23/9/20

Η άλωση της Τρίπολης και η Εβραϊκή ανθελληνική Προπαγάνδα για το δήθεν Ολοκαύτωμα των Εβραίων τοκογλύφων που βασάνιζαν τους Έλληνες με καυτό λάδι στα Ορλωφικά για να πληρώσουν τους τόκους

 

Γράφει ο Σπυρίδων Χατζάρας 

Ο Αναστάσιος Αβραντώνης ,ανέβηκε με σκοινί πάνω στα τείχη της Τρίπολης, τη νυχτα της 22ας προς την 23η Σεπτεμβρίου 1821, και έτσι άρχισε το «ρεσάλτο» που οδήγησε στην Άλωση της Τρίπολης.

 Η σιωνιστική προπαγάνδα περί του δήθεν «Ολοκαυτώματος » της Τριπολιτσάς έχει επιβληθεί με τους χαφιέδες και ρουφιάνους της, και αντιστάσεως μη ούσης. όπου και να κοιτάξεις θα διαβάσεις οτι, «στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821 έγινε η σφαγή της Τριπολιτσάς. Η Τριπολιτσά πέφτει στα χέρια των ελλήνων επαναστατών και 32.000 τούρκοι και εβραίοι πέφτουν νεκροί». Και αποδίδουν το ψέμα στον Κολοκοτρώνη που ουδέποτε μίλησε για αριθμό και ουδέποτε μίλησε για Εβραίους. 

 Η Εβραϊκή προπαγάνδα μιλάει τώρα για τον «φοβερό Αντισημιτισμό που έδειξαν οι Έλληνες το 1821», και για 5000 εβραίους της Τρίπολης «που εξολόθρευσε στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης » (!!!!) επικαλούμενοι τον εβραίο Πιερόν, που γράφει ψευδώς ότι, «από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μεταναστεύσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες». Επικαλούνται επίσης τον δήθεν αυτόπτη πράκτορα Μαξίμ Ρεμπό και «τον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ». 

 Η Αλήθεια είναι ότι στην «Τριπολιτσά» δεν υπήρχαν 5000 Εβραίοι για να «σφαγούν» , και οι περισσότεροι από τους 400 ως 500 που ζούσαν σε όλη την Πελοπόννησο είχαν φύγει για τη Λάρισσα με την έναρξη της Επανάστασης, επειδή δεν τους σήκωνε ο τόπος αφού ήσαν τοκογλύφοι που έπιναν το αίμα των Ελλήνων. 

Κατά την αρχή της πολιορκίας μέσα στην Τρίπολη βρισκόντουσαν περίπου 200 Εβραίοι από τους οποίους οι πλουσιότεροι είχαν φύγει δωροδοκώντας και τους αλβανούς της φρουράς και τους Έλληνες πολιορκητές.

 Άλλοι μοντέρνοι Μιχάουζεν πιο αυτοσυγκρατημένοι μιλάνε για 2000 εβραίους νεκρούς. 

Όμως , οι εκθέσεις της «Εταιρείας υπολόγιζαν τους Εβραίους της Τρίπολης σε 400 και ο Άγγλος κατάσκοπος Γκόρντον , εγραψε στο Λονδίνο οτι στην Τρίπολη κατοικούσαν 7000 Τούρκοι ,7.000 Έλληνες και 1.000 Εβραίοι. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που δόθηκε από «αυτόπτη» εστω και  πράκτορα. Πως σφάχτηκαν λοιπόν είτε 5000 είτε 2000 που λένε οι ψεύτες;

Τα χοντρά εβραϊκά ψέματα του εβραίου Μπερνάρ Πιερόν και άλλων πρακτόρων λένε ότι οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες. Η Ναύπακτος λόγω των ισχυρών οχυρώσεων της έμεινε στα χέρια των Τούρκων και ήταν η στρατιωτική τους βάση στην περιοχή και παραδόθηκε στις 18 Απριλίου 1829. Εκεί δεν έγινε καμία σφαγή . 
Η Θήβα κατελήφθη αμαχητί στις αρχές του Απριλίου 1821, διότι οι Τούρκοι και οι Εβραίοι της πόλης είχαν ήδη καταφύγει στη Χαλκίδα μαζί με τις οικογένειές τους.
 Σύμφωνα με τα εβραϊκά στοιχεία και τον Πουκεβίλ το 1818 υπήρχαν στην Πάτρα 17 εβραϊκές οικογένειες και μία συναγωγή, καθώς και ορισμένοι Ρωμανιώτες, που είχαν εξελληνίσει τα ονόματά τους και μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, και κάποιοι που είχαν γίνει για πολιτικούς λόγους Χριστιανοί.
 Όλοι αυτοί συγκεντρώθηκαν στο Κάστρο, μαζί με τους Τούρκους .
Στην Κοινότητα των Πατρών υπάγονταν και οι Εβραίοι του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. 
Όπως ανέφερε ο Άγγλος κατάσκοπος Ληκ, στο Αγρίνιο το 1804, υπήρχαν , 40 εβραϊκές κατοικίες.

 Όσοι Έλληνες πρόλαβαν έφυγαν από την Τρίπολη, στην οποία κατέφυγαν οι Μπαρδουνιώτες και οι Λαλαίοι Τούρκοι. 

 Τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, κατά την ανακωχή , μέγα πλήθος πεινασμένων γυναικών και παιδιών, των Τούρκων, αλλά και των φτωχών Εβραίων, βγήκαν από την πόλη, και αφέθηκαν να μένουν στα μετόπισθεν του ελληνικού στρατοπέδου, στον δρόμο προς τα Καλάβρυτα και να διατρέφονται όπως μπορούσαν. 
Αυτοί αργότερα υπολογίστηκαν στους 3000-4000.

 Ορισμένοι από του πλουσίους Εβραίους και Τούρκους της Τρίπολης, έκαναν ιδιωτικές διαπραγματεύσεις με οπλαρχηγούς για την ασφαλή έξοδό τους από την πολιορκημένη πόλη καταβάλλοντας το αντίτιμο, όπως λέγει και ο πράκτορας Ρεμπώ. 
 Οι περισσότεροι από τους 400 εβραίους της Τρίπολης είχαν ήδη φύγει με αυτόν τον τρόπο πριν την άλωση. 
 Οι περίπου 4000 Αλβανοί της πόλης έφυγαν για την Ήπειρο υπό την προστασία του Κολοκοτρώνη με ξεχωριστή συμφωνία. 
Οι περισσότεροι από τους 3.500 στρατιώτες του Κεχαγιάμπεη σκοτώθηκαν στις μάχες μέχρι την άλωση. 
Επομένως από τους 10-12.000 πολιορκημένους, είχαν απομείνει πολλοί λιγότεροι , εκ των οποίων οι εβραίοι θα ήταν λιγότεροι από 100. 

Σύμφωνα με τα όσα γράφηκαν σε Αμερική και Αγγλία το 1835 και το 1839, που ήταν πιο κοντά στα γεγονότα, όλα τα θύματα της «σφαγής της Τριπόλεως» μετά την άλωση ήταν 6000-8000. Αυτοί οι 6-8000 εκ των οποίων ίσως να ήταν και 100 περιούσιοι , έγιναν 30-32000 Και οι Εβραίοι έφτασαν τις 5000. 

Ο βασικός Μινχάουζεν εκτός από τον πράκτορα Ρεμπώ, που ήταν στο στρατόπεδο της Τρίπολης, ήταν και ο πράκτορας Τζωρτζ Φίνλεϋ που στάλθηκε στην Ελλάδα μαζί με τον Βύρωνα το 1823 . Ο Φίνλεϋ λάνσαρε τη θεωρία της «σφαγής».

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

 Ουδέποτε έγινε σφαγή 5000 Εβραίων στην Τριπολιτσά διότι 5000 Εβραίους δεν είχε το 1821 όλη η Πελοπόννησος. Στην Τρίπολη έμεναν ορισμένοι σαράφηδες – τοκογλύφοι. 
 Η μεγαλύτερη κοινότητα των Εβραίων ήταν στην Πάτρα, όπου έμειναν κλεισμένοι στο Κάστρο μαζί με τους Τούρκους, και δεν έπαθαν τα τίποτα. Έφυγαν μαζί με τους Τούρκους όπως και από τη Ναύπακτο παραδόθηκε με συνθήκη και όλοι οι έγκλειστοι κάτοικοι Τούρκοι και Εβραίοι, έφυγαν σώοι και αβλαβείς και πήγαν στην Λάρισα, τη Σμύρνη, τα Επτάνησα, και την Ιταλία. 
 Η εβραϊκή προπαγάνδα και κάθε λογής ρουφιάνοι κουκουλώνουν τις σφαγές των Ελλήνων στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη που οργάνωσε ο εβραίος Σαράφμπασί του Σουλτάνου Χασκέλ.( EZEKIEL BEN JOSEPH NISSIM MENAHEM GABBAI), μαζί με την εταιρεία της Ανατολής που στις 23 Σεπτεμβρίου/ 5 Οκτωβρίου 1821 έκαναν το Ολοκαύτωμα του Γαλαξειδίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα και αληθεια να ειναι (για τους 5000 οβραιους) ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ.

Αλλα οι εβραιοι εκτος απ τη κομμουνιλα εχουν ανακαλυψει και το ψεμμα.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!

Ακομα και σημερα δεν ειναι κοροϊδα που ξοδευουν δισ. ευρω και αγοραζουν ΟΛΑ τα ΜΜΕ για να διοχετευουν τα ψεμματα τους στον χαχολο τηλεθεατη των ΤσιπροΜαρεβαΚουλις που τον διδασκουν καινουργιες λεξουλες:

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ = ΑΡΙΣΤΕΡΑ,
ΠΟΥΣΤΗΣ = ΓΚΕΪ/ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ,
ΔΕ ΜΑΣΑΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ = ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ και του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ = ΝΑΖΙ/ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ/ΦΑΣΙΣΤΑΣ/ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ/ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ/ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΗΣ κλπ κλπ

Ρε ουουουουστ παλιοπουσταραδες της υπερκομψης, που στη Σαλονικ φοραγε μασκα στο ιδιο εκρου χρωμα με τα ρουχα της και το κυλωτακι της, κεντημενη με χαντρουλες (η μασκα).

Καλα οι χαντρουλες δεν την γαργαλαγανε ρε παιδια; Ή μηπως για αυτο τις φοραγε;



Γιουφτος σκετο