7/2/10

Για την πορεία του εθνικού αγώνα


Η συγκέντρωση και ορισμένα πρώτα συμπεράσματα

Κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός του παρακράτους και της παραπληροφόρησης για να ματαιώσει την μαζική αντίδραση του λαού της Αθήνας στα σχέδια εθνοκάθαρσης κατά των Ελλήνων.

Οι καραγκιόζηδες μαζί με την αλβανική νεολαία κατέλαβαν την Πρυτανεία.
Ο Επιχορηγούμενος ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Ομόνοια. Τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις της Χούντας ,διέδιδαν ειδήσεις για επεισόδια, και συκοφαντούσαν τους δημοκρατικούς πολίτες σαν ακροδεξιούς.

Ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός διέκοψε τη συγκοινωνία και έκλεισε σταθμούς του μετρό, για να εμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών.

Παρόλα αυτά η συγκέντρωση έγινε με ενθουσιασμό και χωρίς επεισόδια.

Στην συγκέντρωσε στον Κολοκοτρώνη, που οργάνωσαν οι «φίλοι του Αγίου όρους» και της μονής Εσφιγμένου, δεν βρέθηκε ούτε ένας φίλος της μονής. Μαζεύτηκαν κάπου αλλού, (ίσως στον Πειραιά), όπου τους μίλησαν οι καλόγεροι, οι οποίοι στη συνέχεια ήρθαν στον Κολοκοτρώνη με δύο ώρες καθυστέρηση.

Η νεολαία του ΛΑΟΣ εκπροσωπήθηκε συμβολικά με μια αντιπροσωπεία 50 ατόμων, με επικεφαλής τον κ. Γεωργιάδη.

Η Χρυσή Αυγή ,δεν μετείχε επίσημα. παρόλο που όλα τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις την ανέφεραν σαν διοργανώτρια. Μια ομάδα εθελοντών είχε αναλάβει την προστασία του χώρου.

Έλειψαν οι οργανωμένοι Νεοδημοκράτες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν:

-Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, οι μαχητές της Κύπρου, ορισμένοι Χειμαριώτες, ορισμένοι παλιοί Πασόκοι, ο σύλλογος Θερμοπύλες, ο Στόχος, ορισμένοι μεμονωμένοι Πατριώτες, η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, μαζί με την Επιτροπή Ενημέρωσης για τα Εθνικά Θέματα και το ΕΑΡ, και οι φίλοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δελτίου των 11.

Επομένως έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι.


Η συγκέντρωση τελικά ήταν δική μας.

Το μάθημα και από αυτήν την εμπειρία θα αξιοποιηθεί.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ.
Σήμερα θα βρίσκομαι στη Λάρισα. Περισσότερες αναρτήσεις αργά το βράδυ

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτήν την φορά έγινε φοβερό κρατικό και παρακρατικό παιχνίδι. Δεν περιμένανε στα Ίμια να γίνει τέτοιος χαμός και τρομάξανε. Από την μλια η αστυνομία μας περιόρισε και δεν νομίζω ότι είχανε εντολή να μας προστατέψουν από μισθοφόρους που έτσι κι'Αλλιώς θα τσακίζαμε.Κόψανε το Μετρό, διαδώσανε τελείως ψευδείς ειδήσεις. Φάνηκε ξεκάθαρα χθες πόσο πεμπτοφαλαγγικά λειτουργούν. Δυστυχώς για όλους θα γίνει επανάσταση και τελικά θα βλαφθούν και άνθρωποι που δεν φταίνε εξαιτίας όλων αυτών των προδοτών.

Να πω κάτι τελευταίο. Είμασταν κόσμος απλός και οικογένειες. Μέσα από την πορεία περάσανε πολλοί αλλοδαποί και δεν ενοχλήσαμε κανέναν. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ανθρώπους. Μπορεί κανένας Έλληνας να περάσει μέσα από "αναρχικούς" χωρίς να φάει ξύλο; Δείρανε χθες οι "αναρχικοί" κόσμο που δεν τους άρεσε η φάτσα τους. Απλούς περαστικούς.

Τέλοσπάντων, να προσέχουν γιατί θα τους πάρει ο διάολος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΑΧΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΓΑΠΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.ΚΟΛΛΑΝ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ 300 ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΥΜΜΗΡΙΔΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν και 'γω εκεί, κάτω από το βλέμμα του ήρωά μου, ο οποίος με έχει διδάξει πώς οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι, πιστός στις αρχές και αξίες που αναλλοίωτες μέσα στις χιλιετίες μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά από Έλληνα σε Έλληνα, δεν θα μπορούσα να μην ήμουν και ούτε θα λείψω από παρόμοιες εκδηλώσεις και ενέργειες στο μέλλον. Θα αγωνιστώ μέχρις εσχάτων για την τελική νίκη του ελληνισμού, ολοκληρωτικά. Σαν έθνος έχουμε πολλές δεκαετίες να πολεμήσουμε και χρειαζόμαστε εμπειρία, εμπειρία που αποκτάμε μέρα με τη μέρα αγώνα με τον αγώνα. Είδα λίγους πατριώτες που έφυγαν λέγοντας "πάμε να φύγουμε θα γίνουμε ρεζίλι". Δείλιασαν,δεν τους κατηγορώ γιατί τέτοιες σκέψεις πέρασαν και από το δικό μου μυαλό,έμεινα όμως γιατί έχω μάθει να παλεύω. Δεν περισσεύει κανείς,όλοι δοκιμάζονται. Ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος,δυνατότερος,αγριότερος. Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα επικροτώ τις κινήσεις σας αλλά επιτρέψτε μου μια παρατήρηση. Νομίζω πως μια συγκέντρωση γιά να θεωρηθεί επιτυχημένη από τους εθνομηδενιστές, που θα τους τρομάξει πραγματικά, θα πρέπει να οργανωθεί προσεκτικά με τα κόμματα, τις οργανώσεις, τους συλλόγους που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα γιά αρκετό καιρό ώστε σε κάποια κρίσιμη-συμβολική ημερομηνία που αυτή θα επιλεγεί να μαζευτούν 50-100.000 κόσμος που θ'αγνοεί τις απειλές του indymedia και των άπλυτων "αναρχικών". Φωνή λαού-οργή Θεού.

Κωνσταντίνος Α. είπε...

Χάρηκα που έστω και για λίγο σε είδα από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Η νεολαία του ΛΑΟΣ εκπροσωπήθηκε συμβολικά ;

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, τους κάνουν μάθημα αυτοσυγκράτησης, για να μην "απατήσουν" το "σουλτάνο" ;

Για κοίτα, σε τί εσω-κοινοβουλευτικούς έχει στηριχτεί ο κάθε αταλάντευτος πατριώτης...

Αρχίζουν και χάνουν τις ψήφους που τους δίναμε οικογενειακώς.

Συναίνεση του Καρατζαφέρη χωρίς αίτημα για ενημέρωση της συμφωνίας Παπανδρέου, ψιλο-απαγόρευση προσέλευσης στη νεολαία, στήριξη του ΔΕΑ Βαρθολομαίου από το κανάλι, ότι τον ...αιφνιδίασαν... και καλά, με άξαφνο πρόγραμμα επίσκεψης σε λαθρομετανάστες, κάτι δεν πάει καλά...

Ή η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ παράγει αυστηρές εντολές, ή ακούει αυστηρές εντολές.

Έρρωσο !

Ανώνυμος είπε...

Ακομμάτιστα και υπερκομματικά λοιπόν.
Την επόμενη φορά θα είμαστε και πιο οργανωμένοι.
Συγχαρητήρια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ - [ΠΑ.ΣΥ.Α.] είπε...

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ" Νο [01397]

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ» – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΩΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ LINK

http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2010/02/06/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2010-02-06_00-00.htm#plohghsh_03

Ανώνυμος είπε...

Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης και μη σαν πιάνει ηττοπάθεια.
2000 άτομα βρέθηκαν εκεί μόνο με το Blue Sky και τα ιστολόγια.
Με όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια εναντίον, τα οποία καλλιεργούσαν κλίμα συγκρούσεων μεταξύ δήθεν ακροδεξιών και έξουσιαστών. (εξουσιαστες είναι και όχι αντιεξουσιαστές).
Όπου περνούσαμε ο κόσμος έπαιρνε θάρρος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα περιπτεράς που πανηγύριζε.Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ήξερε καν οτι γινόταν συγκέντρωση! Ο κόσμος μέχρι τώρα φοβόταν και είδε επιτέλους το λαό να βγαίνει στο δρόμο. Πήραν θάρρος και είδαν οτι δεν είναι μόνοι. Ακόμα και οι αστυνομικοί που μας συνόδευσαν ήταν όλοι μαζί μας, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να μιλήσουν.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1940 ΟΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ-ΑΘΕΟΙ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ!
Χωρίς να είναι πράκτορες, επιδοτούμενες ΜΚΟ,χωρίς κόμματα.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ.Είδαν κόσμο στους δρόμους να διαδηλώνει και να φωνάζει αυτά που σκέφτονταν. ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

LEONTIOS είπε...

ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ (ΟΣΟ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ), Η' ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΓΓΑ, ΜΗ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη βόμβα του Σπίγκελ για την Ελλάδα και την Goldman Sachs
Από Factorx | Σαβ. 06 Φεβ 2010, 23:58 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Πληροφορίες του Σπίγκελ που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα 08-02-2010 αναφέρουν ότι η γνωστή μας αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs βοηθούσε ελληνικές κυβερνήσεις με περίπλοκες συναλλαγές στο «επαγγελματικό μαγείρεμα» των αριθμών που γνωστοποιούνταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως γράφει το Σπίγκελ αρχές του 2002 η τότε ελληνική κυβέρνηση (ΣΣ, Σημίτη) συμφώνησε με την αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs σε συναλλαγές που ονομάζονται Cross-Currency-Swaps.

Η διαδικασία ήταν ως εξής:

Κρατικά χρέη που ήταν σε Δολάρια ή Γιέν αξίας 10 ΔΙΣ Ευρώ γινόταν ΕΥΡΩ και μετά πάλι Δολάρια και Γιέν.

Σε αντίθεση με κανονικά “Swaps” οι συναλλαγές εδώ πραγματοποιούταν με εικονικές συναλλαγές.

Η Ελλάδα αποκτούσε εικονικά περισσότερα από 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ και η Goldman Sachs εξασφάλιζε με αυτόν τον τρόπο άλλο 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ δάνειο για την Ελληνική κυβέρνηση. Στους αριθμούς που δινόταν στην ΕΥΡΩΠΗ δεν φαινόταν πουθενά το 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Σε ερώτηση στην Goldman Sachs ή αντίδραση ήταν «κανένα σχόλιο» και το ίδιο ακούσαμε και από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,676346,00.html

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το πρόβλημα, είναι κυρίως πολιτικό, ο "φιλοευρωπαίος" Σιμήτης, έπαιζε παιχνίδια "δημιουργικής" λογιστικής με τους από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
"Σοσιαλιστές" τότε, "σοσιαλιστές" και τώρα.
Με τις ευλογίες της Ομπαμίας, το Ελλαδιστάν, έγινε δούρειος ίππος στην Ε.Ε.
Να γιατί και ο Giorgos, "προωθεί" και την "διεύρυνση" της Ε.Ε. στα Βαλκάνια.
Κάτι, για το οποίο, οι δυνατοί της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία και άλλοι) βγάζουν σπυράκια όταν το ακούν.
Και αυτά τα περί δήθεν κερδοσκόπων, είναι ψιλοπουστίτσες, ότι νά τάχαμου δήθεν κυνικοί κερδοσκόποι ξεσπαθώνουν κ.τ.λ.
Γιατί δεν τους λέει με τόνομά τους.
Δεν πρέπει να πει προφανώς Ομπαμία;
Το ότι και από την ευρωπαϊκή πλευρά, παίζονται εσωτερικά παιχνίδια, είναι αναντίρρητο.
Το αν στο τέλος, θα στεκόμαστε, να κοιτάμε τα κουλουράκια, έξω από την βιτρίνα, δεν δίνει η Ομπαμία δεκάρα τσακιστή.
Αυτή μας θέλει και μας προετοιμάζει για πιο μακρόπνοα "κόλπα".
Από παλαιώθεν λεγόταν "κόκκινο μήλο".
Μέχρι εκεί θα πάει το πράγμα.
Ένα ερώτημα πλανάται.
Ποιος έστησε αυτό το άθλιο παιχνίδι, εναντίον της Ελλάδας, που την έσπρωξαν στην πρώτη σειρά και τώρα την μουλιάζουν όλοι στο φτύσιμο;

