21/9/20

Η 21η Σεπτεμβρίου στην Ιστορία

 


862. Οι Βάραγγοι υπό τον οπλαρχηγό Ρούρικ και τους αδελφούς του Σινέους και Τρούβορ εγκαταστάθηκαν στην Στάραγια Λαντόγκα, κοντά στο Νόβγκοροντ και δημιούργησαν έναν εμπορικό οικισμό.


1177. Στην Ιβηρική ο Στρατός του Αλφόνσου Η΄ της Καστίλλης υπό τις διαταγές του Σαντιάγο Καλατράβα μετά από πολύμηνη  πολιορκία, (άρχισε  τα Θεοφάνια του 1177) κατέλαβε την Κουένκα. Η μουσουλμανική φρουρά κατέφυγε στην Ακρόπολη, που έπεσε τον Οκτώβριο.

1217.Το «Σταυροφορικό» Τάγμα των Αδελφών του Ξίφους που ιδρύθηκε το 1202 από τον επίσκοπο της Ρίγας Άλμπρεχτ Α΄ με σκοπό τον εκχριστιανισμό της περιοχής της Λιβονίας ,που αποτελούνταν από Γερμανούς «μοναχούς-πολεμιστές», κατά τη μάχη της ημέρας του Αγίου Ματθαίου, νίκησε τους (απίστους ) Εσθονούς. 
1235.Πέθανε ο Ανδρέας Β΄ της Ουγγαρίας.Κλήθηκε από τον πάπα Ονώριο Γ΄ το 1217 για συμμετοχή στην Ε' Σταυροφορία στους Αγίους Τόπους. Δέχθηκε, με την ελπίδα να αποκτήσει δικαιώματα στην Λατινική αυτοκρατορία της Κωνσταντινούπολης. Οι Ούγγροι δυσαρεστήθηκαν, γιατί δεν ήθελαν συμμετοχή σε Σταυροφορία, αλλά αυτός κατόρθωσε να οδηγήσει στην Βιέννη στρατό 15.000 ανδρών. Για να εξασφαλιστεί οικονομικά έβαλε έναν εβραίο  έμπορο να διευθύνει τα οικονομικά του κράτους του.


1327. Δολοφονήθηκε στο Κάστρο του Μπέρκλεϋ ο αιχμάλωτος Άγγλος βασιλιάς Εδουάρδος Β. 

1348. Οι Εβραίοι της Ζυρίχης κατηγορήθηκαν για δηλητηρίαση του νερού. 

1378. Ο υποτελής στους Τούρκους , Τσάρος της Βουλγαρίας Ιβάν Σισμάν, εξέδωσε το χρυσόβουλο για το μοναστήρι της Ρίλας προσαρτώντας 20 χωριά, στο Μετόχι της Μονής. 


1435.  Κατα τον Εκατονταετή Πόλεμο, ο Δούκας Φίλιππος της Βουργουνδίας ο Καλός , υπέγραψε την Συνθήκη του Αράς με το βασιλιά της Γαλλίας Κάρολο Η διακόπτοντας  τις σχέσεις του με την Αγγλία.

1451.Οι Εβραίοι της Ολλανδίας υποχρεώθηκαν να φορούν σήματα αναγνώρισης.


 1525. Ο Μάγιστρος των Τευτόνων Ιπποτών, Βάλτερ φον Πλέτενμπεργκ εδωσε πλήρη θρησκευτική ελευθερία στη Ρίγα.

1706. Κατά τον  πόλεμο  της ισπανικής διαδοχής έγινε η μάχη της Ελ Αλμπουχόν της Καρθαχένης μεταξύ του Στρατού των Βουρβόνων και μιας αγγλικής δύναμης που υποστηριζόταν από στρατεύματα πιστά στον Κάρολο ΣΤ, Νίκησαν οι Βουρβόνοι. 
 1745. Στην Βρετανία ο στρατός του Οίκου του Αννόβερου υπό τη διοίκηση του σερ Τζον Κόουπ ηττήθηκε από τις δυνάμεις των Ιακωβιτών του πρίγκιπα Καρόλου Εδουάρδου Στιούαρτ, στη Μάχη του Πρέστονπανς και έτσι οι ιακωβίτες απέκτησαν προσωρινά κυριαρχία επί του συνόλου της Σκωτίας. 


