12/11/16

12 Νοεμβρίου 1940 o Μολότοφ στο Βερολίνο


Ο Λαϊκός Επίτροπος Εξωτερικών Μολότοφ έφθασε στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον Χίτλερ και τον Υπουργό Εξωτερικών Ρίμπεντροπ. Ο Χίτλερ του είπε ότι, «έφτασε ο καιρός να σκεφτούμε διαίρεση του κόσμου μετά τη νίκη μας», και ότι το, «πρόβλημα Αμερική δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία των άλλων εθνών πριν από το 1970 ή το 1980».
Ο Χίτλερ και ο Μολότοφ συμφώνησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμιά δουλειά στην Ευρώπη, την Αφρική ή την Ασία.


Το πλήρες χρονολόγοι των γεγονότων της 30ης Οκτωβρίου/12ης Νοεμβρίου θα το βρείτε εδώ....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μολοτοφ ειπε στον Χιτλερ οτι εχει ερθει "με συγκεκριμενες οδηγιες"Ζητησε να να μπουν οι Ρουμανια και Βουλγαρια στη ρωσικη σφαιρα επιρροής,ναυτικη και αερπορικη βαση στη Βουλγαρια,αλλαγη του καθεστωτος των Στενων,αλλα αυτο που εξοργισε τον Χιτλερ ηταν η απαιτηση των σοβιετικων για ενσωματωση της Φινλανδιας στην ΕΣΣΔ !!!
Ο Ριμπεντροπ εκανε μια προσπαθεια να σωσει το Συμφωνο που ο ιδιος κοπιασε για να γινει και που εφερε και το ονομα του.
Με τη συμφωνη γνωμη του Χιτλερ,εδωσε στον Μολοτοφ λιγο πριν αυτος αναχωρησει,ενα προσχεδιο συμφωνου στο οποιο ο κοσμος διαιρητο σε σφαιρες επιρροης μεταξυ των μεγαλων δυναμεων.Στο μυστικο πρωτοκολλο της συμφωνιας η Τριμερης (Γερμανια,Ιταλια,Ιαπωνια)μετατρεποταν σε Τετραμερή,με την εισοδο της Σοβιετικης Ενωσης.
Η Ιταλια επερνε την Μεσογειο και την Αιγυπτο,η Γερμανια τις πρωην της αποικιες στην Κεντρικη Αφρικη,η Ιαπωνια θα εχει την σφαιρα της απο Κινα εως Ινδοκινα και Νοτιο Ειρηνικο.Η σφαιρα της ΕΣΣΔ ειχε καθοριστει νοτια,προς τον Ινδικο Ωκεανο,συμπεριλαμβανομενης της Ινδιας,του σημερινου Πακισταν καιτου Αφγανισταν.
Η Μοσχα απαντησε μετα απο 15 ημερες.Συμφωνουσε με τις βασικες αρχες,αλλα ζητουσε επιπλεον:
1)να συμπεριληφθει και η Αραβικη Χερσονησος στο μεριδιο της(δηλαδη τα πετρελαια που εφοδιαζαν τοτε την Ευρωπη)
2)Ρουμανια-Βουλγαρια στο μεριδιο της
3)Η Φινλανδια ασυζητητί να γινει μερος της Σ.Ενωσης
4)Η Ιαπωνια να επιστρεψει τη νοτιο Σαχαλινη(που ειχε αφαιρεθει απο την τσαρικη ρωσια στον πολεμο του 1904-5)
5)Βαση στα Στενα των Δαρδανελλιων με ταυτοχρονη αλλαγη του Καθεστωτος Ναυσιπλοΐας(για ευχερη εξοδο του στολου Μαυρης Θαλασσας προς Μεσογειο)και αν η Τουρκια προβαλλει αντιρρησεις οι 4 δυναμεις να λαβουν στρατιωτικα αντιμετρα εναντιον της!
Δηλαδη ο...συντροφος Σταλιν δεχτηκε να μπει στο στρατοπεδο του Αξονα!,εστω και με αντιτιμο μεγαλυτερο απο αυτο που ο Χιτλερ θα καταδεχοταν εστω καν να εξετασει!

Η γερμανικη πλευρα δεν απαντησε και οι ρωσοι δεν επανηλθαν.
Και οι δυο πλευρες αντιληφθηκαν οτι η μονη λυση ηταν ο πολεμος...

Ανώνυμος είπε...

Την αγαστή συνεργασία
των καλών-κομμουνιστών με τους κακούς-ναζί
την είδαμε στην περίπτωση τής Πολωνίας...

Ανώνυμος είπε...

Και κατοπιν οι σοβιετικοι τα εφτιαξαν με τους αγγλους και τους αμερικανους για να καταστρεψουν την ευρωπη. Και να γραψουν μετα την ιστορια ως νικητες και ελευθερωτες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Μολότοφ έχει καμμιά σχέση με τις αυτοσχέδιες βόμβες;

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...