Ανώνυμος είπε...

Goldman Sachs half Griechenland bei Schuldenkosmetik
Goldman-Sachs-Hauptsitz in New York: "Keine Stellungnahme"
Zur Großansicht
DPA

Goldman-Sachs-Hauptsitz in New York: "Keine Stellungnahme"

Im Schönen ihrer Haushaltszahlen waren die Griechen Meister - und offenbar hatten sie dabei Hilfe von echten Profis. Nach SPIEGEL-Informationen unterstützte die US-Bank Goldman Sachs den nun vor der Pleite stehenden Staat mit komplexen Finanztransaktionen.

Hamburg/Iqaluit - Die Enthüllungen dürften in der EU nicht gut ankommen: Die statistischen Angaben zur griechischen Staatsverschuldung wurden in der Vergangenheit offenbar auch mit Hilfe komplexer Finanzinstrumente geschönt. Anfang 2002 einigten sich Griechenlands Schuldenverwalter und die US-Bank Goldman Sachs nach Informationen des SPIEGEL auf ein Geschäft mit sogenannten Cross-Currency-Swaps. Damit sollten in Dollar und Yen aufgenommene Staatsschulden von rund zehn Milliarden für eine gewisse Laufzeit in Euro getauscht werden und dann wieder zurück. Im Gegensatz zu herkömmlichen Swaps wurde bei diesem Geschäft mit fiktiven Wechselkursen gearbeitet.

Griechenland erhielt dadurch nicht den aktuellen Euro-Gegenwert von zehn Milliarden Dollar oder Yen, sondern dank des viel günstigeren Wechselkurses eine deutlich höhere Summe. Goldman Sachs verschaffte den Griechen so einen zusätzlichen Kredit von schätzungsweise bis zu einer Milliarde Dollar. In der Athener Schuldenstatistik erschien der Zusatzkredit nicht. Die Melderegeln von Eurostat, dem Statistischen Amt der Europäischen Union, erfassen Transaktionen mit Finanzderivaten nur unzureichend. Goldman Sachs will zu dem umstrittenen Geschäft "keine Stellungnahme" abgeben. Das griechische Finanzministerium reagierte auf eine schriftliche Anfrage nicht.

Griechenland steckt in einer schweren Haushaltskrise. Die EU-Kommission hatte dem Land deswegen am Mittwoch ein striktes Sparprogramm mit Gehaltskürzungen und Steuererhöhungen auferlegt. Der Haushalt Griechenlands wurde faktisch unter EU-Kontrolle gestellt. So will die Union sicherstellen, dass die Griechen mit der Haushaltskonsolidierung diesmal Ernst machen.

In der Vergangenheit hatte Athen der EU wiederholt geschönte Zahlen vorgelegt. Erst nach dem jüngsten Regierungswechsel im Herbst wurde das wahre Ausmaß der Schuldenmisere bekannt: Der sozialistische Ministerpräsident Georgios Papandreou meldete kurz nach seiner Wahl nach Brüssel, dass das Haushaltsdefizit 2009 bei 12,7 Prozent des BIP liege. Die Vorgängerregierung hatte ein Minus von 3,7 Prozent prognostiziert, der EU- Stabilitätspakt sieht eine Obergrenze von drei Prozent vor.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,676346,00.html

Ανώνυμος είπε...

Το επόμενο στάδιο της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που θα ζήσουμε, όπως οι Ισλανδοί.