1765. Ο βασιλικός κυνηγός Αντουάν ντε Μπωτέρν ανακοίνωσε ότι εντόπισε και σκότωσε, το τέρας της Ζεβοντάν. Ήταν ενας  τεράστιος λύκος με μήκος δύο μέτρων και βάρος 75 κιλών.

1792 .Η Συμβατική Εθνοσυνέλευση κήρυξε τη Γαλλία δημοκρατία και κατάργησε τη μοναρχία. 

1799. Ξεκίνησε η διάβαση των Άλπεων από το μικτό στράτευμα Ρώσων και Αυστριακών υπό τις διαταγές του Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Σουβόροφ.


1821. Τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου/3ης Οκτωβρίου 1821 εμφανίστηκαν μπροστά στο Γαλαξείδι, δυό Εγγλέζικα πλοία της Levnat Company, το «Γκάμπριαν» και το «Ζηνοβία» υπό τη διοίκηση του αδελφού του προξένυ της εταιρείας στην Πάτρα, μαζί με Τουρκικά πλοία και επιτέθηκαν στο Γαλαξείδι
Στο Ελ Σαλβαδόρ, υπογράφηκε  η πράξη ανεξαρτησίας του Σαν Σαλβαδόρ.

1860. Ήττα του κινεζικού στρατού στο δεύτερο Πόλεμο του Οπίου, από τους Γάλλους και Άγγλους στη μάχη Μπαλικιάο.


1862. Στο Βελιγράδι διαλύθηκε με απόφαση της υπουργού στρατιωτικών της Σερβίας η πρώτη Βουλγαρική Λεγεώνα.

 1904. Ο Πέταρ Καρατζόρτζεβιτς στέφθηκε βασιλιάς της Σερβίας. 

1915. Σε μια θυελλώδης συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαιτίας της δεύτερης παραβίασης της ελληνικής ουδετερότητας από την Αντάντ, με την απόβαση στρατευμάτων στην Θεσσαλονίκη  η κυβέρνηση Βενιζέλου που ειχε σχηματιστεί στις 15 Αυγούστου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Από τους  257 παρόντες βουλευτές, «υπέρ» ψήφισαν 142, «κατά» 102, ενώ 13 ψήφισαν  «Λευκό».

1918. Το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων απελευθέρωσε τις Σέρρες 

1920. Παραίτηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Πωλ Ντεσσανέλ.

1922. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουόρεν Χάρντινγκυποστήριξε την ιδέα της δημιουργίας ενός εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη. 

1925. Στην Κατερίνη εξεθεσε στην Κεντρική Πλατεία τα κεφάλια των ληστάρχων Φώτη Γιαγκούλα και Λεωνίδα Μπαμπάνη

1931. Εγκατάλειψη του Κανόνα του χρυσού από τη Μεγάλη Βρετανία.

 1933. Στη Λειψία άρχισε η δίκη των κομμουνιστών σε σχέση με την πυρκαγιά στο Ράιχσταγκ. 

1938.Η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας δέχτηκε το βρετανο-γαλλικό σχέδιο για την Σουδητία. 

1939 . Στη Ρουμανία τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου δολοφονήθηκε ο πρωθυπουργός Αρμάντ Καλινέσκου σε εκδίκηση για τη δολοφονία από το Βασιλιά Κάρολο του ηγέτη της Σιδηράς Φρουράς Κορνήλιο Ζέλεα Κοντρεάνου. 


1943. Στην Κεφαλλονιά ο διοικητής της μεραρχίας Άκουι υποστράτηγος Γκαντίν. μετά από μάχες επτά ημερών συνθηκολόγησε.  Στην Κέρκυρα έπεσαν με αλεξίπτωτα στις 4 το πρωί ο λοχαγός William Oliver Churchill και ένας ραδιοτηλεγραφητής με αποστολή να συναντήσουν τον Ιταλό διοικητή και να τον ενημερώσουν για τις προθέσεις των συμμάχων. και να προετοιμάσουν την συμμαχική απόβαση.

1944. Η 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία, μετά από σκληρή μάχη με τους Γερμανούς, εισήλθε στις 0730 στο Ρίμινι  της Ιταλίας και στις 09.00 ύψωσε την Ελληνική Σημαία  στο Δημαρχείο.Οι απώλειες της 3ης Ορεινής ταξιαρχίας στην επιχείρηση  κατάληψης του Ρίμινι, ήταν 6 αξιωματικοί και 72 οπλίτες νεκροί, 19 αξιωματικοί και 169 οπλίτες τραυματίες. Οι απώλειες αυτές, αντιστοιχούσαν στο 10% περίπου της συνολικής δυνάμεως της


1946. Οι Κομμουνιστές κατέλαβαν προσωρινά την ορεινή κωμόπολη του νομού Γρεβενών Δεσκάτη. 

1947Δύο Λόχοι Χωροφυλακής και ένας ΜΑΥ συνεπλάκησαν μετά της συμμορίας Παπούα—Ρουμελιώτη—Καπλάνη μεταξύ Γραμμένης Οξυάς και 'Αρτοτίνης Ναυπακτίας Αποτέλεσμα. 40 Συμμορίτες   νεκροί, συλληφθέντες αιχμάλωτοι 30.Ένας  συμμορίτης παρεδόθη στον Πρόεδρο Έλατοβρύσης. Απώλειες ημετέρων εις νεκρός και εξ τραυματίες.
Πολυμελής Κ/ συμμορία προσέβαλε διά βαρέων όπλων καί όλμων τον Σταθμό  Χωροφυλακής Ασωμάτων, αποκρουσθείσα.

1949. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την υποτίμηση της δραχμής. Ως προς το δολάριο κατά 33,3% και ως προς τη στερλίνα κατά 24,8%.Οι τρεις κατοχικές δυνάμεις, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑμ δημιούργησαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας
1951. Έφτασαν στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, τα δύο πρώτα αεριωθούμενα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-33Α , που έβαλαν την (τότε) Ελληνική Βασιλική Αεροπορία στη νέα εποχή. Προσγειώθηκαν παρουσία της ηγεσίας της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, καθώς και της Αμερικανικής και Βρετανικής Αεροπορικής Αποστολής. Ο Πρωθυπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος με δήλωσή του χαιρέτησε την απόφαση που λήφθηκε στη Διάσκεψη της Οτάβας για την ένταξη της Ελλάδας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ).
 

1956. Στην Κύπρο απαγχονίστηκαν  στις Κεντρικές φυλακές από τους  Άγγλους  αποικιοκράτες  για οι Αγωνιστές  της Ένωσης με την Ελλάδα , μέλη   της Ε.Ο.Κ.Α, Στέλιος Μαυρομμάτης, (24 χρονών), Μιχαήλ Κουτσόφτας(22 χρονών)  και Ανδρέας Παναγίδης (22 χρονών). Τάφηκαν στον περίβολο των Κεντρικών φυλακών, στο χώρο που αποκαλείται Φυλακισμένα μνήματα.

1964. Η Μάλτα απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανακλήθηκε το διάταγμα του Πέτρου Γαρουφαλιά για τον Βασιλικό Στρατό αλλά δεν απομακρύνθηκε ο υπουργός Άμυνας. Ο εισαγελλέας Στυλιανός Μπούτης ζήτησε την προφυλάκιση κορυφαίων στελεχών της Χωροφυλακής για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, και άμεση συνεργία και ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λαμπράκη. 

1965. Η Γκάμπια, οι Μαλδίβες και η Σιγκαπούρη έγιναν μέλη του ΟΗΕ. Από τους ραδιοθαλάμους στο Ζάππειο μεταδόθηκε η πρώτη δοκιμαστική τηλεοπτική εκπομπή του ΕΙΡ.

 1970. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μάνλιο Μπρόζιο, διέψευσε την ύπαρξη εγγράφου της συμμαχίας, για επέμβαση του ΝΑΤΟ σε χώρα-μέλος, όπως είχε καταγγείλει ο Ανδρέας Παπανδρέου, που αποκάλυψε το σχετικό απόρρητο εγγράφο.  Το σοβιετικό διαστημικό σκάφος "Λούνα 16" απογειώθηκε από τη Σελήνη  με προορισμό τη Γη αφού συγκέντρωσε  ποσότητες λίθων από το φεγγάρι .

1971. Το Μπαχρέιν, το Μπουτάν και το Κατάρ έγιναν μέλη του ΟΗΕ. 

1972. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερδινάντο Μάρκος κήρυξε το στρατιωτικό νόμο και φυλάκισε χιλιάδες κομμουνιστές . Στο Παρίσι απονεμήθηκε το “Χρυσό Παπούτσι” στον Γκερντ Μύλλερ της Μπάγερν που είχε πετύχει 40 γκολ στο Γερμανικό πρωτάθλημα.  Ο Αντώνης Αντωνιάδης με 39 γκολ, πήρε το Αργυρό.

1973. Η Γιουγκοσλαβία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Χιλή, δέκα μέρες μετά το πραξικόπημα του Στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ, και την εκτέλεση του Σαλβαδόρ Αλιέντε. 

1974. Νομιμοποιήθηκε  το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ).

1976 .Στην Ουάσιγκτον, δολοφονήθηκε ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, Ορλάντο Λετελιέρ. 


1982. Στον Λίβανο  ο Αμίν Τζεμαγιέλ εκλέχθηκε  πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντικαθιστώντας το νεότερο αδελφό του Μπεσίρ, πουδολοφονήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, εννέα μέρες πριν την εγκατάστασή του στο παλάτι Μπάαντα.

1989.  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε στην Ελλάδα  πρόστιμο 650 εκατομμυρίων δραχμών  για την υπόθεση του Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού που πουλήθηκε ως Ελληνικό.

1990. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος επισκέφθηκε  το Άγιο Όρος.

1991. Στην Σοβιετική Αρμενία έγινε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Σοβιετική Ένωση.Το 99% ψήφισε υπέρ. Στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας 
ιδρύθηκε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Κροατίας, και ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός (JNA) κατέλαβε την Πετρίνια.

1992. Στο δημοψήφισμα που έγινε στη Γαλλία, το 51,05% των ψηφοφόρων δέχθηκε τη συνθήκη του Μάαστριχτ. 

1993. Ο Ρώσος Πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν υπέγραψε το διάταγμα για τη διάλυση του το κοινοβούλιου που είχε μπλοκάρει τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ανέστειλε το σύνταγμα προκαλώντας τη ρωσική συνταγματική κρίση, και προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 11-12 Δεκεμβρίου. Στο Αζερμπαϊτζάν, η Βουλή αποφάσισε την προσχώρηση της χώρας στην Κοινοπολιτεία των Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ). Στη μάχης για το Σουχούμι, οι  δυνάμεις της Αμπχαζίας κατέρριψαν το αεροπλάνο Tu-134.

1994.Απαγόρευση της εισόδου Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία χωρίς βίζα 
1996. Στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά, στην Κολομβία στο αεροπλάνο του  Προέδρου Ερνέστο Σάμπερ , ο οποίος ήταν έτοιμος να απογειωθεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από ανώνυμη καταγγελία, βρέθηκαν  περίπου τέσσερα κιλά ηρωίνης. Ο Πρόεδρος ήταν  ύποπτος για διασυνδέσεις με τη μαφία των ναρκωτικών.


2001.Μεγάλη πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια, και στη Σοφοκλέους.

2004. Στα Σκόπια, η κυβέρνηση της  Βόρειας αποφάσισε  να  απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα  των ιερέων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


2005.Υιοθετήθηκε  στο ΚΟΡΕΠΕΡ η ευρωπαϊκή αντιδήλωση προς την Τουρκία για το ζήτημα  της Κύπρου.


2006. Ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία ο σκελετός ενός νηπίου , ηλικίας 3,3 εκατ. ετών.

2008. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τις «παθογόνες» μετοχές των αμερικανικών χρηματηστηρίων  μεχρι του ποσού των 700 δις δολ  ώστε να αποφευχθεί το άμεσο ΚΡΑΧ. Στην Κολωνία, άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για το Τζαμί στην Κολωνία.

