13/11/16

Απεταξάμην!

Η Χρυσή Αυγή αποκηρύσσει την Ακροδεξιά και τους Ακροδεξιούς

Με άρθρο που υπογράφει ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής , τονίζεται ότι «Εθνικισμός ΔΕΝ σημαίνει ακροδεξιά», ότι,
η ταύτιση της κοσμοθεωρίας του εθνικισμού, με τον «αμαρτωλό» χώρο της λεγόμενης ακροδεξιάς, είναι «εκ του πονηρού», και τονίζεται ότι αυτή, «η στενόμυαλη, ημιμαθής και ρηχή ανάγνωση συνιστά μια επίπεδη και παραπλανητική προσέγγιση. Στην πραγματικότητα , όταν μιλάμε για ακροδεξιά ή ακροαριστερά, μιλάμε για τους παρακρατικούς βραχίονες των δεξιών και των αριστερών κομμάτων. Τους βραχίονες που οι δυο αυτοί πόλοι ενεργοποιούν, όταν χάσουν τα λαϊκά τους ερείσματα και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την στήριξη των συμφερόντων που υποστηρίζουν, με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο. Τότε λοιπόν απελευθερώνουν τις κρυφές, βρώμικες, προβοκατόρικες και δολοφονικές τους δυνάμεις, δηλαδή τα «άκρα», με σκοπό να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να καθίσει «στα αυγά» του.Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι εικόνες φρίκης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον εμφύλιο της Συρίας, αποτέλεσμα της δράσης ακραίων ομάδων ενισχυόμενων και κατευθυνόμενων από τη Δύση». Διαβάστε το άρθο του κ. Καραίσκου εδώ http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ethnikismos-den-shmainei-akrodejia#ixzz4PsTuEsH4

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ακροδεξιά είναι το πρόβλημα; Ο ναζισμός δεν αποτελεί πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του Καραϊσκου είναι πολύ σωστό!
Εθνικισμός χωρίς σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά, είναι δεκανίκι του καπιταλισμού (βλ. ΛΑΟΣ)!
Σοσιαλισμός χωρίς εθνικά χαρακτηριστικά, είναι δεκανίκι του εθνομηδενισμού (βλ. ΣΥΡΙΖΑ)!
Κάθε Εθνικιστής που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να θεωρεί προσβλητικό τον χαρακτηρισμό "ακροδεξιός".
Το να αυτοπροσδιορίζεσαι ως "ακροδεξιός" -με την έννοια του αντικομμουνιστή- δηλώνει στην ουσία αντίθεση και όχι θέση.
Είναι το alter ego του antifa!
Όσοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι και τα δύο είναι όψεις του αυτού νομίσματος, εγκλωβίζονται σε δύο άκρα, η διαμάχη των οποίων εξυπηρετεί το "διαίρει και βασίλευε" της παγκόσμιας τοκογλυφίας...

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε τον όρο εθνικισμός, αντί για πατριωτισμός (ή εθνισμός;).

Ο όρος είναι αρνητικά φορτισμένος, έχει δώσει ιστορικά κακά δείγματα γραφής και ως θεωρία είναι επιβλαβής, αφού οδηγεί σε ιδεολογήματα περιούσιας φυλής-έθνους, ιερού πεπρωμένου, θεόδοτων ιστορικών αποστολών σε βάρος άλλων ανθρώπων κλπ.

Αντίθετα ο όρος πατριωτισμός δεν φέρει κανένα ελάττωμα και είναι μία κοινή λογική βάση για συνεργασία πολλών ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων. Είναι δύναμη ενοποιητική και τα οφέλη που γεννά αυταπόδεικτα.

Η εμμονή της χα σε τέτοια ιδεολογήματα, κατά την γνώμη μου, είναι ενδεικτική της πόλωσης που προωθείται από το καθεστώς, των συνεχών διαιρέσεων και μονώσεων κοινωνικών στρωμάτων πίσω από αναχώματα και του γενικότερου κανιβαλισμού της χώρας σε μία σύρραξη όλων εναντίων όλων.

Η καθεστηκυία τάξη της πλουτοκρατίας-ξενοκρατίας βέβαια θα παραμένει στο απυρόβλητο, διοικώντας στο διηνεκές τους εξαθλιωμένους επιζήσαντες.

Μέχρι σήμερα, μέσα από τις δυστυχίες που μας έπληξαν, έπεσαν αρκετά προσωπεία. Ίσως ένα από τα τελευταία να είναι αυτό της χα.

Ανώνυμος είπε...

Εδω συμφωνουμε .....με τον Καραϊσκο. Σου κολλανε μια ρετσινια κι αντε να την βγαλεις
Δεν εχεις ακουσει ....διαιρει και βασιλευε;
Μας χωρισαν οι οβριοι πριν ακομα γεννηθουμε.

π.χ. Παναθηναϊκος-Ολυμπιακος-ΑΕΚ σου λεει θασαι, ετσι για να πλακωνοσαστε στο ξυλο κι εγω να καθομαι στην εξεδρα και τα παιρνω απο παντου.
Για σκεψου αν ολοι να ειμαστε με την Εθνικη Ελλαδος ΠΟΥ θατανε ο οβριος;

Ανώνυμος είπε...

