15/11/16

Ευχές

Εύχομαι ο Θεός να κάνει το θαύμα του για το Θάνο!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, στρατολόγος της ΕΟΚΑ, υπήρξε ένας των τεσσάρων εξορίστων υπο των Άγγλων στις Σεϊχέλλες κατά την περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.


Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με φιλικά πρόσωπα της εμπιστοσύνης του ο Παπασταύρος μέχρι και το θάνατό του, ενίοτε προχωρούσε και έλεγε και πράγματα που δεν έγραψε στο βιβλίο με τίτλο «Η μαρτυρία μου», στο οποίο εξιστορεί γεγονότα και βιώματά του στην εξορία.




ΟΤΑΝ στις 3 Μαρτίου 1957 έπεσε ηρωικώς μαχόμενος ο ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου στον Μαχαιρά, οι τέσσερις εξόριστοι ενημερώθηκαν για το θλιβερό γεγονός το ίδιο βράδυ από τις ειδήσεις του ραδιοσταθμού του Λονδίνου.

Με το άκουσμα της είδησης,ανέφερε ο Παπασταύρος, αιφνιδιαστήκαμε, ταραχτήκαμε και όλοι αρχίσαμε να κλαίμε πλην του Μακαρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος έμεινε απαθής και αμίλητος. Αυτό με εξέπληξε, γι’ αυτό και, όταν στη συνέχεια πήγαμε για ύπνο, ρώτησα σιγανά τον Μακάριο:


«Μακαριότατε, εσάς δεν σας συγκίνησε ο θάνατος του Αυξεντίου;».


Η απάντηση που πήρα, με πολυ θυμό από μέρους του, με κοκκάλωσε:

«Μα γιατί να κλαίουμε; Έτο, επήεν αλλόνας (τρελός)»!

Απέφυγε ο Μακάριος να πει τη λέξη τρελός, όμως αυτό υπονοούσε, αφού την ώρα που έλεγε τη φράση, έφερε το δεξί χέρι στο κεφάλι του και έκανε τη γνωστή κίνηση στην οποία προβαίνουμε όταν θέλουμε να δείξουμε ότι κάποιος στον οποίο αναφερόμαστε είναι τρελός.

Συγκλονίστηκα, όμως κρατήθηκα και δεν μίλησα. Πήγα βιαστικά στο δωμάτιό μου και πλάγιασα, αλλά έκανα μεγάλη προσπάθεια εκείνο το βραδύ να κοιμηθώ έστω για λίγο.

Βέβαια, τα λεγόμενα του Μακαρίου απέφυγα να τα πω στον Κυρηνείας (Κυπριανό) και τον Πολύκαρπο (Ιωαννίδη), διότι ο δεύτερος δεν ξέρω τι σκηνή θα έκανε όταν θα έβλεπε μπροστά του τον Μακάριο.

Τέτοιες σκηνές είχαμε πολλές στις Σεϊχέλλες, κι εγώ έκανα συνήθως τον πυροσβέστη, στηρίζοντας πάντα τον Αρχιεπίσκοπο. Από σεβασμό στο σχήμα του, καταλαβαίνετε…»


Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα με αυτά είναι ότι δεν ξέρεις τι να ευχηθείς για κάποιον συμπαθητικό άνθρωπο που έχει υπογράψει μνημόνια που δεν έχει προλάβει να διαβάσει.

Ανώνυμος είπε...

περαστικα του κ σιδερένιος.
καπου διαβασα ότι τσιμπησε το μικροβιο στο νοσοκομειο, αληθευει;;;
αν οντως, θα τους ξεσκισει ο γεροπλευρης

Ανώνυμος είπε...

Λετε να εγινε καμια στραβη απ' τους παραδοσιακους εχθρους του πατερα του;
Δε θελει πολυ.
Μια χοντρο-πληρωμενη και μιλημενη εβραιομπολσεβικα νοσοκομα στο χειρουργειο και μολυνει ιατρικα συνεργα και συριγγες κατα βουλησιν.
(Αδυνατω να υποπτευθω ελληνα γιατρο να κανει κατι τεοιο).
Κι αντε μετα εσυ να βρεις απο που σουρθε.
Ειναι μανουλες αυτοι σε τετοια.



Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Σήψη από MRSA θα έχει, που κυκλοφορεί στα νοσοκομεία λόγω της μαζικής χρήσης αντιβιοτικών με συνέπεια τα μικρόβια να αποκτούν ανοσία σε όλα τα γνωστά αντιβιοτικά και τότε δεν σταματιούνται με τίποτα. Μόνο με τις δυνάμεις του ίδιου του σώματος, και προσευχή.

Δεν βοηθά και η ελλειπής καθαριότητα στα νοσοκομεία σε σχέση με πριν από 50-100 χρόνια που τα νοσοκομεία απολυμαίνονταν συνεχώς, γιατί τότε δεν υπήρχαν αντιβιοτικά. Ιδίως τα δημόσια νοσοκομεία είναι ρωσικές ρουλέτες.

Μπορεί να του ρίξαν και τίποτα στην τροφή.

Νικολάου Γρηγόρης είπε...