2010.«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας "πώς τα φάγατε τα λεφτά", που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής» είπε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θεόδωρος Πάγκαλος2011. Η Τουρκία υπέγραψε  συμφωνία με το ψευδοκράτος για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα κανουν λεει στο ιερατειο των βρυξελλων συγκεντρωση τα μελη κρατη και το διευθυντηριο θελει να καταργησει το δουβλινο με την επομενη φαση που ειναι κατι ακομη χειροτερο ,την διασπορα του εποικισμου απο τα κεντρα αστικα-κρατικα στην περιφερεια των χωρων και των κρατων μελων !

δηλαδη υποχρεωτικη εποικιση και της ουγγαριας τσεχιας πολωνιας π.χ !

και της ελλαδικης επαρχειας μεχρι κατσαβραχωριου !


δηλαδη

1.εχεις ενα σωμα την ελλαδα-ευρωπη

2.ενα καρκινο τους αλλοφυλους εισβολεις στο σωμα (virus λαθρο) που εκανες τα παντα για να κολλησεις αρρωστησεις

3.εχει μολυνθει αρρωστησει π.χ ενα δυο οργανα (δηλαδη κρατη μελη και περιοχες χωρων μελων)

4.και τι κανεις για να αντιμετωπισεις τον καρκινο (η virus) ;

5.τον διασπειρεις μεταστατικα με σκοπο επιμολυνσης σε ολα τα απειραχτα φυσιολογικα οργανα του σωματος!

ωστε να πεθανει ο οργανισμος ταχυτερα!αντι να κανουν εγχειριση και να ξεριζωσουν τον καρκινο απο το σωμα ,αυτοι τον επεκτεινουν παντου και γρηγοροτερα !

κανουν δηλαδη τη κριση ευκαιρια για να πανε στην επομενη φαση -σταδιο μιας νοσου που οι ιδιοι καρκινογενουν !


και απαιτουν και απο τα υγια οργανα του σωματος να δεχτουν τον ιο-καρκινο δια της βιας με εμβολιασμο!


ωστε να μην μεινουν στο σωμα συσταδες κυτταρων να τον πολεμησουν τον καρκινο και αντισωματα στον ιο!

και μη χειροτερα !

ειναι τρελλος αυτος ο κοσμος που ψηφιζει αυτους τους δημοκρατες να τον σκοτωσουν ταχυτερα !

Ανώνυμος είπε...

θα κανουν λεει στο ιερατειο των βρυξελλων συγκεντρωση τα μελη κρατη και το διευθυντηριο θελει να καταργησει το δουβλινο με την επομενη φαση που ειναι κατι ακομη χειροτερο ,την διασπορα του εποικισμου απο τα κεντρα αστικα-κρατικα στην περιφερεια των χωρων και των κρατων μελων !

δηλαδη υποχρεωτικη εποικιση και της ουγγαριας τσεχιας πολωνιας π.χ !

και της ελλαδικης επαρχειας μεχρι κατσαβραχωριου !


δηλαδη

1.εχεις ενα σωμα την ελλαδα-ευρωπη

2.ενα καρκινο τους αλλοφυλους εισβολεις στο σωμα (virus λαθρο) που εκανες τα παντα για να κολλησεις αρρωστησεις

3.εχει μολυνθει αρρωστησει π.χ ενα δυο οργανα (δηλαδη κρατη μελη και περιοχες χωρων μελων)

4.και τι κανεις για να αντιμετωπισεις τον καρκινο (η virus) ;

5.τον διασπειρεις μεταστατικα με σκοπο επιμολυνσης σε ολα τα απειραχτα φυσιολογικα οργανα του σωματος!

ωστε να πεθανει ο οργανισμος ταχυτερα!αντι να κανουν εγχειριση και να ξεριζωσουν τον καρκινο απο το σωμα ,αυτοι τον επεκτεινουν παντου και γρηγοροτερα !

κανουν δηλαδη τη κριση ευκαιρια για να πανε στην επομενη φαση -σταδιο μιας νοσου που οι ιδιοι καρκινογενουν !


και απαιτουν και απο τα υγια οργανα του σωματος να δεχτουν τον ιο-καρκινο δια της βιας με εμβολιασμο!


ωστε να μην μεινουν στο σωμα συσταδες κυτταρων να τον πολεμησουν τον καρκινο και αντισωματα στον ιο!

και μη χειροτερα !

ειναι τρελλος αυτος ο κοσμος που ψηφιζει αυτους τους δημοκρατες να τον σκοτωσουν ταχυτερα !

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα ασχολεισαι με τα ιστορικα αλλα μια αναλυση για το ρολο που επαιξαν στην γιγαντωση του μαρξιστικου επαρατου στη χωρα οι λεγομενοι τουρκοσποροι της μικρας ασιας και ποντου δεν εκανες

ο μαρξισμος στην ελλαδα μπορει να ειχε σπορο ιουδαικο μπεναρογια

αλλα αν δεν υπηρχε ο αθλιος καταστροφευς βαγγελης Μπεν Ζελον ,ο χασοδικης της συναγωγης των χανιων και εξ ουρανου κατεβασμενος αλα καραμανλης το 55, ιουδαιος πρακτωρ της αγγλιας να τους μαζεψει ξεριζωνοντας τους με τις πρακτορικες μαλακιες του, απο την τουρκια στην ελλαδα

ο ιος του μαρξισμου δεν θα εβρισκε μεγαλο σε εκταση χωμα στον αστικο κοσμο των ελληνων προ του 22 για να ανθισει ο σπορος του κακου για τον ελληνισμο

πολλα θα ειχαν αποφευχθει και σημερα δεν θα βλεπαμε το τελος του ελληνικου εθνους στα ματια μας αν οι τουρκοσπορι του βενιζελου και του κκε μετα δεν ειχαν πατησει το ποδαρι τους εδω για να γιγαντωσουν τον εκφυλισμο της αστικης ταξης μεταπολεμικως.


οι τουρκοσποροι τοτε , μετα την καταστροφη τους πηγαν μονοκουκι απο τις παραγκες στο κκε και τον αριστερισμο ,οπου μεχρι σημερα οι αναρχικοι τουρκοσποροι εγγονοι τους των εξαρχειων μολοτωφ και 17 νοεμβριου παραμενουν και επιμολυναν και τους αστους ελληνες πια

δες ας πουμε τις δυο ομαδες συλλογους των τουρκοσπορων σημερα

ο πανιωνιος εχει σκληρους αναρχικους οργανωμενους οπαδους στις θυρες το ιδιο και η αεκ

δεν ειναι τυχαιο οτι και οι δυο αυτες ομαδες ειναι της ακρας αριστερας .


με λιγα λογια υποτιμαται και απο το καθεστως των αθηνων αποσιωπαται με υστερικο τροπο το κακο που εκανε ο βενιζελος και οι προσφυγες του στο ελληνικο εθνος

Ανώνυμος είπε...

Δες επισης το αθλιο ρεμπετικο της υποκουλτουρας των φυλακοβιων αεργων αληταραδων τουρκοσπορων που οταν βρεθηκανε οι εγκληματικες οργανωσεις απο μαρξιστες στις φυλακες μαζι τους το 30-40 το εκαναν μοδα

φαγαμε και τρωμε στη μαπα ενα αηδιαστικο ειδος υποκουλτουρας οσμανικου ρεμπετικου του λουλα και της αξεστοσυνης του καθε σαχλαμαρα θεοποιημενου απο την αριστερα μαρκου μπαμπακιαρη ,μονο και μονο γιατι ετσι ηθελαν οι μαρξιστες διαφθορεις του οχλου και δημοκοποι αστοι συνοδοιποροι τους !

και σας επεισαν οτι αυτο ειναι στοιχειο ελληνικης ταυτοτητας!

