2/2/10

Soros : «δεν υπάρχει ελκυστική εναλλακτική του δολαρίου».

Φεύγουν απ’ το ευρώ οι «επενδυτές»

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=80634

Με τον ταχύτερο ρυθμό στα χρονικά φεύγουν απ’ το ευρώ οι «επενδυτές» καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν επιβραδύνει τις αγορές του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Το ευρώ έχει χάσει 8,4% απ’ τις 25 Νοεμβρίου, σημειώνοντας την ταχύτερη πτώση κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, λόγω των ανησυχιών ότι χώρες με έλλειψη ρευστού, όπως η Ελλάδα δεν θα πληρώσουν τα χρέη τους.
Μόλις προχθές, ο George Soros δήλωσε απ’ το Davos ότι «δεν υπάρχει ελκυστική εναλλακτική του δολαρίου».

Παράλληλα οι traders έχουν φύγει απ’ τις ευρωπαϊκές μετοχές κατευθυνόμενοι οπουδήποτε αλλού για 19 σερί εβδομάδες (που αποτελεί ρεκόρ), «πλήττοντας ξεκάθαρα» το νόμισμα αφού έχουν τραβήξει καθαρά 13 δισ δολ. απ’ την αγορά, σύμφωνα με ανάλυση της UBS.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος, χάνοντας 9,4% με όρους δολαρίου, 2,5 φορές περισσότερο απ’ τις απώλειες του S&P 500.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, αφού αγόρασαν ευρώ όσο ποτέ άλλοτε στο β’ τρίμηνο, οι Κεντρικές Τράπεζες άρχισαν να κάνουν πίσω. Συγκεκριμένα είχαν αγοράσει 60 δισ δολ., δηλαδή περισσότερα απ’ τα μισά νέα συναλλαγματικά αποθεματικά τους. Στο γ’ τρίμηνο όμως τοποθέτησαν μόλις το 15% των νέων συναλλαγματικών τους σε ευρώ. Το 45% αφορούσε δολάρια (52 δισ δολ.).

Οι επενδυτές ακολουθούν τους Κεντρικούς Τραπεζίτες. Οι εκτός Ευρωζώνης επενδυτές πούλησαν καθαρά 3,9 δις ευρώ μετοχών, ομολόγων και πάσης φύσεως χρεογράφων της Ευρωζώνης το Νοέμβριο, που αποτελεί την πρώτη μηνιαία εκροή απ’ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ. Σύμφωνα με τη UBS για 15 σερί εβδομάδες υπάρχουν καθαρές εισροές στην αμερικανική αγορά.

Στ.Μ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ε; Και είναι ελκυστικό το δολλάριο κύριε Σόρος; Στημένα τα πάντα. Και η κρίση και όλα!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,

για πρώτη φορά αναφέρθηκε από το ΜΕΓΑΛΟ κανάλι η επιτροπή εθνικής σωτηρίας. Την αναφορά την έκανε η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ μεταξύ άλλων κινήσεων οι οποίες θεωρούνται αντιρατσιστικές (κατ΄ αυτήν)!!!!

Από ότι φαίνεται ο τζέφρυ και τα τσιράκια του είναι αμετανόητοι για το Λαθρονομοσχέδιο. Το πολύ σε τρεις εβδομάδες θα περάσει. Το πιο ανησυχητικό είναι η ανύπαρκτη στάση της ΝΔ (και του Σαμαρά) που φαίνεται να είναι υπνωτισμένη (από τι άραγε;) και να μην αντιδρά.

Καλό κουράγιο στον αγώνα μας. Αυτή θα είναι πρώτη μέρα που ακουστήκαμε σε πανεθνικής εμβέλειας κανάλι!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε να λέμε ελληνικά εναλλακτική λύση, η καλύτερα να ετοιμαζόμαστε με κατά λέξη μεταφράσεις σύντομα να περάσουμε στα εγγλέζικα ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι όταν ανέβαινε το ευρώ...(πήγε μέχρι και 1,50$)δεν ήταν για το καλό του!
Δεν έκανε εξαγωγές η Ευρώπη λόγο ακριβού ευρώ κτλ.

Τώρα που πέφτει το ευρώ,πάλι δεν είναι για το καλό του!!

Τελικά πότε είναι καλά για το γαμη..νο νόμισμα,θα μας εξηγήσει κανείς;

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...