25/11/16

Τα γεγονότα της 12/25 Νοεμβρίου

Το πραξικόπημα της Cia και του «αόρατου δικτάτορα», η επιστροφή του εστεμμένου φελλού στον Πειραιά, το πραξικόπημα του Καρβάλιο στην Πορτογαλία, οι εκλογές που έχασαν οι μπολσεβίκοι.
1935. Μετά το δημοψήφισμα της 3ης Νοεμβρίου, ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ επέτρεψε στην Ελλάδα , έπειτα από 12 χρόνια εξορίας, με το εύδρομο «Έλλη». Ο βασιλιάς και ο διάδοχος Παύλος βγήκαν στην προβλήτα του Φαλήρου, με ατμάκατο του καταδρομικού. Τους περίμεναν ο Κονδύλης και οι υπουργοί του και οι οπαδοί τους. Απο τον Πειραιά πήγαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.


1936. Η Γερμανία και η Ιαπωνία υπέγραψαν στο Βερολίνο το Σύμφωνο Αντι-Κομιντέρν που στρεφόταν κατά της Τρίτης, (Κομμουνιστικής) Διεθνούς. Στο Σύμφωνο τονιζόταν «... Αναγνωρίζοντας ότι ο στόχος της Κομμουνιστικής Διεθνούς, που είναι γνωστή ως η Κομιντέρν, είναι να διαλυθεί και να υποτάξει τα υπάρχοντα Κράτη, με όλα τα μέσα που έχει στη διοίκηση της και πεπεισμένοι ότι η ανοχή στην ανάμιξη της Κομμουνιστικής Διεθνούς στις εσωτερικές υποθέσεις των εθνών θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την εσωτερική ειρήνη και την κοινωνική τους ευημερία, αλλά ότι είναι επίσης μια απειλή για την ειρήνη του κόσμου επιθυμούν να συνεργαστούν στην άμυνα εναντίον της Κομμουνιστικής απειλής. Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Ιάπωνας πρεσβευτής στο Βερολίνο Κιντόπμο Μασακόι και ο φον Ρίμπεντρόπ.

Το πλήρες χρονικό της ημέρας τα το βρείτε εδώ...
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2016/11/1225.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εξήγησες όμως ποτέ Χατζάρα γιατί ο Μπενιζέλος έδωσε σύνθημα για αποχή στο δημοψήφισμα της 3ης Νοεμβρίου 1935 για την επαναφορά της βασιλείας... Μήπως γιατί ο Γεώργιος Βου στο μεταξύ είχε γίνει μασόνος στη Στοά του Λονδίνου και φυσικά αγγλόφιλος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχες εκπομπή σήμερα Χατζάρα; Τι έχει πάθει ο server του Ελεύθερου Κόσμου;

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...