3/4/17

Το βρώμικο παρασκήνιο με τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Βρώμικο παρασκήνιο φαίνεται να υπάρχει πίσω από την εργοδοτική επέλαση που απειλεί τον ΕΔΟΕΑΠ με την υπερψήφιση τριών από την παρέα Αντωνιάδου, που περιμένουν να κουμπώσουν με τις επιλογές Γκανά στις εκλογές της ΕΠΗΕΑ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για επαγγελματικό Ταμείο, με έξωση στους ανέργους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους.

Η θέση του προέδρου των καναλαρχών Πάνου Κυριακόπουλου που κάνει κουμάντο και στο Star Channel , με επίσημο έγγραφο το οποίο έστειλε στο υπουργείο στο ταμείο και στις ενώσεις, είναι:

-Nα κοπεί στα τρία ο ΕΔΟΕΑΠ (συντάξεις περίθαλψη και εφάπαξ) για να μείνει όποιο κομμάτι βολεύει τους εργοδότες.
-Μείωση των επικουρήσεων κατά 50% αμέσως, με συνταγή Κατρούγκαλου, δηλαδή με επανυπολογισμό από την αρχή και αβέβαιη συνέχεια.
-Αύξηση στην εισφορά των εργαζομένων που προκαλεί αντίστοιχη μείωση μισθών.
-Αντί για πόρο , στη θέση του αγγελιοσήμου που τσέπωσαν οι εργοδότες ,να δίνουν κάποια ψίχουλα σε σχέση με τα διακόσια τόσα εκατομμύρια ευρώ του αγγελιοσήμου, που επωφελήθηκαν.

Και αυτά τα λίγα όμως, όπως λέει το έγγραφο, θα αποτελούν εθελοντική παροχή, που μπορούν να την διακόψουν όποτε θέλουν.
Είναι κάτι που δεν έκρυψαν οι τρείς, οι οποίοι όμως τελικά ψηφίστηκαν, επειδή κανείς δεν έδωσε σημασία ,στις καταγγελίες για όλα αυτά.

Παραμονές των εκλογών ο πρώην ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ έγραφε στη σελίδα του στο FaceBook( 23 Mαρτίου 2017 9.26 μμ):
«Μόλις πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Παρά τις διαφορές που συνεχίζουν να παραμένουν με τους εργοδότες υπάρχει έδαφος για συμφωνία», προφανώς σε αυτά.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όμως στη τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές απέρριψε τις θέσεις των εργοδοτών.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία της Μ Αντωνιάδου, του Μ.Διόγου και του μικρού από τον Αnt1, από αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση.
Όπως φαίνεται η συμφωνία έκλεισε παραμονές εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ, αφού και ο πάντα πρόθυμος συνομιλητής των καναλαρχών Μ. Γκανάς έλεγε ακριβώς τα ίδια. Πρόκειται στην ουσία για ένα deal που βολεύει και το σύστημα Παππά.

Το αγγελιόσημο δόθηκε πέρυσι πεσκέσι για τις 4 άδειες. Ο νόμος Παππά μπορεί να έπεσε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Στα αφεντικά όμως έμειναν τα εκατομμύρια από το αγγελιόσημο των δημοσιογραφικών ταμείων μαζί με όλα αυτά που χρωστάνε τόσα χρόνια στα ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Είναι εκπληκτικό ότι οι προκαταβολές των τεσσάρων για την αδειοδότηση θα επιστραφούν.
Το αγγελιόσημο όμως δεν επιστρέφεται ούτε σαν ρευστότητα στα ταμεία που ανήκει (ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ , ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ) και ούτε σαν απαραίτητος πόρος για την λειτουργία τους. Είναι λοιπόν το σημείο επαφής κυβέρνησης και εργοδοτών.
Η παραγραφή τους ενώνει. 

Κάπως έτσι το υπουργείο Εργασίας ροκανίζει το χρόνο όπως και στο παραμύθι με την αξιολόγηση και κοιτάει να τα φορτώσει στους εργοδότες. Αυτοί πάλι με τη σειρά τους από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για περίθαλψη και επικούρηση.
Γιατί λοιπόν εργοδότες μαζί με το σύστημα Παππά-Κρέτσου να μην ρίξουν το βάρος τους σε αυτές τις υποψηφιότητες αφού άλλωστε οι δύο από τους τρείς ήταν στο προηγούμενο προεδρείο;
Είναι μέρος του παλιού σχεδίου τους, με τις άδειες, το MEGA, το λουκέτο που επιχειρήθηκε στο Βήμα και στα ΝΕΑ τις εξελίξεις στον Πήγασο και άλλα που έρχονται. Δεν τα λογάριασαν καλά όμως.
Δεν έβγαλαν πέντε δικούς. Τους έκατσαν μόνο οι τρεις. Έτσι το σύστημα Παππά μαζί με τους ανθρώπους του Γκανά κατάφεραν να αφήσουν έξω τους υποψηφιους της συνδικαλιστικής παράταξης του Σύριζα και κυρίως τους έμπειρους συνδικαλιστές - οικονομικούς συντάκτες Κ. Τσουπαρόπουλο και Γ. Μέρμηγκα.
Φαίνεται προτίμησαν το πακέτο των εργοδοτών.
Ο τέως …άρχων του Επικρατείας έχει διατηρήσει ως συνομιλητή του το γνωστό Κουμπιά της ΠΟΕΣΥ.
Προφανώς ως γνώστη της ψηφιακής τεχνολογίας. 
Συμβουλεύτηκαν όμως λάθος δορυφόρο. Αυτή την φορά ως εκ του θαύματος δεν έμπλεξε ο Σαββίδης, παρόλο που και οι δύο είναι διορισμένοι μαζί με τον Γκανά στη συμβουλευτική επιτροπή του ΕΦΚΑ και μοστράρουν δίπλα στο γνωστό Πετρόπουλο.
Το «άρωμα» από το παρασκήνιο όμως αποκαλύπτει πολλά.
ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Πάντως φαίνεται ότι έγινε χοντρό παιχνίδι μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που εποπτεύεται από το δίδυμο Παππά- Κρέτσου. -Ηλεκτρονικό μήνυμα που φέρεται να έχει προέλευση από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΑΠΕ, υπέδειξε με ιδιαίτερη έμφαση να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο, υποψήφιο της γνωστής παρεούλας, παραθέτοντας όμως, προφανώς για ξεκάρφωμα, από κάτω και τον κατάλογο όλων των υποψηφίων. -Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς και μέλος της διοίκησης του ΑΠΕ όμως, ε
υτελίζοντας το θεσμικό ρόλο που έχει η θέση του, μεταβλήθηκε σε φτηνό κομματάρχη. Έστειλε έτσι γραμμή σταυροδοσίας που έκανε μπάχαλο το σύστημα με αποτέλεσμα να μείνει απέξω, αυτός που πρότεινε το άλλο email και να κλαίνε όλοι οι Ενωμένοι μαζί. Άντε τώρα να τον σώσει από όσα τον βαραίνουν και όσα έρχονται η Μαρία του.
Άσε που έχει μπλέξει και με την ιστορία αυτή ο πρόεδρος Μιχ. Ψύλλος.
   Ευτυχώς που εκλέχτηκαν από την ΕΣΗΕΑ ο Κώστας Ντελέζος και η Πόπη Χριστοδουλίδου που έχουν επιφέρει δήγματα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και στις κομματικές επελάσεις.
Απομένει βέβαια τι θα βγάλει η κάλπη από την ΕΠΗΕΑ. Περιθώρια συνεργασιών για να μείνει ανοιχτός ο ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας, υπάρχουν, αρκεί να μην είναι πάλι «Τάτση μήτση και κότσι». Και για να γελάσουμε λίγο: Μέχρι και το στενό περιβάλλον της ηγεσίας της ΝΔ μαθαίνουμε ότι έδινε γραμμή για τους τρείς …«υπερκομματικούς» με την… Σοφία που το διακρίνει ,στην ίδια ακριβώς γραμμή με την διαπλοκή που έχει και αριστερό πρόσημο. 

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε χαλια στο δημο του καμινη

κοιταξτε τι δημιουργουν οι πολιτικοι και λαος αδιαφορος

αυτα δεν θα προβληθουν πουθενα ,

εβαλαν μεσα στα τειχη εχθρικες φυλες οι αθλιοι



http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eikones-sok-sthn-kardia-ths-athhnas-pakistanopoula-me-stratiwtikes-stoles-k

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...