5/4/12

Διαλύεται το ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ τρέμουν τις εκλογές

Κάθε μέρα που περνάει προς τη διάλυση της Βουλής η ανασφάλεια στους κομματάρχες της Συγγρού της Ιπποκράτους διογκώνεται.
Η ΝΔ είναι ένα κόμμα υπό διάλυση κι αυτό είναι επίτευγμα του Αντώνη Κομανέτσι-Σαμαρά που αρχίζει να φοβάται ότι το βράδυ των εκλογών μπορεί να είναι το δεύτερο κόμμα. Ο σκηνοθέτης της Β.Σοφίας υπόσχεται τώρα στη Ντόρα είσοδο στη Βουλή εφόσον αναδείξει τη συνέπειά της απέναντι στο Μνημόνιο και στις μεταρρυθμίσεις.
Από την άλλη μεριά στο ΠΑΣΟΚ ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντίνος Ρόβλιας ανακοίνωσε ότι αυτοκτον δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές , ενώ και η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Άρια Αγάτσα, δήλωσε πως ανεξαρτητοποιείται.Ο Βενιζέλος στρέφεται στη Συμμορία των εκσυγχρονιστών και στους Βερελήδες, ενώ ο Βενιζέλος συναντήθηκε με «ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού» και τους είπε ότι τους θέλει δίπλα του στην προσπάθεια για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας και να βάλει μπροστά το «εμείς» και όχι το «εγώ», διότι η χώρα δεν αντέχει τα μικροπολιτικά παιχνίδια του κ. Σαμαρά που ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική και κομματική του εξουσία. Η ΝΔ, να επαναδιαπραγματευθεί με τον εαυτό της και να αναλάβει τις ευθύνες της,ειπε.
Ταυτόχρονα  αποχώρησαν 15 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που τονίζουν στην επιστολή τους ότι «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα, η πρώην και η νυν ηγεσία εν γνώσει τους επέλεξαν την βαρβαρότητα αντί για τον σοσιαλισμό», ότι οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν, ότι τo ΠΑΣΟΚ επαψε να είναι σοσιαλιστικό ,επαψε να είναι πατριωτικό και επαψε να αποτελεί φορέα δημοκρατίας.
Οι 15 τονίζουν ακόμα:"Επιθυμούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από όσους εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ σήμερα για προσωπικές διαφωνίες και για λόγους που έχουν να κάνουν με την εκλογή νέας ηγεσίας. Η δική μας επιλογή και ρήξη αφορά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται κατ' εντολή διεθνών και ντόπιων καιροσκόπων". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: