6/4/17

6 Απριλίου 1941

Στις 5 Απριλίου 1941 από το Βερολίνο στάλθηκε στον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα πρίγκιπα φον Έρμπαχ τηλεγράφημα με οδηγίες του φον Ρίμπεντροπ για την κήρυξη του Πολέμου με την Ελλάδα.
Ο Ρίμπεντροπ έδινε τις ακόλουθες οδηγίες.
«Την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 5.20 θερινή Γερμανίας, ειδοποιήσετε τον εκεί υπουργό Εξωτερικών ότι έχετε να του ανακοινώσετε κάτι απολύτως επείγον και είναι ανάγκη να τον συναντήσετε αμέσως. Παρακαλείσθε να ανακοινώσετε στον υπουργό Εξωτερικών τα εξής: Αυτή την ώρα παραδίδεται στον Έλληνα πρεσβευτή στο Βερολίνο από τον υπουργό Εξωτερικών του Ράιχ διακοίνωση, καθώς και συνημμένο υπόμνημα. Στα έγγραφα αυτά θα αναφέρεται ότι, επειδή δεν τηρήθηκε η αυστηρή ουδετερότητα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, από τις αρχές του πολέμου, όπως αποδεικνύεται και από έγγραφα του Γαλλικού Στρατηγείου, που βρίσκονται στα χέρια της γερμανικής κυβέρνησης, η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί απαθώς την ανώμαλη κατάσταση που δημιουργήθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ύστερα από την είσοδο ισχυρών αγγλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφός της. Κατόπιν αυτού, η γερμανική κυβέρνηση διέταξε τα στρατεύματά της να εκδιώξουν από το ελληνικό έδαφος τις αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις. Κάθε αντίσταση κατά των γερμανικών πολεμικών δυνάμεων θα παταχθεί χωρίς διάκριση.
Στο υπόμνημα τονίζεται ότι τα γερμανικά στρατεύματα δεν έρχονται ως εχθρός του ελληνικού λαού και ότι ο γερμανικός λαός δεν επιθυμεί να πολεμήσει τον ελληνικό λαό και να τον καταστρέψει . Το κτύπημα που αναγκάζεται να δώσει η Γερμανία επί ελληνικού εδάφους αφορά κυρίως την Αγγλία.
Παρακαλείσθε να μην αποφύγετε να κάνετε οποιαδήποτε διευκρίνιση για την ανακοίνωση αυτή. Υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να φροντίσει για την ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας».

Η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας εκδηλώθηκε σύμφωνα με τη γερμανική θερινή ώρα, με 15 λεπτά καθυστέρηση. Στις 06.15. Στην Αθήνα τα ρολόγια έδειχναν 05:15.

Ταυτόχρονα εκδηλώθηκε η επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, όπου η SoE, η Βασιλική Αεροπορία και το Κομμουνιστικό Κόμμα είχαν ανατρέψει από τις 27 Μαρτίου την κυβέρνηση Τσέτκοβιτς και τον αντιβασιλέα Παύλο. Η Λουφτβάφε Εξαπέλυσε την επιχείρηση «Unternehmen Strafgericht» και ισοπέδωσε το Βελιγράδι. Άλλοι μιλούν για 17000 πτώματα και άλλοι για 24.000. Επισήμως το τότε «Κράτος» που το έβαλε στο πόδια και πήγε στο Λονδίνο μέσω Τατοίου ανέφερε 4000. .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Χατζάρα, που τις είδανε οι Γερμανοί τις "ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις" των Άγγλων στην Ελλάδα; Ποιούς είχανε για πληροφοριοδότες; Χαρτορίχτρες και μέντιουμ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

video Youtube

Die Deutsche Wochenschau nr. 556 (απο 0:21:15 )
m.youtube.com/watch?=BivvaCklYs ή εναλλακτικα
Die Deutsche Wochenschau 1941-04-30(απο 0:21:15)
archive.org/details/1941-04-30-Die Deutsche-Wochenschau-556

