11/11/16

11η Νοεμβρίου 1940.(15η ημερα του Πολέμου).

Οι Δευτεριάτικες εφημερίδες των Αθηνών έγραφαν τις πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο: «Μεγάλαι επιτυχίαι των ελληνικών όπλων. Κατόπιν θυελλώδους ελληνικής αντεπιθέσεως η 3η Μεραρχία των Αλπινιστών, ενισχυμένη δι' ιππικού, Βερσαλιέρων και φασιστικής Εθνοφρουράς, εξεμηδενίσθη. Εις την άτακτον φυγήν της παρέσυρε και τας σταλείσας εξ Αυλώνος ενισχύσεις. Πολυπληθείς αιχμάλωτοι και πάντοιον υλικόν περιήλθον εις ημετέρας χείρας».

Σε όλο το μέτωπο καταγράφεται δράση του πυροβολικού και δράση περιπόλων. Κατά τη διάρκεια αποστολής αναγνώρισης στον τομέα της 8ης Μεραρχίας η ελληνική αεροπορία απώλεσε ένα Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού που κατέπεσε νοτιοανατολικά της Κλεισούρας. Απωλέστηκε το πλήρωμα. Ο Σμηναγός ΦΩΤΙΟΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ, ο Σμηναγός ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ και ο Ανθυποσμηναγός ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Στην Αθήνα , ο Μεταξάς εκφώνησε λόγο προς τους Καθηγητάς των Ανωτάτων Σχολών δια την πνευματικήν επιστράτευσιν ενώ το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε λεπτομερείς για τις αποκρύψεις αρχαίων εκθεμάτων των μουσείων, και σχηματίστηκαν Επιτροπές Απόκρυψης και Ασφάλισης των θησαυρών των μουσείων της χώρας στις οποίες προήδρευαν κατά κανόνα Αρεοπαγίτες και δικαστικοί.
Τη νύχτα, το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και η RAF κατάφεραν ισχυρά πλήγματα στον ιταλικό στόλο μέσα στη βάση του Τάραντα και στο στενό του Οτραντο.

Το πλήρες χρονολόγοι των γεγονότων της 29ης Οκτωβρίου/11ης Νοεμβρίου θα το βρείτε εδώ....
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/11/11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: