7/4/14

Υπομονή ως το 2016 και βλέπουμε

Ήταν που ήταν θριαμβευτικό το κλίμα το έφαγαν και οι αγορές και δεν έμεινε τίποτα. Ο υιός του σύντροφου Θανάση, του γραμματέα του ΕΑΜ Φθιώτιδας και Εύβοιας που δούλευε μαύρα ως λογιστής στα ορυχεία Κυριακόπουλου στη Μήλο, είναι «ευτυχέστατος» , αφού κέρδισε το μεγάλο Στοίχημα και θα πάει Ταμείο.

Ο καθηγητής της λιτότητας, που βιαζόταν να βγει στις αγορές αναβαθμισμένος από την Moody’s, για να προλάβει τα καλά επιτόκια, τώρα το παίζει ταπί και ψύχραιμός. 

Η δοκιμαστική επιστροφή στις αγορές, (όπως έκαναν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία) «θέλει προσεκτική προετοιμασία, θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες και θα γίνει έως το καλοκαίρι», είπε, και αποκάλυψε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για 12 μήνες και υπό προϋποθέσεις για το 2015 – 2016 και εάν οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν, δεν θα υπάρξει θέμα, και μετά το 2016 θα μπορούμε να δανειζόμαστε κανονικά από τις αγορές. Οπότε η επιστροφή στις αγορές, υπό «προϋποθέσεις» πάει για το 2016 οπότε αναμένεται η «ανάπτυξη» με 3,5%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, σοβαρά τώρα, υπάρχουν άνθρωποι που το να: "βγούμε στις αγορές" που ισοδυναμε με το να: "εξαρτηθούμε και να υποδουλωθούμε ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τους <> τοκογλύφους ", το βλέπουν ως "σωτηρία", "εξοδο από την κρίση" και "δείγμα επιστροφής στην ανάπτυξη"

ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΛ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;;;