Θα εχετε φυσικα ακουσει απο τους "εγκριτους" Ελληνες "ιστορικους" οτι οι Αθηναιοι υποδεχτηκαν τους Γερμανους επι της εισοδου τους στην πολη την Κυριακη 27/4/1941 με...κλειστα παραθυρα( τους εκαναν μουτρα).
Η εικονα της καμερας ειναι αμειλικτος μαρτυρας για το ακριβως αντιθετο.Μετα τους Θεσσαλονικεις που στολισαν με στεφανια τους γερμανους μοτοσυκλετιστες,ηρθε και η σειρα των Αθηναιων να υποδεχτουν τις μηχανοκινητες φαλαγγες.Πρωτα οι χωρικοι της Αττικοβοιωτιας(Λειβαδια,Αραχωβα,Θηβα,Ορχομενος κτλ) υποδεχονται με λουλουδια και εδεσματα τις εμπροσθοφυλακες της 2ης Μεραρχιας Παντσερ.Οι γερμανοι εισηλθαν στην Αθηνα περιπου στις 8 το πρωϊ οπου πληθος κοσμου ειχε συγκεντρωθει στην πλατεια Ομονειας,στο Συνταγμα και κατα μηκος της οδου Σταδιου.
Η παραδοση της πολης εγινε σε ενα καφενειο στους Αμπελοκηπους και στο βιντεο διακρινονται ο στρατιωτικος διοικητης Αθηνων υποστρατηγος Καβρακος,ο δημαρχος Αθηνας Αμβροσιος Πλυτας(αριστερα,με τα γυαλια),και φευγαλεα ο δημαρχος Πειραια Μανουσκος(στα δεξια,με το καπελο).Ο γερμανος αξιωματικος ειναι ο συνταγματαρχης φον Σεφεν(που κατοπιν θα υπηρετηση ως ο πρωτος κατοχικος φρουραρχος της πολης).

Να προσεχτουν:
1)Στο 21:15 του βιντεο το εκτακτο ανακοινωθεν της Βερμαχτ οτι "απο το σημερα το πρωϊ της 27ης Απριλιου 1941 η γερμανικη πολεμικη σημαια κυματιζει πανω στην Ακροπολη"
2)Η πινακιδα "ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ-THERMOPYLÆ" με την την διαφημιση ΕΛΑΣΤΙΚΑ DUNLOP
3) Για οποιον θελει να δει το βιντεο απο την αρχη , ξεκιναει με τις επιχειρησεις στη Λιβυη και την αποκρουση μιας βρετανικης επιθεσης στον τομεα του Τομπρουκ(οι βρετανοι προσπαθησαν να σπασουν τον κλοιο και υπεστησαν βαριες απωλειες).
4)Η αιχμαλωσια του Σερβικου στρατου
5)Το μνημειο του Γαβριηλ Πριντσιπ.Οι γερμανοι (που τον θεωρουσαν τοτε ως τον υπευθυνο για την εκρηξη του Α'ΠΠ,θα το ξηλωσουν και θα το μεταφερουν στο Βερολινο).
6)Μια ιταλικη επιθεση στο αλβανικο μετωπο.
7) Ο Χιτλερ υποδεχεται στο κινητο στρατηγειο του(στην αμαξοστοιχια "Αμερικα") διαδοχικα τον Αντονεσκου της Ρουμανιας και τον βασιλια Βορις της Βουλγαριας.Τον βουλγαρο βασιλια διακρινεται να το συνοδευει ο γερμανος πρεσβευτης στη Σοφια φον Παπεν.Επισεις διακρινεται ο αρχηγος του γερμανικου στρατου στραταρχης φον Μπραουχιτς.Και ο Τσιανο που διακρινεται μαζι με τον φον Ριμπεντρομπ.

Ανώνυμος είπε...

Leon,
Έκανες σημαιοστολισμό με τις σβάστικες, για να τιμήσεις την επέτειο της εισβολής στην Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Οχι γιατι φοβηθηκα οτι θα ερθει τη νυχτα ο Γλεζος και θα τις κατεβασει

Ανώνυμος είπε...

" Όχι, γιατί φοβήθηκα ότι θα έρθει τη νύχτα ο Γλέζος και θα τις κατεβάσει"

Άπαιχτο!!!

:) :) :) :) :) :)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Leon δεν τη θεωρώ τόσο ηρωική την πράξη του Γλέζου, γιατί έτυχε να λείπει ο σκοπός που φύλαγε τη σημαία. Αν ο σκοπός ήταν στη θέση του, πιθανότατα δεν θα είχε γίνει τίποτα... Έστω όμως και έτσι, ο Γλέζος έκανε κάτι, οι δικοί σας οι πρόγονοι τι κάνανε; Καταταγήκανε στα Τάγματα Ασφαλείας!

Εγώ υποκλίνομαι στον Σολωμό Σολωμού που πήγε να κατεβάσει τη σημαία μπροστά στα μούτρα των Τούρκων! Και εφόσον τέτοιοι ήρωες δεν υπάρχουν πλέον, ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά, πλέον τι σημασία έχει αυτή η συζήτηση; Χωρίς ήρωες κανένα έθνος δεν επιβιώνει...

Ανώνυμος είπε...

Δείγμα αριστερού ήρωα:

https://tinyurl.com/kwad7bz

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ένα δείγμα αριστερού ήρωα:


https://is.gd/EOrYVo