@ Κυρ Νοε 13, 02:27:00 μ.μ.
Εεεε τοτε να πεις "πατριωτη" και τον σκυλαραπα που ετυχε να γεννηθη στην Ελλαδα, η το μουσλεμο της Λεσβου που ονειρευεται να ενωθει με την μητερα Τουρκια.

Ανώνυμος είπε...

O Εθνικισμός βγαίνει από τη λέξη έθος που σημαίνει ήθη και έθιμα.
Με τους Ναζιστές αντίφα τι κάνουμε;

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Απάντηση στον Ανώνυμο Κυρ Νοε 13, 02:27:00 μ.μ.
“Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος”. 
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αμπελοφιλοσοφιες.
Γιδια, η μονη ελπιδα προς τα μπρος. ειναι η λυση των προγονων.
Αν υπηρχαν εθνικιστες στην βυζαντινη αυτοκρατορια η ελλας θα ειχε εξαληφθει απο τα αλλεπαλληλα κυματα μεταναστων και επιδρομεων απο παντου.
Αυτο δεν σημαινει πως δεν αγαπουσαν το εθνος τους. Μπορουσαν να συνεργαστουν με ολους για το κοινο καλο και να ανηκουν ολοι στην αυτοκρατορια κορωνιδα της ανθρωποτητας.
Δεν κινδυνευαν να αλλοιωθουν αλλοτριωθουν οσο διατηρουσαν τα χριστιανικα προτυπα,θεωρια και πραξη.
Δεν χρειαζοταν κανενας μαρξ να τους πει για σοσιαλισμο. Απλα γνωριζαν οτι το νομισμα, η φορολογια κ τα στρατηγικης σημασιας αγαθα ειναι κρατικη δουλεια.
Αντε και τραβατε τωρα με τις παπαριες σας.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είστε δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, εθνικιστές κόκ. Αν είστε Έλληνες και πονάτε την Πατρίδα μας, μπορώ να πολεμήσω στο πλάι σας.

Και να το θυμηθείτε, έτσι θα γίνει τελικά. Θα το φέρει η ανάγκη έτσι, να ενωθούμε για να επιβιώσει η Ελλάδα μας, που παρόλα τα στραβά της, όλοι την αγαπάμε...

Ανώνυμος είπε...

@ Κυρ Νοε 13, 09:50:00 μ.μ.

ΟΥΓΚΑΓΚΑ ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ ΓΙ,
ΓΚΑΠΑ ΓΚΟΥΠ ΜΠΙΡΙΛΙ ΓΚΑ ΓΚΑ,
ΑΟΥΓΚΙΓΚΙ ΑΟΥΓΚΙΓΚΙ,
ΜΠΑΚΑΛΑΚΑ ΟΥΓΚΑΓΚΑ!

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Απάντηση στον Ανώνυμο Κυρ Νοε 13, 09:50:00 μ.μ.
Όταν δεν έχεις τις απαραίτητες πολιτικές, ιδεολογικές και ιστορικές γνώσεις, δεν χρειάζεται να υβρίζεις...
Μπορείς κάλλιστα να σωπάσεις. Αλλιώς με τις ασυναρτησίες που λες, εκτίθεσαι!
Και για να σου δώσω άλλη μια αμπελοφιλοσοφία:
"Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν."
Πλάτων

Ανώνυμος είπε...

Αντε παλι.
Ρε με τι μαλακες εχουμε μπλεξει;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ που να αγαπανε την πατριδα τους ρε φιλε.

Ολοι αυτοι ειναι του "τι θα φαμε τι θα πιουμε και τι θ αρπαξει ο κωλος μας". Μας το εχουν αποδειξει εδω και μια 40ετια. Μας το αποδεικνυουν καηθμερινα ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ;
Αν πας λιγο παρα πισω απο 40 χρονια, θα δεις τους Αληθινους Πατριωτες οι οποιοι πεθαναν, η στην ψαθα η στην φυλακη.
Και ουτε υπαρχει περιπτωση συμφυλιωσης με τα κουμμουνια. Αυτοι θα σε μαχαιρωσουν πισωπλατα. Καποια στιγμη πρεπει να γινουν εκκαθαρισεις και μεσα στην Πατριδα και εξω για οσους προλαβουν να την κοπανησουν στα Παρισια.
Ουτε ξερονησια ουτε τιποτα. Μια στο δοξα πατρι και τελος με την κατηγορια της εσχατης των ποινων.
Αντε τωρα να "συμφιλιωθεις" με τον ......Αλαφουζο, η την Ντορα.

Ανώνυμος είπε...

Όσα έγραψες εφάρμοσέ τα πρώτα στον εαυτό σου.
Ποιά είναι η κατάληξη της πόλωσης; Σφαγές και συμμοριτοπόλεμοι.
Χαρές και πανηγύρια δηλαδή για το καθεστώς.
Τα σχόλιά μου στοχεύουν τους χρήσιμους ιλιθίους. Τα εκάστοτε τσιράκια αυτοαποκλείονται λόγω πόρωσης.
Και για το καθεστωτικό ίνδαλμά σας ψάξε και θα βρείς.
Για παράδειγμα
The Nazi Heritage of Privatization