27/9/20

Η εξοργιστική προσπάθεια της Στοάς να διαψεύσει για μια ακόμη φορά την Ιστορία είναι συστηματική. Δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητούν τώρα το πραγματικό γεγονός ότι ο Νικηταράς, πάθανε επαίτης, επειδή οι Ρόστιλντ, Μαυροκορδάτος, και Μακρυγιάννης του έκοψαν την Σύνταξη που του είχε δώσει ο Όθωνας

 Το Δεκέμβριο του 1839, η αγγλική πολιτική, με τους ψευδομάρτυρες  Εμμ. Παππά, και Τσάμη Καρατάσο, (που ως πράκτορας των Άγγλων και των Υδραίων συμμετείχε στο αντικαποδιστριακό πραξικόπημα του 1831), «αποκάλυψε»  την «συνωμοσία της Φιλορθοδόξου Εταιρείας».  

Εμπλεκόμενοι συνωμότες ήταν ο Γεώργιος Καποδίστριας, αδελφός του δολοφονηθέντος κυβερνήτη, ο Νικόλαος Ρενιέρης, ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ο Τουρκοφάγος καθώς και ο τότε υπουργός εσωτερικών και εκκλησιαστικών Γεώργιος Γλαράκης.

 Στόχος ήταν, η απομάκρυνση του Γλαράκη. 

Ο Γεώργιος Γλαράκης που ήταν Φιλογενής Καποδιστριακός, ήταν ένας από τους ηγέτες των «Ναπαίων» , μαζί με τους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Ανδρέα Μεταξά. Σε μυστική έκθεσή του μάλιστα ο Γάλλος πρόξενος Πισκατορύ τον χαρακτήριζε ως «εμπαθή και επικίνδυνο ρωσόφιλο». Ο σπουδασμένος στο Γκέτινγκεν Φιλογενής, Γεώργιος Γλαράκης στις κυβερνήσεις  του Καποδίστρια διορίστηκε υπουργός εξωτερικών και ναυτικών. Ως γερμανομαθής , το 1837 κατάφερε να διοριστεί υπουργός εσωτερικών και εκκλησιαστικών, και υπέβαλε στον Όθωνα  διάταγμα, που υπογράφηκε στις 3 Απριλίου 1838 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ὑπ’ἀρ. 12/11.4.1838 , «Περί ἀνεγέρσεως Ναοῦ τοῦ Σωτῆρος εἰς Ἀθήνας», και επειδή ο Μαξ Ροτσιλντ που επέβλεπε τα δημόσια οικονομικά ως εκπρόσωπος «των δανειστών»,  αντιδρούσε ο Οθωνας εξουσιοδοτούσε τον Γλαράκη , « την Ἡμετέρα ἐπί τῶν Ἐκκλησιαστικῶν κ.τ.λ. Γραμματεία τῆς Ἐπικρατείας νά δώσῃ τάς ἀναγκαίας ὁδηγίας τόσον εἰς τούς Ἀρχιερεῖς καί ἱερεῖς τοῦ Κράτους, καί τάς δημοτικάς Ἀρχάς, ὅσον καί εἰς τούς Ἡμετέρους Πρέσβεις καί Προξένους διά νά συνάξωσι τάς ἑκουσίας συνδρομάς, τάς διά τόν σκοπόν τοῦτον προσφερθείσας».

«Έβγαλαν τον Γλαράκη κι΄ οπαδούς τους από τις υπηρεσίες.»

 Με την αποκάλυψη από τους αγγλόφιλους της «Φιλορθοδόξου Εταιρίας» στα τέλη του 1839, ο Γλαράκης απομακρύνθηκε από τα δημόσια αξιώματα καθώς θεωρήθηκε αντικαθεστωτικός, αλλά δεν συνελήφθη όπως έγινε με τον Νικηταρά και τον Γεώργιο Καποδίστρια.