Σώστε τους κατοίκους της Ισλανδίας...
Η Ισλανδία μπορεί να είναι η πρώτη δυτική δημοκρατία που εξαναγκάζεται σε Νοτιοαμερικάνικου στυλ δουλεία μέσω του χρέους. Το ΔΝΤ, σε συνεννόηση με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, προσπάθησε με βίαιο τρόπο να αναγκάσει σε πληρωμή, το πρόσφατα πτωχευμένο νησί των 317.000 κατοίκων, σε περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες ($6,3 δις), δηλαδή 86.000 δολάρια ανά ισλανδική οικογένεια.

Τα χρήματα αυτά της ζημίας δεν προέρχονται από το δημόσιο χρέος, αλλά από την κατάρρευση ιδιωτικής πολυεθνικής τράπεζας κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής κρίσης.
Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που ολόκληρο το έθνος θα κληθεί να ψηφίσει σε δημοψήφισμα στις 6 Μαρτίου 2010.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2009, μετά από ασυνήθεις διπλωματικές απειλές, το κοινοβούλιο της Ισλανδίας ψήφισε αναγκαστικά ένα νομοσχέδιο, συμφωνώντας να καταβάλει τα χρήματα, με επαχθείς όρους. Μόνο λίγους μήνες νωρίτερα, το ίδιο κοινοβούλιο είχε συμφωνήσει στο συνολικό ποσό, αλλά με πιο λογικούς όρους.

Ο λαός της Ισλανδίας πρέπει να υποστηριχθεί σε διεθνές επίπεδο, ώστε να μπορέσει να αισθανθεί ασφαλής για να καταψηφίσει τον εξαναγκασμό σε δουλεία μέσω του χρέους. Αν η Ισλανδία καταρρεύσει, δεν θα αργήσει να σημειωθεί το ίδιο και σε άλλες χώρες που υφίστανται τον ίδιο οικονομικό εκβιασμό.

Δείτε περισσότερα και ψηφίστε για την Ισλανδία, σε λίγο θα ζητάμε κι εμείς την βοήθεια τους...

Διαβάστε περισσότερα: http://3fialtis.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html#ixzz0etzTor6f

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα ἤμουν καὶ ἐγὼ ἐκεῖ καὶ εἶμαι ὑπερήφανος. Τὸ ὅτι ἡ Χοῦντα ἔκλεισε τὸ σταθμὸ τοῦ μετρὸ στὸ Πανεπιστήμιο τὸ διαπίστωσα ἰδίοις ὄμμασι. Ὅμως ὅπως ὀρθὰ ἐπισημαίνεις διέκοψε καὶ τὴν συγκοινωνία τῶν λεωφορείων. Καὶ ὄχι μόνο αὐτῶν ποὺ εἶχαν τέρμα στὸ κέντρο ἀλλὰ καὶ ἄλλων. Χαρακτηριστικὰ σοῦ ἀναφέρω ὄτι ἐγὼ περίμενα νὰ πάρω ἕνα ποὺ τερματίζει σὲ σταθμὸ μετρό, καὶ μέχρι νὰ ἔρθῃ πέρασαν τρία τέταρτα, μὲ ἀποτέλεσμα ἀντὶ γιὰ τὶς δύο ποὺ ὑπελόγιζα νὰ εἶμαι στὸ κέντρο νὰ φτάσω στὶς τρεῖς παρὰ κάτι. Καὶ κάτι ἄλλο. Ὅταν τελείωσε ἡ πορεία, ἀποχωρούσαμε μαζὶ μὲ μία κοπέλα, μὲ τὴν ὁποία ἤμασταν μαζὶ κατὰ τὴν διάρκεια ὅλης τῆς ἐκδηλώσεως, καὶ τὸν μικρό της γιό, μὲ κατεύθυνσι πρὸς τὴν Ἀκαδημίας. Ἡ κοπέλα κρατοῦσε τρεῖς ἑλληνικὲς σημαῖες τυλιγμένες. Σὲ κάποιο σημεῖο κοντὰ στὴν Πανεπιστημίου συναντήσαμε μία διμοιρία τῶν Μ.Α.Τ.. Προχωρήσαμε γιὰ να τοὺς προσπεράσουμε καὶ κάποια στιγμὴ ἀκούω ἀπὸ πίσω μου: "Κύριε, Κύριε!" Γυρίζω πίσω καὶ ἦταν ἕνας ἀξιωματικὸς τῶν Μ.Α.Τ.. Τοῦ λέω: "Σὲ ἐμένα μιλᾶτε;" Μοῦ λέει: "Ναὶ, κοιτάξετε, πρὸς τὰ ἐκεῖ ποὺ πᾶτε (Προπύλαια) εἶναι οἱ «ἄλλοι». Καλὸ εἶναι νὰ τὶς κρύψετε τὶς σημαῖες, πηγαίνετε ἀλλὰ προσέχετε". Μὴν πιστεύοντας στὰ αὐτιά μου τοῦ λέω: "Ἐν τάξει μὴν ἀνησυχεῖτε θὰ προσέχουμε". Φυσικὰ δὲν τὶς κρύψαμε τὶς σημαῖες, θεωρώντας το ἀδιανόητο, καὶ προχωρήσαμε χωρὶς νὰ συμβῇ κάτι ἄλλο (ἐὰν ἐπιχειροῦσαν κάτι κάποιοι ἀπὸ τοὺς πράκτορες-χαφιέδες θὰ πούλαγα ἀκριβὰ τὸ τομάρι μου (ἐὰν ἦταν 4-5 καὶ χωρὶς καδρόνια δὲν τὸ συζητάω κἄν)). Δηλαδὴ καταλαβαίνεις τί γίνεται; Δὲν μποροῦμε στὴν χῶρα μας νὰ περπατήσουμε κρατώντας τὸ Ἐθνικό μας σύμβολο γιατὶ κινδυνεύει ἡ σωματική μας ἀκεραιότητα, καὶ ἡ Ἀστυνομία μᾶς συνιστᾷ προσοχὴ καὶ νὰ κρύψουμε τὶς σημαῖες...

