1/2/10

Μετά τη συνέντευξη Παπανδρέου στους FT

Πούσουνα νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος

"Η παρουσία της Ελλάδας το προηγούμενο διήμερο στο 40ό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου του Νταβός ήταν θετικά αποδεκτή". (ΟΥΦ! Περάσαμε κι αυτές τις εξετάσεις).

Η διαπίστωση αυτή ανήκει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τη διατύπωσε σε συνομιλία που είχε με τους απεσταλμένους δημοσιογράφους του ελληνικού Τύπου.

του Kώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr

Ωστόσο ο κ. Παπανδρέου αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της μάχης, είπε ότι έχουμε δρόμο. Πάντως παρατήρησε ότι η Ελλάδα εμφανίστηκε στο Νταβός με αποφασιστικότητα, συγκροτημένο πρόγραμμα και πειστικά επιχειρήματα για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. (AΠE)

Καθώς παρακολουθούσα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Νταβός, από τις ειδήσεις της ΝΕΤ, είπα πως κάποιο λάθος στη μετάφραση θα υπάρχει. Κάτι δεν άκουσα καλά, ή κάτι δεν πάει καλά στους υπότιτλους.

Δεν είναι δυνατόν, πρωθυπουργός σοσιαλιστικής κυβέρνησης, και μάλιστα ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να επαίρεται για αυτά τα πράγματα.

‘Ετσι πήγα και άκουσα πολλές φορές τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς : http://www.ft.com/cms/0d71e1fe-068c-11df-b952-00144feabdc0.htm Jan 28: Greek PM to “put house in order”.

«Θα τακτοποιήσουμε το σπίτι μας», είπε λοιπόν ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός. Και εξήγησε ότι πρόκειται καθαρά για μια επίθεση σπεκουλαδόρων στην οικονομία μας.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου των FT, αν θα περικόψει θέσεις εργασίας στο Δημόσιο Τομέα, απάντησε απερίφραστα επαναλαμβάνοντας δύο φορές: «Έχουμε ήδη περικόψει θέσεις εργασίας. Έχουμε περικόψει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας απότο Δημόσιο Τομέα, και διαπραγματευόμαστε να μειώσουμε τους μισθούς στο Δημόσιο Τομέα. Έχουμε ξεκινήσει φορολογικές μεταρρυθμίσεις και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού».

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά, με το σχέδιο σταθερότητας που παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το έχει εγκρίνει (!!!).

Μποεί να μην αισθανόμαστε υπερήφανοι, που έχουμε έναν πρωθυπουργό που περπατώντας σε στενούς διαδρόμους κι ανεβαίνοντας σκαλιά, λέει με τόσο καλά αγγλικά τέτοια πράγματα;

Με απολογητικό ύφος, απέρριψε ότι η Ελλάδα πήγε να δανειστεί από τους ΚΙνέζους – (φτου κακά πράγματα). Τι λέτε τώρα, αφήσουμε τους καπιταλιστές σπεκουλαδόρους, για να πάμε με τους ερσάτζ;

‘Ονειρο κάθε εργαζόμενου είναι να αποκτήσει σοσιαλιστική κυβέρνηση. Τώρα θα καταλάβει τι όμορφο είναι να την έχει και μάλιστα με πρωθυπουργό πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Που ΔΕΝ διορίζει κουμπάρους σε θέσεις κλειδιά. Να πέσει φωτιά να με κάψει! Και δίνει τόσο καλά προφορικές εξετάσεις στα καπιταλιστικά φόρα, όπως του Νταβός.

Άξιος Τοπάρχης των Βρυξελλών!

Γλιτώσαμε από τη «Σχολή του Λονδίνου» για να πέσουμε στα χέρια άλλης αδελφότητας.

Αλλά τα χειρότερα έπονται, καθώς προετοιμάζεται ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός για τις εξετάσεις που θα δώσει στον (κατηγορούμενο ως σοσιαλίζοντα από τους σοσιαλ-φοβικούς συμπατριώτες του) Μπαράκ Ομπάμα. (Πόσο έχει ξεπέσει ακόμα και σα λέξη ο "σοσιαλισμός").

Τι θέλετε, να παρακαλάμε: «να τον περάσει ή να τον κόψει»;

Τι είναι πιο καλό για τη χώρα και την εθνική μας αξιοπρέπεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝ ΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥ 21

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ  ἁπάσσας τὰς Ἑλληνίδας.  Βροχερός εἰς τοὺς 2°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ Γ...