14/11/16

ΕΥΡΩ – ΔΡΑΧΜΗ –ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι χρεοκοπία στην χώρα μας εντός του ευρώ θα είναι τραγωδία. Αυτό και τώρα υποστηρίζουμε.
Δεδομένου ότι η Πατρίδα μας στερείται του εκδοτικού προνομίου. Αυτοί οι αχρείοι πού επιδιώκουν αυτήν την οικονομική πολιτική, ενδιαφέρονται μόνον, λόγω ιδιοτέλειας, για τους τοκογλύφους τραπεζίτες. Ενδιαφέρονται μήπως τα ληστρικά capitals ( hedge funds, Πόλσον, Σόρος κ.λ.π. ) χάσουν τόκους και πανωτόκια πού καταληστεύουν τον Ελληνικό Λαό.
Ως γνωστόν η χρηματοδότηση της Ελλάδος, γινόταν εν γνώσει της αδυναμίας εξόφλησης των δανείων από τα « ευαγή » αυτά ιδρύματα, με σκοπό να καταχρεωθεί η χώρα, με συμπαραστάτες πουλημένους πολιτικούς, για να υποθηκευθεί όλος ο υπάρχον, και μάλιστα σε αφθονία, εθνικός πλούτος. Η υπονόμευση όμως της Ελλάδος, από ανάξιους πολιτικούς, είναι διαχρονική, από το 1974, μετά την μεταπολίτευση ο « εθνάρχης » διέλυσε κυριολεκτικά την Ελληνική οικονομία και προ πάντων την δευτερογενή παραγωγή ( Συγκρότημα Ανδρεάδη, ΙΖΟΛΑ,ΧΡΩΠΕΙ, ΠΙΤΣΟΣ , ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ κ.λ.π.) την δε πρωτογενή παραγωγή (Γεωγο-κτηνοτροφία ) σμίκρυνε μέχρι περίπου το 5% σταδιακά, ο δε τομέας των υπηρεσιών διογκώθηκε υπέρμετρα. Όλα, δηλαδή, αρνητικά για την Ελληνική οικονομία.
Με αυτά, βεβαίως, τα οικονομικά δεδομένα, αν φύγουμε από το ευρώ, πού πρέπει όμως να φύγουμε, θα υπάρξει, αρχικά μία στενότητα-σφίξιμο μεγάλο , στις εισαγωγές μας για δύο τουλάχιστον χρόνια μέχρι να κινηθεί η εγχώρια παραγωγή και αρχίσει η υποκατάσταση των όποιων εισαγωγών, με μεγίστη προσπάθεια έντασης των εξαγωγών. Αλλά θα έχουμε απαλλαγή δια παντός από τον βραχνά του χρέους.
Αυτό το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους νέους μας.( διαγραφή χρέους 80% )