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΑ(ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ) ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ
Φεβρουαρίου 7, 2010 από aronis
ΕΧΩ ΤΗΝ Ε Λ Π Ι Δ Α ,-ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ-, ΕΙΣ ΤΟ Ο Ρ Θ Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο (ΠΛΕΟΝ) ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ(ΤΗΝ Ε Λ Π Ι Δ Α Ν) ΟΔΗΓΟ,ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ Η” ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ ,ΕΙΤΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΦΙΛΩΝ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ Α Φ Υ Π Ν Ι Σ Η ΜΟΥ/ΜΑΣ. ………Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ(ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ),ΑΠΟ ΤΑ <>ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ-ΚΛΕΨΟΥΝ-, 1)ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ/ΣΑΣ 2)ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ(ΟΣΑ ΣΑΣ/ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΗ) ΚΑΙ,/…. 3) ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ / ΣΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ-ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ, -ΑΛΛΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ – ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ -, ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΤΗΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ /ΣΑΣ. Ο Σ Κ Ο Π Ο Σ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΑΣ / ΣΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε ΝΑ Σ Κ Ε Φ Τ Ο Υ Μ Ε ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ…….. ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ < Ε Δ Α Φ Ο Σ > ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΜΕ ΔΥΟ Τ Ρ Ο Π Ο Υ Σ . Α) ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ??? . ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ, Ε Ξ Ε Τ Α Σ Α Τ Ε ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ- ΝΟΜΑΡΧΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ-ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ… Κ.Ο.Κ. …….Μ Η Π Ω Σ ΛΕΓΩ Μ Η Π Ω Σ ……. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΘΗ(ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ)-ΣΚΟΠΙΜΩΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ Κ Α Π Ο Ι Ο Ι ΣΤΟ<> ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ(….ΚΑΤΑ ΤΟ Δ Ο Κ Ο Υ Ν …..ΒΛΕΠΕ ΟΠΟΥ Ο Λ Ε Σ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ….ΟΙ Α Ν Τ Ι Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Ε Ι Σ ΕΝΔΙΔΟΥΝ… Π. Χ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ???????? )-ΟΠΩΣ ΤΑ <>ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ????. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ,ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ)ΚΑΙ, ΤΗΝΙΔΙΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ, ΩΣ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΑΙ-(ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ)-??? …….ΜΕΣΩ ΤΩΝ <> ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ…….<>- <>…..ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ/ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΕΙ??? ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ….( ΠΟΥ, -ΕΥΤΥΧΩΣ-, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΞΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ)….. Η” Ο ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ 1940) ,ΟΠΟΥ , -ΕΥΤΥΧΩΣ-, ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ / ΣΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΓΔΟΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ…. ΜΑΣ /ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ, ΓΡΑΠΤΩΣ…..Η” ….ΤΕΛΟΣ Ο ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΜΟΣ Ο ΠΡΙΝ ΑΠΟ……2500 ΧΡΟΝΙΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ) , ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΝ ΜΑΣ / ΣΑΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΛΕΠΤΩΜΕΡΩΣ- Ε Υ Τ Υ Χ Ω Σ-,ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ Π Ρ Ο Γ Ο Ν Ω Ν ΜΑΣ / ΣΑΣ……ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑ-ΒΑΣΟΥΜΕ/ΔΙΑ-ΒΑΣΕΤΕ , ΔΥΟ ΕΩΣ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ, ΤΗΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΤΕΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Ι Δ Ι Α Γ Λ Ω Σ Σ Α ΚΑΙ, ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ <>ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ <>ΑΥΤΑ , ΜΕ …….Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Η Ε Υ Κ Ο Λ Ι Α…….. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΝΑΣ Φ Ι Λ Ο Σ