Ο Ρουφιάνος Μακρυγιάννης στα «Απομνημονεύματα» γράφει  : «Το 1839 Δεκέμβριον μήνα ξεσκέπασαν μίαν εταιρείαν ολέθρια διά την πατρίδα και Βασιλέα. Δούλευε εδώ – μέσα εις το κράτος κ΄ έξω εις την Τουρκιά – κ΄ εδώ εις την πρωτεύουσα ήταν οι αρχηγοί της. Ένας από τους εταιρίστας, έβαλε τον Τζάμη Καρατάσιο και πρόδωσε τα μυστήριά τους και τους πιάσαν τα έγγραφά τους και κατήχησές τους και βούλες τους. Η εταιρεία αυτείνη ονομάζεται Φιλορθόδοξος. Αρχηγός αυτεινής πιάστη ο αδελφός του Καποδίστρια ονομαζόμενος Τζορτζέτος, εκεί στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά έγγραφα. Ήταν κι ο Νικήτας, ο Κολαντρούζος κι΄ άλλοι αρχηγοί. Τους φυλάκωσαν τον Τζορτζέτο και Νικήτα κι΄ άλλους. Στο μυστικόν ήταν κι΄ ο υπουργός Γλαράκης, ο Οικονόμος, Μιχάλβοντας, Μεταξάς, και η συντροφιά, στρατιωτικοί και πολιτικοί. Αγροικιώνταν παντού και την πρωτοχρονιά τ΄ Αϊβασιλιού θα κάναν το κίνημά τους εις την εκκλησία να βαρέσουν τον Βασιλέα κι΄ άλλους πολλούς και ν΄ ακολουθήσουνε αυτό παντού. Τότε εγώ ήμουν αστενής, ήρθαν οι πολίτες με πήραν άρρωστον. Κατέβηκα εις την χώρα, συναχτήκαμεν, όλοι οι νοικοκυραίγοι και είπαμεν όλων των πολιτικών και ήμαστε έτοιμοι να προτρέξωμεν διά την πατρίδα μας και βασιλέα μας. Έβγαλαν τον Γλαράκη κι΄ οπαδούς τους από τις υπηρεσίες.»

Επομένως, τον Νικηταρά δεν τον φυλάκισε ο Όθωνας αλλά οι Άγγλοι και το Αγγλικό Κόμμα.

Ο Νικηταράς  έμεινε στην  Φυλακή  1,5 χρόνο , και αποφυλακίστηκε το 1941, «Κατόπιν της «απειλητικής επέμβασης του Μακρυγιάννη», όπως γράφουν οι ΑΓΓΛΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ .Τότε ο Όθωνας του απένειμε σύνταξη, και αυτό το θυμούνται ΟΛΑ τα ΤΡΟΛ της ΣΤΟΑΣ και της ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ που προσπαθούν να ισχυριστούν ότι πέθανε λαμνάβοντας σύνταξη . ΟΥΖΕ!

Άλλοι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ στο Διαδίκτυο διαδίδουν ψευδώς ότι ο Νικηταράς πέθανε εν ενεργεία Γερουσιαστής, ότι  «ανάμεσα 1844 και 1847 ήταν βουλευτής  (της ανύπαρκτης) επαρχίας Μεγαλοπόλεως», η οτι «έγινε δεκτός από όλους σαν φρούραρχος στην εθνοσυνέλευση του 1843-4». Γερουσιαστής, Βουλευτής, φρούραρχος. Στο τέλος κλητήρας, αλλά όχι επαίτης . 

Εμείς λέμε ψέματα και η Στοά των φρόντισε. 

Ο  Νικηταράς, πέθανε ως πάμφτωχος, τυφλός και  επαίτης. Η σύνταξη του  είχε κοπεί από τους συνταγματικούς» «μεταρρυθμιστές» του μνημονίου του 1843. Από τον  Μαυροκορδάτο, και τον  Μακρυγιάννη τους υπαλλήλους του Μαξ Ρότσιλντ

 Οι ίδιοι , όμως, και η Στοά, έδωσαν τιμητική  σύνταξη στον  ψεύτη πλαστογράφο και απατεώνα Μανολάκη Ξάνθο, επειδή «θυμήθηκε» ότι ο Καποδίστριας αρνήθηκε να αναλάβει την αρχηγία που του προσέφερε ο λαδέμπορας.

 Ο Μανωλάκης Ξάνθος, ο άκαπνος, ο ψεύτης και πλαστογράφος,  ήταν Μασόνος για αυτό οι «Μεταρρυθμιστές» του Μνημονίου του 1943, του έδωσαν τιμητική σύνταξη αν και έκοψαν όλες τις συντάξεις των Αγωνιστών, για να υπάρξει πρωκτογενές πλεόνασμα και να πληρωθούν οι τόκοι στους δανειστές.

 Ο Νικηταράς ήταν Πατριώτης και πολεμιστής, και δεν ήταν Μασόνος. Για αυτό του έκοψαν τη σύνταξη. Αλλά επειδή οι «μεταρρυθμιστές» και η Στοά νοιάζονται για τον άνθρωπο, του έδωσαν άδεια επαίτου στον Πειραιά. Και μετά από 6 χρόνια επαιτείας πέθανε .

Ο Άγγλος Πρέσβης που πληροφορήθηκε ότι ο Νικήτας λόγω ,μνημονίου απαιτούσε πήγε να τους δώσει «εφάπαξ βοήθημα». Όταν τον ρώτησε  ο μεταφραστής πως περνάει, απάντησε «Απολαμβάνω  την Ελευθερία της πατρίδα και έρχομαι εδώ στην Εκκλησία  για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος».

Ο Άγγλος πρέσβης έριξε δίπλα στον  επαίτη Νικηταράς ένα πουγκί και ο τυφλός Ο Νικηταράς που άκουσε τον ήχο του φώναξε : «Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!».

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

,

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτά τα άρθρα αξίζει να σε διαβάζουμε καθημερινά, όσο και διαφωνούμε, ενίοτε και με άκομψο τρόπο, σε άλλα θέματα.
Αν σταματήσεις το αχρείαστο υβρεολόγιο εντελώς, θα κόψουμε και εμείς τις επίσης αχρείαστες προσβολές.
Ήδη το έχεις περιορίσει. Όπως βλέπεις και όσοι διαφωνούμε με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον ιό, δεν σε βρίζουμε για την θέση σου υπέρ του ρώσικου. Απορίες εκφράζουμε.
Είσαι αρκετά έμπειρος, για να μπορείς να διακρίνεις τους αγνούς διαφωνούντες από τους έμμισθους τσόγλανους.

Ανώνυμος είπε...

Χατζαρα,σαν σήμερα έγινε η δίκη των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωιδη στο Ναύπλιο το 1834;Για ξαναπές μας λίγο γιατί οι αγγλοι δίκασαν τον πράκτορα τους για να τον αφήσουν μετά βεβαίως ελεύθερο; Και επίσης ο Τερτσέτης τί ρόλο βαρουσε; Δεν μας έχεις μιλήσει ποτέ για αυτόν!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πρέπει να'σαι του κατηχητικού.
Εκτός κι αν είσαι "αγνός διαφωνων" ή "εμμισθος τσογλανος".

Υ.Γ.
Χωνετα κανονικά στους παλιοπουσταραδες Χατζάρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγράμματε, το τι είμαι εγώ και τι όχι, είναι δικό μου θέμα. Εσύ κοίτα το χάλι σου, που βρίζεις ανώνυμα, κι άσε τους άλλους.
Βρίζε αβέρτα Χατζάρα, κι άμα σε τρέχουν πάλι στα δικαστήρια, θα σου πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα οι ανώνυμοι, αγράμματοι σχολιαστές σου.
Που για κάποιον περίεργο λόγο σε προτρέπουν να βρίζεις επωνύμως, αλλά αυτοί κρύβουν ή έτσι νομίζουν, τα επώνυμά και τις φάτσες τους. Αλλά εσύ βρίζε.
Γράψε μόνο, αν σου βαστάει, πως ο χαρακτηρισμός "παλιοπουσταράδες" αφορά εμένα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ΔΗΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αφωρά των επωνυμοανωνυμο 12:42μμ Κιριακι 27 Σεπ 2020 κε πωλλλούς άλους σαν και του λωγου του.
Γαμό την ΔΗΕ και την ΔΕΗ σου καλέ μου τηλεθεατή.