17/11/16

Η Τοκογλυφική οικονομία των Τσιφούτ-Τσιφούτ

Ο παγκόσμιος πλούτος και το παγκόσμιο χρέος σε αριθμούς

Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας οικονομικών εμπειρογνωμόνων «Markus Schuler» που δημοσιεύτηκε στην αυστριακή «Kurier», ο παγκόσμιος λογιστικός πλούτος, (Κεφάλαιο η ενεργητικό) αποτιμάται σε 512 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται ο άυλος πλούτος (κεφάλαια), η αξία των εμπορικών ακινήτων, οι αποταμιεύσεις, τα αποθέματα, και τα μετρητά.

Το μερίδιο των αποθεμάτων εκτιμήθηκε σε 67 τρις δολαρια. Τα χρήματα σε μετρητά αντιπροσωπεύουν μόνο το 8% του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Το 2008, με την εκδήλωση της κρίσης των στεγαστικών δανείων, ο παγκόσμιος πλούτος από 411 τρις μειώθηκε σε 369 τρις και έκτοτε παρά τη φτωχοποίηση όλου ντο πλανήτη ο παγκόσμιος πλούτος που συγκεντρώθηκε σε λιγότερα ‘χέρια αυξήθηκε κατά 100 τρις δολάρια.

Το παγκόσμιο χρέος των Κρατών υπολογίστηκε σε 95 τρισεκατομμύρια δολάρια και τα ιδιωτικά δάνεια υπολογίστηκαν σε 99 τρις δολάρια. Συνολικά τα χρέη είναι 194 τρις, ο πλούτος 512 τρις, και το Παγκόσμιο Ακαθάριστο Προϊόν (ΑΕΠ) εκτιμήθηκε σε 740 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μελέτη δεν υπολόγισε τους τόκους που αποδίδουν τα χρέη, (κρατικά και ιδιωτικά), το ποσοστό του ετήσιου Παγκόσμιου ΑΕΠ που αποτελούν οι ετήσιοι τόκοι, και το σύνολο των καθαρών κερδών που αντιστοιχούν στο παγκόσμιο ΑΕΠ αφαιρουμένων των Τόκων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι τράπεζες και η τοκογλυφία είναι η "προσφορά" των Εβραίων στον παγκόσμιο πολιτισμό... Ο απλός άνθρωπος που δεν θα εμπιστευόταν ποτέ να δώσει τα χρήματά του στον Λάτση ή τον Κωστόπουλο, πάει σαν υπνωτισμένος και τα καταθέτει στα απρόσωπα ιδρύματά τους...

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε κ. Χατζάρα, αλλά υπάρχει μια ύποπτη διαταγή της Τράπεζας της Ελλάδος προς όλες τις τράπεζες, που λέει ότι αν ένας λογαριασμός δεν κινηθεί για ένα χρόνο, θεωρείται ανενεργός και δεσμεύεται!

Πήρα τηλέφωνο την τράπεζά μου και λέω τι κίνηση να έχει ο λογαριασμός μου αφού μένω μόνιμα στην Αμερική; Μου απαντάνε ότι για να αρθεί η δέσμευση, πρέπει να πάω αυτοπροσώπως! Λες και είναι Κολιάτσου - Παγκράτι...

Έχω την εντύπωση ότι προσπαθούν να διώξουν τους Έλληνες του εξωτερικού από τις ελληνικές τράπεζες, με απώτερο στόχο να μην μπορούν να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και να χάσουν τα σπίτια τους...

Ο μόνος λόγος που έχω αυτόν τον λογαριασμό είναι για να πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ. Άμα δεν μπορώ να τον πληρώσω ηλεκτρονικά, πως θα τον πληρώσω;