Η Ελλάδα με τον πλούτο πού διαθέτει ( υπόγειο, επίγειο, και περιβάλλον δηλαδή, κλιματολογικές συνθήκες ) ως και με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό της, θα μεγαλουργήσει, αφού όμως θα έχει εξοβελίσει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Επομένως, άμεση έξοδο από την ΟΝΕ . ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ : 1ΕΥΡΩ = 1ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ.
Εδώ όμως θα σταθούμε για κάτι πολύ σοβαρό. Λέγουν ότι η επιστροφή στην Δραχμή Ισοδυναμεί με κόλαση, λόγω υποτίμησης της Δραχμής.
Ερωτώ : Έστω ότι ορίζεται ισοτιμία Δραχμής προς Ευρώ ήτοι 1ευρω= 1000 Δραχμές ( η πιο μεγάλη υποτίμηση ) και έστω ότι έχω χρηματικό εισόδημα τώρα 100 ευρώ, την επαύριον της νέας ισοτιμίας δεν θα έχω 100ευρώ X1000= 100000 Νέες Δραχμές ;
έστω τώρα ότι ένα αγαθό τιμάται 2 ευρώ και το αγοράζω από το εισόδημα των 100 ευρώ πού έχω, δηλαδή ξόδεψα τα 0,02 του εισοδήματός μου ( 2/ 100 = 0,02 )
Έστω τώρα ότι τα 100 ευρώ γίνουν με την νέα ισοτιμία 100ευρώ * 1000 δραχμές= 100000 Νέες Δραχ., πάλι η σχέση με το εισόδημά μου δεν είναι η ίδια ; αν αγοράσω το ίδιο αγαθό των 2 ευρώ με 2000 δραχμές ; (2000/100000=0,02 ).
Δηλαδή παίζουμε παραπλανητικά με τα μηδενικά. Ντροπή.
Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι η νομισματική επιτροπή ( πού θα συσταθεί αμέσως ) να εμποδίσει την εξαγωγή έστω και μίας Δραχμής τουλάχιστον για ένα χρόνο. Διότι οι διάφοροι, όταν λέγουν υποτίμηση της Δραχμής εννοούν η νέα Δραχμή να διαπραγματεύεται ελεύθερα στα καζινό- χρηματιστήρια νομισμάτων των εναγών τοκογλύφων τραπεζιτών, πού βεβαίως αμέσως θα την υποτιμήσουν διότι οι "αγορές", τους καραδοκούν για να κάνουν σπέκουλα. Όλα γίνονται αυτά για να χτυπηθεί η Ελλάδα, για τον εναέριο, ( περιβάλλον ) επίγειο, (κλιματολογικές συνθήκες ), και υπόγειο και προ πάντων υποθαλάσσιο πλούτο πού έχει ( πετρέλαια-αέριο ).
Αναφορικά δε για τις απαραίτητες εισαγωγές μας, έχουμε και άλλες πηγές. Άλλες διεθνείς αγορές πού μπορούμε, τα πρώτα δύο δύσκολα χρόνια, να αποταθούμε, π.χ. για πετρέλαια την Ρωσσία, χώρες Λ. Αμερ/κης κ.λ.π.
Αλλά, υπάρχει και άλλο αλλά, για τους τοκογλύφους κακοποιούς, ότι θα χάσουν την ευκαιρία να κατακλέψουν και να υποδουλώσουν την Ελλάδα, γιαυτό όλο μας τρομοκρατούν με απειλές. Βέβαια τους σιγοντάρουν άθλιοι, αχρείοι και προδότες πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι εξωνημένοι, αξιολύπητα ανθρωπάκια, φτηνοί προπαγανδιστές των αισχρών διεθνών τραπεζιτών.
Παρατήρηση 1η: Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο μετοχολόγιο της, πρέπει να έχει ΜΙΑ μόνον ΜΕΤΟΧΗ, του Ελληνικού Κράτους, διότι εξολοκλήρου ανήκει στον Ελληνικό Λαό και όχι στους ξένους ( 94% Ρότσιλδ ).
Παρατήρηση 2η: Η αντικατάσταση των ευρώ με Δραχμές είναι συνάλλαγμα στο ταμείο της τραπέζης της Ελλάδος για να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν.
Παρατήρηση 3η:  ΄'Οχι στο διπλό νόμισμα (ευρώ-δραχμή ) αυτό είναι καταστροφή όσοι τό προτείνουν ή είναι ανίδεοι ή αφελείς ήόργανα των εναγών σιωνιστών.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χρίστο.
Αυτά τα λέει κι ο Καζάκης.
Ο φίλος Σπύρος τον καλεί «ρουφιανέξ».
Πρέπει να τα ξεδιαλύνουμε τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Κε Αθανασόπουλε, λέτε οτι δεν πρέπει να βγεί ούτε μια δραχμή έξω για κάποιο χρονικό διάστημα. Και όλοι αυτοί που δουλεύουν στο Ελλάντα (Αφρικανοί, Ασιάτες κλπ) και στέλνουν τον κόπο τους στις οικογένειές τους, τι θα στείλουν ; Είναι ένα θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Αθανασόπουλε, από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχεις γεννηθεί τη δεκαετία του '60, γιατί τα οικονομικά σου είναι της δεκαετίας του '80... Παλιοσειρά είσαι και συ...

Ανώνυμος είπε...

2 είδη ανθρώπων επιθυμούν το Ευρώ: Οι ρουφιάνοι-προδότες και οι κρετίνοι-αμόρφωτοι. Κανείς άλλος.

Είναι αστεία τα επιχειρήματα υπέρ του Ευρώ. Έχει καταντήσει ανέκδοτο, και θα γελούσαμε με τη καρδιά μας αν εξαιτίας του δεν κόντευε να διαλυθεί το κράτος και το έθνος μας.

Μας λέγανε το 2010, πως αν βγαίναμε από το Ευρώ, θα έπεφτε λέει το ΑΕΠ μας 30% και η ανεργία θα έφτανε το 30%. Πως θα φεύγαμε όλοι για μετανάστες... Ανάμεσα στα άλλα που λέγανε. Και ρωτώ, τι από όλα ΔΕΝ έγινε τώρα που ΜΕΙΝΑΜΕ στο Ευρώ;

Δείτε βιντεάκια από τους διάφορους καραγκιόζηδες και πρόδοτες πολιτικούς και δημοσιογράφους, εποχών 2010-12. Και γελάστε.

Και το φοβερό είναι πως οι περισσότεροι από δαύτους, είναι ακόμα στις θέσεις τους και λένε τις ίδιες π@παριές. Και πολύς (βολεμένος κυρίως) κόσμος ακόμα θέλει το Ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Να στείλουν τρόφιμα...

Χρίστος Αθανασόπουλος είπε...

Απαντήσεις επί σχολίων

1.Προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, μπορεί προτάσεις μου να συμπίπτουν ενδεχομένως με του κ. Καζάκη.
2. Επειδή η Χώρα μας ευρίσκεται σε πόλεμο (οικονομικός πόλεμος ) η εξαγωγή της Νέα Δραχμής είναι επιβεβλημένη, εξ άλλου αποτελεί και αντικίνητρο για λαθρομετανάστες.
3. ΟΙ προτάσεις μου έχουν βασικές δομικές διαφορές, διότι προτείνω κατάργηση του τόκου και κρατικοποίηση όλου του τραπεζικού συστήματος, με το σκεπτικό ότι είναι εγκληματική η εμπορεία του χρήματος, το οποίον είναι μόνον συναλλακτικό μέσον και εκφράζει εργατώρες.

Χρίστος Αθανασόπουλος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ

…..Η ΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΡΑΧΜΗΣ