28/9/20

Τουρκικά F-16 βομβαρδίζουν του Αρμένιους υπό τα χειροκροτήματα του ΤΟΥΡΚΟΥΛΙ και του Φαλακρού με το Κιπά. 200 νεκρούς έχουν οι Τούρκοι στο Καραμπάχ. Κλαίνε στο ΝΑΤΟ και στου Δένδε

 Ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραίκ Χαρουτιουνιάν κατά τη διάρκεια της βραδινής ενημέρωσης, δήλωσε ότι τουρκικά αεροσκάφη F-16 τα οποία βρίσκονταν στο Αζερμπαϊτζάν για περίπου ένα μήνα με το πρόσχημα ασκήσεων. χρησιμοποιήθηκαν στο Καραμπάχ.

 Επιπλέον, χρησιμοποιούνται τα πιο προηγμένα όπλα, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με τον τουρκικό στρατό. Οι Τούρκοι κατέλαβαν εδάφη του Καραμπάχ προς την κατεύθυνση του Ταλίς και στη νότια πλευρά. 

Είπε επίσης ότι δεκάδες πολίτες έχουν τραυματιστεί, και ότι υπάρχουν νεκροί πολίτες. Νωρίτερα η Αρμενία ανακοίνωσε 100 απώλειες.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Αρζρούν Χοβαννισιάν ανακοίνωσε ότι περίπου 200 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ανακοίνωσε επίσης την καταστροφή 30 αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και την κατάρριψη 20 μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 
Ο στρατός του Καραμπάχ είχε λάφυρα και 11 τεθωρακισμένα οχημάτων του Αζερμπαϊτζάν, Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι 10 Αρμένιοι τραυματίες στρατιώτες βρίσκονται σε νοσοκομείο στο Ερεβάν. Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Σουσάν Στεπανιάν δήλωσε ότι οι αρμενικές δυνάμεις κατέρριψαν και τέσσερα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κυριακή 25 Μαΐου 1941. Στην Προδομένη Κρήτη ,ο Νεοζηλανδός Διοικητής, ζήτησε «ταχεία εκκένωση» και ενημέρωσε το Κάϊρο ότι, «τα υπό τη Διοίκησή του τμήματα», είχαν περιέλθει στο έσχατο όριο αντοχής. Το Βερολίνο άρχισε να μεταδίδει πληροφορίες για τη Νίκη στην Κρήτη. ‘Όλο το βράδυ η Λουφτβάφε έριχνε χιλιάδες προκηρύξεις στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο οι οποίες απειλούσαν του Κρητικούς που πολεμούσαν τα γερμανικά στρατεύματα. Στην Αθήνα, ο τενεκές και δοσίλογος Λογοθετόπουλος νόμιζε ότι ια αντιμετώπιζε την επερχόμενη πείνα με το «φιλόπτωχο» και έκανε έκκληση προς τους πλουσίους.Ο Γερμανικός Στρατός Κατοχής ανταποκρίθηκε και έκανε μια δωρεά. Νέος Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ο Μιλτιάδης Νεγραπόντης,

Κατά την 6η ημέρα των μαχών, στα Χανιά οι βρετανικές δυνάμεις αποσύθηκαν προς τη Σούδα και τα Σφακιά. Οι Γερμανοί κατέλαβαν το Γαλατά. Βομβα...