2/4/17

Λε Πεν 50%+ και λόγω απόβασης στη Νορμανδία

Τους έπιασε κόψιμο με την εκλογή της Μαρίν

Η (αριστερή) «Libération», στις 27 Μαρτίου, δημοσίευσε μια δημοσκοπική ανάλυση που αποτελούσε κραυγή αγωνίας.
Η εφημερίδα καταρχήν παραδέχεται ότι το «όπλο των δημοσκοπήσεων» παίζει όλο και μικρότερο ρόλο στην καθημερινή κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας , και ότι το «δημοκρατικό μέτωπο», απέναντι στην ακροδεξιά» δεν έχει πια πέραση. 
Το 2017 δεν είναι το 2002, όταν όλοι οι αριστεροί, προοδευτικοί, κομμουνιστες, κεντρώοι και σοσιαλιστές πήγαν να ψηφίσουν Σιράκ, (που επανεξελέγη τελικά με 82%), για να κλείσουν τον δρόμο στον Ζαν Μαρί Λεπέν.
Η (αριστερή) «Libération», εστιάζει στην ανάλυση της, στη συμμετοχή στις εκλογές, και τονίζει ότι η αποχή από τον δεύτερο γύρο πολλών από τους πιθανούς ψηφοφόρους του «δημοκρατικού μετώπου», θα γίνει όπλο «στα χέρια των εξτρεμιστών και των λαϊκιστών», και προειδοποιεί ότι «πολλοί μπορεί να προτιμήσουν «μια βόλτα στην εξοχή», το «τριήμερο της Νορμανδίας».(6-7-8 Μαΐου).

Σύμφωνα με την ανάλυση της «Libération», αν στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου, ψηφίσει το 90% όσων λένε ότι θέλουν να εκλεγεί η Μαριν Λε Πεν και το μόνο 79% των " θεωρητικών οπαδών" του Μακρόν, τότε η Λε Πεν θα εκλεγεί πρόεδρος με 50,25%.
Με άλλα λόγια: Το σύστημα ψηφοφορίας των δύο γύρων θα μπορούσε να μην μπορέσει να σταματήσει την είσοδο της «άκρας δεξιάς» στο Προεδρικό Μεγάρο. Και η έρευνα της «Libération» καταλήγει:
"Πρώτα μας έλεγαν ότι η εκλογή της Λεπέν ήταν «αδύνατη». Μετά πήγαν στο «Απίθανο», μετά στο ελάχιστα πιθανό και τώρα ολισθαίνουν και λένε ότι το «αδύνατον» είναι τελικά «πολύ δυνατόν»".

Εντελώς άνισοι οι όροι για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, τα "Μεσα" έχουν δώσει από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Μαρτίου, 197 ώρες και 16 λεπτά στον Φιγιόν,(μαζί με τον χρόνο για το σκάνδαλο της συζύγου), 142 ώρες στον "σοσιαληστή" Αμόν, 126 ώρες στον Μακρόν και μόνο 124 ώρες στην κυρία Λε Πεν.

ΥΓ.Η Λεπεν μιλάει σήμερα στο «Κάστρο» του Αλεν Ζιπέ το Μπορντώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο δεύτερο γύρο, η Λεπέν θα αντιμετωπίσει ΟΛΑ τα καθάρματα ενωμένα:
αριστεράτζες, σοσιαΛΗΣΤΕΣ, ψοφοδεξιούληδες-φιλελέ κτλ.

Εύχομαι να επικρατήσει η Λεπέν...
Ένας μήνας έμεινε...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα δε ξερω τι θα βγάλουν οι κάλπες αλλα ειλικρινά δεν εχω ξαναδεί τόσο πάθος όσο στις τελευταίες συγκεντρώσεις της Μαρίν. Ειναι κατι πρωτόγνωρο για τους ευρωπαίους ψηφοφόρους που εχουν πέσει σε βαθιά αδιαφορία εδω και χρόνια.