οτι ευτελεστερο στην υπηρεσια ινστρουκτορων των κατωτερων ενστικτων του μαρξιστοποιημενου οχλου

καταβαραθρωσαν το επιπεδο του ελληνα και την αισθητικη του μεθοδικα απο το 40-50 και μετα για να τον κανουν αυτο που σημερα ειναι ενα ειδος υπανθρωπου υποκουλτουριου καρπαζοεισπραχτορα που νοιαζεται μονο για την τσεπη και το τομαρι του

ακομη και ο πουστης αστος χατζηδακης το προμοταρησε στους ελληνες αστους για λογους προσωπικης διαστροφης σεξουαλικης

ενω τουλαχιστον ο μανωλης χιωτης προσπαθησε να το εκπολιτισει αυτο το σκουπιδι του περιθωριου των τουρκοσπορων αριστεριστων αληταραδων που μολυνε την κοινωνια.

η μειξη φυλετικη και πολιτισμικη κοινωνικη που επιχειρειται σημερα με την υποκουλτουρα των λαθραιων μπασταρδων ισλαμιστων και αλλοφυλων εχει προηγουμενο στους τουρκοσπορους του Μπεν Ζελον !

και βρισκει γονιμο εδαφος ξανα στα εγγονια των τουρκοσπορων και τα εγγονια των εκφυλισμενων αστων απο την προηγουμενη επιμειξια.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι και σημερα οπως τοτε η ψωριαρα προσφυγια του Μπεν Ζελον που μολυνε τον ελληνισμο το 22 με τον σκοταδισμο της ασιας την φτωχεια της Βενιζελικης πρακτοριας και τον εκφυλισμο και διαστροφη της εβραιουργιας των σοβιετ

με την τουρκικη ασιατικη και μετα αριστεροδημοκρατικια υποκουλτουρα των λεγομενων τουρκοσπορων και των σημερινων επιγονων της με τις αστες επιμειξιες το 2020

μια αλλη ψευτοπροσφυγια απο αλλοφυλα κατακαθια του υπανθρωπινου ειδους με μαντηλες μαυρη μαυριλα, μπιχλα αξεστοσυνη φανατισμο και φτωχεια ετοιμη να καταπιει το υγιες με κοινωνικο παρασιτισμο και των γονεων επελαυνει για να πετυχει οτι δεν πετυχαν οι υποκινητες του μαρξισμου στο παρελθον,την γενοκτονια πολιτισμου και εθνους

βρισκει χωραφι σπαρμενο ηδη απο τα ανθη του κακου και μηδαμινη αντισταση κρατος αλωμενο προστυχο πουστικο κυριολεκτικα με νομους και θεσμους ατιμου υποπρακτορειου της διεθνους αλητειας εκ της καθεστωτικης δυτικης παρακμης

πληθος αναξιων και δειφθαρμενων ηλιθιων υπηκοων που το συντηρει ευχαριστως!

και για αυτο νιωθουν οργασμο οι μισελληνες αναρχικοι αριστεροι του καθε μα-λιακου και σια βγαζοντας ολο τον μισανθρωπικο μισελληνισμο τους σε φιλανθρωπια για τα κατωτερας υποσταθμης εργαλεια τους που βλεπουν σαν στρατιωτες του στοχου τους

δεν ειναι φιλανθρωποι γιατι ειναι η μισανθρωπια τους για την ελλαδα που υποκινει την δηθεν φιλανθρωπια

οταν μισανθρωπεις την ελλαδα δεν εισαι φιλανθρωπος.

παλι υποκινουμενη και δημιουργουμενη διαδοχικως απο τουρκους ισλαμιστες και αριστερους


οπως το 22 ετσι και τωρα τουρκοι και αριστεροι παλι

και παλι οι μαρξιστες να πονταρουν στις ψηφους τους να για να κυβερνουν με αυτους συνεχεια τις επομενες δεκαετιες οταν θα τους εγκαταστησουν και ελληνοποιησουν κρατικως εκλογικως

οπως ακριβως η προσφυγια του 22 τους γεννησε και γιγαντωσε

αυτη εδω η ψευτικη θα τους εδραιωσει και βοηθησει να κατακτησουν μονιμα την εξουσια και να πετυχουν οτι εχασαν το 40 σε ολα τα επιπεδα στοχοθεσιας.

με την αμεριστη δημοκρατικια συμπαραταξη των μπασταρδεμενων εν ελλαδι αστων