Μόλις σήμερα έχασα τον κουμπάρο μου από την ίδια αιτία...συνομίληκος του Θ.Πλεύρη.
Περαστικά του κ γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Η πρωτη μου σκεψη ηταν η αυτη του Πατρικιου !!! Σιγα μην εχαναν τετοια ευκαιρια ! Ετσι εφαγαν τον Καζατζιδη .
Τον Αραφατ
Τον Τσαβες
Ο Τζων Γουεην που ειχε μιλησει εναντιον τους,πηγε απο καρκινο!Θυμηθηκα τον Μπιλ Κλιντον.Η αρχικη αρνηση του για επεμβαση στη πρωην Γιουγκοσλαβια του επεφερε,εκτος απο τον λεκε της Πολωνοεβραιας και καρκινο ! Αλλα του βγηκε στο δερμα,που σημαινει οτι δεν ειπιε ολον τον καφε ή το ποτο...Αμα εχουν προσβαση στη κουζινα σου,την εβαψες.Αν οχι,θα περιμενουν την ευκαιρια να σε ξεπαστρεψουν στην πρωτη στιγμη που θα βρεθεις ευαλωτος,αμεριμνος κτλ.
Στη προκειμένη περιπτωση το να πονεσεις τον πατερα ειναι γι'αυτους πιο "γλυκο" απο να "ετρωγαν" τον ιδιο...
Αυτοι οταν μισούν,μισούν με παθος!

Αν ηταν σηψη απο ανοσια μικροβιων τοτε θα παθαινε το ιδιο ο μισος και βαλε πληθυσμος της χωρας.Το πιο πιθανο ειναι αυτο πο λεει ο Πατρικιος.Μολυσμενη συριγγα...

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, αλλά για εβραιογενή λοίμωξη... Αφού ο Θάνος έκανε το λάθος να ψηφίσει τα μνημόνια, τώρα δεν τον χρειάζονται πιά και τον ξεφορτώνονται με απώτερο στόχο να πεθάνουν τον πατέρα του... Έτσι πήγε από τον καημό του κι ο Ωνάσης όταν έχασε τον μοναχογιό του...

Έτσι θα ξεφορτωθούν και τους Άδωνη, Βορίδη, Βελόπουλο κλπ. σαν στιμμένες λεμονόκουπες... Τα λένε αυτά τα Πρωτόκολα των Σοφών της Σιών, που περιέργως όλοι οι ανωτέρω τα έχουν διαβάσει!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον Πατρικιο

Ανώνυμος είπε...

φετος οι λοιμωξεις ειναι τσουναμι παιδια,εγω εχασα αυτον τον μηνα την γυναικα μου απο λοιμωξη του αναπνευστικου σε ενα απο τα καλυτερα ιδιωτικα νοσοκομεια,οσο ειμουν εκει ειδα ενα σωρο αλλους ασθενεις να παθαινουν τα ιδια, και εφυγαν σχεδον ολοι απο αυτο,υποπτευομαι οτι κατι πουστικο συμβαινει για να μας αφανισουν,οσοι μπορειτε κανετε ερευνες.
Σπυρο ασχολησου εσυ ως εμπειρος δημοσιογραφος αν θελεις ισως κατι να βγει απο αυτο,θεωρω οτι συνομωτουν κατα της ζωης μας γενικα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο νοσοκομείο ήταν να το αποφεύγουμε 08:40;

Επίσης Νικολάου Γρηγόρη σε ποιο νοσοκομείο ήταν ο κουμπάρος σου;

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να πήγε να το παίξει δίπορτο ο Πλεύρης, α λα Καραμανλής ο 2ος ή Πούτιν: να τους έκανε το φίλο και τον υποτακτικό ενώ ταυτόχρονα σχεδίαζε άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο γεροπλεύρης θα τους κλάσει μια μάντρα, οι γιατροί είναι πωρωμένοι με τη συντεχνία τους και τις αποφάσεις τις παίρνουν δικαστές που είναι όλοι ποδίτσες.

Ανώνυμος είπε...

Υπονοεις...σαγιαν;
Νομιζω οτι 08:40 και ο νικολαου ειναι ο ιδιος...

Ανώνυμος είπε...

δεν γινεται απο εδω να πουμε τα νοσοκομεια που καπιοι ρωτουν,νομιζω καταλαβαινετε τον λογο,εκεινο που εχει σημασια ειναι οτι φετος κατι συμβαινει γενικα και οχι ειδικα σε καποια συγκεκριμενα νοσοκομεια ειτε ιδιωτικα,ειτε δημοσια που ειναι ακομα χειροτερα για τετοια περιστατικα...
ο νοων νοητω...

Ανώνυμος είπε...

Καλως. Τωρα απολαυσε το φαγητο σου με πιστοποιηση κοσερ καιδωσε τη σκυταλη στη βραδυνη βάρδια.Και το σαββατο στη Μελιδωνη αρθμ.5 με την πεντατευχο ψαλε τα ketubim.

Leon

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνει να μας πεις το νοσοκομείο; Θα σε κάνουν ντα-ντά;

Ανώνυμος είπε...

Ένα νοσοκομείο που ο Χατζάρας δεν θα πήγαινε ποτέ, είναι ο Κυανούς Σταυρός, εβραϊκής ιδιοκτησίας, σχεδόν απέναντι από την Αμερικανική Πρεσβεία...

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανωνυμο 7:30:00 μ.μ
εννοω...

Leon

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα πια Leon, όλους πας να τους βγάλεις σαγιάν... Μιλιούνια πρέπει να είναι αυτοί οι σαγιάν... Αμάν πιά...

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...