η κεμαλική Αλητεία. Ο πρόεδρος και η κυρία Μπους μετά την επίσκεψη στο Άουσβιτς, οφείλουν να προσκυνήσουν και στα Άουσβιτς και Ματχάουζεν της Μικράς Ασίας που είναι διάσπαρτα στα βουνά, στις πεδιάδες, στα ποτάμια της. Εκεί εξοντώνονταν και εξοντώνονται οι λαοί, στα Ματχάουζεν εν ροή, στις πορείες του θανάτου στο Ερζερούμ, στο Βαν, στην Κερασούντα, στο Λίτσε. Αυτά όλα, ακόμη μένουν ατιμώρητα. Όπως ατιμώρητοι μένουν οι Δήμιοι του Ιμραλί. Η θέση του Αμπτουλάχ Οτζαλάν δεν είναι στο Iμραλί, είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος στα πλαίσια της επίλυσης του τουρκικού προβλήματος.». (αφιερωμένο εξαιρετικά στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης).

e-mail: gpapagian@in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Το νομοσχέδιο θα το φέρουν μετά την εκλογή του Παπούλια η οποία έπρεπε να γίνει το Μάρτιο και μετατέθηκε 40 μέρες... γι' αυτό το λόγο. Τότε δεν θα υπάρχει κίνδυνος να πάρει ανάποδες ο Σαμαράς και να προκαλέσει εκλογές... και το μόνο τους πρόβλημα θα είναι οι πατριώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους έχει στο χέρι με τη λίστα αν προκαλέσουν εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να 'ρθεί στην εξουσία για να φέρει τρεις νόμους:
- Την παραχώρηση της ιθαγένειας σε αλλογενείς, κυρίως Αλβανούς(κάτι ανάλογο έγινε και στο Κόσοβο)και σε μουσουλμάνους...
- Τον Καλλικράτη όπου θα ψηφίζουν όλο και περισσότεροι "Έλληνες".
- Το γερμανικό μοντέλο του εκλογικού νόμου.
Αυτή η τριάδα νόμων είναι ομοούσια και αδιαίρετη και οδήγούν στην παραχώρηση της Ελλάδας σε άλλες φυλές και στη διαιώνιση της εξουσίας του Παπανδρέου.
Τα περί χρέους και όλη αυτή η επίθεση, ξαφνικά μόλις βγήκε το ΠΑΣΟΚ, είναι το παραπέτασμα καπνού και το ρίξιμο του κόσμου στον Καιάδα της όλο και πιό δύσκολης επιβίωσης και της μοιρολατρίας. Η μοιρολατρία είναι ο καλύτερη μέθοδος γιά να περνούν οι εξουσίες τα σχέδιά τους καθώς όλοι αποδέχονται τα μελλούμενα.
Και στο βάθος τα πετρέλαια του Αιγαίου και τα πολύτιμα καταγεγραμμένα ορυκτά της Μακεδονίας και της Θράκης...
ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...