Αποστόλης είπε...

Αγαπητέ Χατζάρα το Σαββάτο στην συγκέντρωση άλλος με ρώτησε για ποια εκδήλωση είμαι εδώ (για την μονή ή για το μεταναστευτικό ), άλλος για το που είναι ο Μεθόδιος, αλλά το κορυφαίο το άκουσα σε συζήτηση μεταξύ φίλων : «καλά ήρθε και ο Άδωνις για τα ψηφαλάκια..» .
Ο εχθρός όμως είναι ενωμένος και προχωρά με πρόγραμμα και οργανωμένα.
Ο Ισοκράτης, για το καλό της Ελλάδας, αν και Αθηναίος πολίτης ζήταγε από τον Μακεδόνα Φίλιππο ( και όχι από τους Αθηναίους ) να ενώσει όλους τους Έλληνες εναντίον των Περσών, επειδή πίστευε ότι αυτός είχε την δύναμη να το κάνει. Εμείς με παρελθοντικές ιδεολογίες είμαστε ακόμη διχασμένοι.
Φυσικά και ο αγώνας συνεχίζεται, αλλά αν δεν προχωρήσουμε ενωμένοι για την πατρίδα, φοβάμαι ότι το σύνθημα θα γίνει: «Η Ελλάδα ανήκε στους Έλληνες».
Για το πόσο οργανωμένα και για το τι γίνεται ( αν και τα ξέρεις ) παρακολούθησε το βιντεάκι και αν θες ανάρτησέτο στην ιστοσελίδα σου.
http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k&feature=player_embedded
Φιλικούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ
Ανακοίνωση σε 6 γλώσσες
Αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η στοχοπροσηλωμένη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους μετανάστες, μπροστά στην απεργία αλλά και συνολικά για την ένταξή τους στην οργανωμένη πάλη, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ έχει εκδώσει απεργιακή ανακοίνωση σε έξι γλώσσες: αγγλικά, αραβικά, μπανγκλαντέζικα, πακιστανικά, αλβανικά, ρωσικά. Την ανακοίνωση μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά τα συνδικάτα από τα γραφεία του ΠΑΜΕ (πλατεία Μητροπόλεως 10).

Copyright © 1997-2010 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010 Σελ.10 /40


Το ΠΑΜΕ δεν πληρώνεται από το κράτος? Με ποιανού χρήματα εκδίδει τα παραπάνω κείμενα και σε ποιούς τα δίνει?
Μήπως θα 'ναι αυτοί που θα δίνουν συστατικές επιστολές αργότερα με το αζημίωτο?

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ...ΧΑΡΑΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΑΥΡΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ.
ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ.
ΑΝΤΙΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