29/4/12

Γ. Καρατζαφέρης: «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο και σύμπτυξη μετώπου του Ευρωπαϊκού Νότου

Πρέπει να αλλάξει πολιτική η Ευρώπη. Θέλω φθηνό ευρώ. Σταθερή ισοτιμία δολαρίου με το ευρώ, 1 προς 1, για μια δεκαετία. Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου κατέστρεψαν τη χώρα


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης από τα Ιωάννινα τόνισε ότι είναι εντελώς λάθος η ευρωπαϊκή Οικονομική πολιτική και ότι, «πρέπει να αλλάξει ευρύτερα η ευρωπαϊκή πολιτική για να σταματήσουν τα παιχνίδια των «οίκων αξιολόγησης», και των αγορών ώστε να μπορέσει να βγει πάνω η Ευρώπη. Πιστεύω ότι θέλουμε ταχεία κυκλοφορία του χρήματος, ανάπτυξη και τόνωση της ζήτησης για να ανέβει η παραγωγή και δια αυτού του τρόπου να φύγουμε από την κρίση. Εντελώς αντίθετα δηλαδή απ΄ ότι προτάσσει η Ευρώπη και «καίει» όλο το Νότο». Στη γραμμή αυτή κινείται, και χαίρομαι εξαιρετικά γιατί αισθάνομαι μια επιβεβαίωση της ανάλυσης της οποίας κάνω, ο άνθρωπος που ξέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση καλύτερα και από το σπίτι του, ο Πρόντι. Όπως και ο τελευταίος νομπελίστας, ο Στίγκλιτς, ο οποίος λέει ότι είναι αδιανόητο να «αυτοκτονεί» η Ευρώπη με την λιτότητα. «Αν δεν αλλάξει , η ευρωπαϊκή Οικονομική» είπε, «η Ευρώπη θα διαλυθεί. Είναι θέμα χρόνου να διαλυθεί». «Για να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, «πρέπει να γίνει ένα μέτωπο των λαών του Νότου. Η κα. Μέρκελ θέλει ακριβό ευρώ. Γιατί όσο ακριβό και να είναι αυτό, θα πουλήσει τα ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα που παράγει και εξάγει. Εμείς όμως, πως θα πουλήσουμε τα δικά μας προϊόντα, όταν τα ομοειδή τους από τις γειτονικές μας χώρες, όπως Τουρκία, Μαρόκο, Αίγυπτο ,είναι στο 1/3 της δικής μας τιμής; Δεν θα μπορέσω να πουλήσω τίποτα στην Αμερική. Δεν θα έλθει κανένας Αμερικανός να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Θα πάνε όλοι τους στη Τουρκία. Άρα λοιπόν, θέλω φθηνό ευρώ.
Η πρότασή μου έχει κατατεθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ισοτιμία δολαρίου προς ευρώ, 1 προς 1, για μια δεκαετία.
Αναφερόμενος στο εθνικό ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, τόνισε ότι , «οι λαθρομετανάστες είναι τεράστιο πρόβλημα, και ότι είναι ξεκάθαρο πως με αυτούς η Ελλάδα δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι. Και δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι γιατί είναι δυο εκατομμύρια, το 20% του πληθυσμού, και βγάζουν από την χώρα μας στις χώρες τους 12 δισεκατομμύρια. 12 δισεκατομμύρια είναι τεράστιο ποσό για το έλλειμμα που έχει η χώρα. Εάν προσθέσετε και 27 δισεκατομμύρια που φεύγουν από το Lidl, το Carrefour, το Praktiker, το ΙΚΕΑ, αντιλαμβάνεστε ότι με 40 δις εκροή από το πορτοφόλι της Ελλάδος το χρόνο δεν υπάρχει περίπτωση καμίας σωτηρίας. Άρα λοιπόν πρέπει να λύσουμε αυτά τα δυο θέματα. Έχετε υπόψη σας εγώ είμαι έτοιμος να βγάλω τη χώρα από το Δουβλίνο 2 και θα αρχίσω να σφραγίζω ταξιδιωτικά έγγραφα. Κανείς από αυτούς δεν έρχεται για την Ελλάδα. Και αυτό που υπέγραψε ο κος Σημίτης είναι τόσο ανόητο όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δηλαδή εάν φύγουν από εδώ 100 λαθρομετανάστες και τους πιάσουν στο Βερολίνο δεν τους στέλνουν στη Σομαλία στη χώρα τους. Τους στέλνουν στην Ελλάδα. Ο Σημίτης, ο Καραμανλής, και ο Παπανδρέου κατέστρεψαν τη χώρα».
Για τις μετεκλογικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε ότι, « η πρόταση, η πρόταση του ΛΑΟΣ είναι ξεκάθαρη. Σε καθημερινή σχεδόν βάση, επικοινωνώ με ευρωβουλευτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, και τώρα τελευταία και της Ιρλανδίας. Βλέπω έτοιμο το έδαφος, πρόσφορο έδαφος για να γίνει μια σύγκληση του Νότου απέναντι στον Βορρά. Είμαι έτοιμος να συζητήσω με οποιονδήποτε διατίθεται προς αυτή την κατεύθυνση, την προσπάθεια συμπτύξεως μετώπου απέναντι στο Βορρά. Μόνο μια πλήρης αλλαγή του προγράμματος μπορεί να μας σώσει. Διαφορετικά, με την υπογραφή που έχει βάλει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, είμαστε πλέον «πρόβατα προς σφαγή». Εγώ μπορώ να συζητήσω σε ένα μόνο πλαίσιο. «ΟΧΙ» Μνημόνιο και σύμπτυξη ενός μετώπου του Νότου. Αυτό το καταλαβαίνω. Εάν δεν έχουν όρεξη να πάμε να ξεσηκώθούμε και να φωνάξουμε απέναντι στον Βορρά, δεν έχω καμία διάθεση να πάω. Και πάνω απ΄ όλα δεν μπορώ να ζητήσω για πρωθυπουργό Σαμαρά και Βενιζέλο. Άνθρωποι οι οποίοι υπέγραψαν και έδεσαν χειροπόδαρα τον εαυτό τους δεν μπορεί να είναι αύριο οι ασφαλείς οδηγοί της Ελλάδος. Από εκεί και πέρα μέσα στους 300 θα βρούμε κάποιον και σαφώς, πολιτικό πρόσωπο. Το ερώτημα που τίθεται και το έχω ακούσει σε διάφορες συνεντεύξεις είναι, «πως θα μπορέσετε εσείς ξαφνικά κε Καρατζαφέρη να πετύχετε αυτήν την πλήρη ανατροπή; Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο»; Δεν είναι η πρώτη φορά. Σας θυμίζω πριν πέντε χρόνια, όταν η Γερμανία ήθελε να επιβάλει το Ευρω-Σύνταγμα όπου Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ψήφισαν άρον-άρον στη Βουλή, εγώ ανήκα στο 2% ως Αντιπρόεδρος τότε των Ευρωσκεπτικιστών. Και με τη «μάχη» που δώσαμε όλοι μαζί οι Ευρωσκεπτικιστές σε Γαλλία και Ολλανδία, υπήρξε το μεγάλο «ΟΧΙ».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού πρώτα υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο για να έρθουν οι Ιουδαίοι του ΔΝΤ, τώρα λέει ΟΧΙ στο μνημόνιο.

Αυτό λέγεται κωλοτούμπα. Τόν έλεγες κι εσύ έτσι...

Και το ακόμη πιο αστείο. Συμφωνεί τώρα και τον "νομπελίστα" Ιωσήφ Στίγκλιτς. Ο περιούσιος αυτός ήταν σύμβουλος του Ομπάμα και -κατόπιν προσκλήσεως- και του Τζέφρυ.
Ωραίες παρέες!
Δείξε μου τον φίλο σου να σού πω ποιος είσαι...

ΥΓ: Βλέπω ότι δεν δημοσίευσες τα σχόλια σχετικά με τις επιθέσεις στην Χρυσή Αυγή. Τόσο πολύ φοβάσαι την αλήθεια και τον αντίλογο;;;
Αλλά τί λέω; Την δημοκρατία τήν διδάχθηκες στο Χουντοπασόκ του Μινέικο... Μ' όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις...

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ...Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. ΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.