17/11/16

Κίτρινη κάρτα από το γερμανό λογιστή σε οκτώ ευρώ-Λάντερ

Η Μπούντεςμπανκ και η Χούντα των Βρυξελλών, οι Ηρακλείς της Ευρω-λιτότητας και της Ευρωζώνης , έβγαλαν κίτρινη κάρτα στα σχέδια προϋπολογισμών οκτώ γερμανικών Λάντερ. Οι υπάλληλοι της Χούντας των Βρυξελλών δεν ενέκριναν τα σχέδια προϋπολογισμών της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Κύπρος, της Λιθουανίας, της Σλοβενίας και της Φινλανδίας.
Οι Κομισάριοι, διαπίστωσαν ότι «η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και η αυξημένη αβεβαιότητα λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας και της εκλογής Τραμπ στις ΗΠΑ, απειλούν τις ευρωπαϊκές οικονομίες».

Οι Κομισάριοι πάντως πρότειναν , «προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα», την «δημοσιονομική επέκταση»,κατά 0,5% του συνολικού ΑΕΠ της ευρωζώνης για το 2017, η οποία θα προέλθει από την αύξηση των δαπανών των χωρών που έχουν δημοσιονομικό περιθώριο, αλλά και από τη συνέχιση της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες με προβλήτα.

Ο Σακάτης και ο χειριστής του Γενς Βάιντμαν, τάχθηκαν αμέσως κατά της πρότασης των Υπαλλήλων τους για δημοσιονομική τόνωση. «Δεδομένου του υψηλού χρέους στην Ε.Ε., δεν νομίζουμε πως υπάρχει η πιθανότητα υιοθέτησης επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σακάτης, και πρόσθεσε ότι προς το παρόν, «δεν διαφαίνεται η ανάγκη λήψης τέτοιων βημάτων», επειδή , «συνεχίζεται η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη».
Όσον αφορά τις εκκλήσεις περί αύξησης των δημοσίων δαπανών των «πλούσιων χωρών», το Βερολίνο ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, «λόγω των μεσοπρόθεσμων προκλήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...