29/4/14

Ξεσηκώθηκε και το Λουγκάνσκ κατά των ΗΠΑ και του ΔΝΤ


Ουκρανοί αντιαμερικανοί ακτιβιστές,  που ζητούν την αυτονόμηση των περιοχών τους από τον ‘έλεγχο του ΔΝΤ και της κυβέρνησης του Κίεβου, κατέλαβαν σήμερα το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα και το ραδιομέγαρο στο Λουγκάνσκ , ενώ προηγουμένως είχαν καταλάβει την έδρα της Περιφέρειας.
Οι ρωσόφωνοι αντιαμερικανοί ακτιβιστές που είχαν καταλάβει στις 12 Απριλίου το κτήριο των υπηρεσιών ασφαλείας, (SBU ) στο Λουγκάνσκ , σηκώνουν οδοφράγματα κοντά στα καταληφθέντα κτήρια.
Παράλληλα περίπου άλλοι 1.000 αντιαμερικανοί διαδηλωτές κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λουγκάνσκ , εισβάλοντας από την πίσω πόρτα του αρχηγείου. Οι διαδηλωτές έκαψαν την ουκρανική σημαία.

Ο δοτός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ζήτησε την αποπομπή των διοικητών της αστυνομίας των πόλεων Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, λέγοντας ότι «τα γεγονότα στα ανατολικά απέδειξαν την αδράνεια, την ανικανότητα και κάποιες φορές την εγκληματική προδοσία των δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Η μεγάλη πλειονότητα των μελών των δυνάμεων ασφαλείας στα ανατολικά δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν το καθήκον τους» ειπε, δηλαδή,
να χτυπούν τους πολίτες
για λογαριασμό της Ευρωατλαντικής Ολιγαρχικής Ελίτ,
και των δισεκατομμυριούχων Ουκρανών επιχειρηματιών.

Ο φαβορί Προεδρικός υποψήφιος, ο πολυεκατομμυριούχος βασιλιάς της Ουκρανικής Σοκολάτας και εκλεκτός της Γκαργκγιλλ κ. Πορόσενκο, ζήτησε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να υποστηρίξει απόφαση το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της προσωρινής κυβέρνησης της Ουκρανίας. Ενώ ο ιουδαίος Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew, είπε ότι μπορεί να ληφθούν περισσότερα μέτρα εάν η στάση της Ρωσίας δεν αλλάξει και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς κυρώσεις ασκούν ήδη πίεση στην οικονομία της Ρωσίας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των επτά Ευρωπαίων παρατηρητών του ΟΑΣΕ που κρατούνται από τους αντιαμερικανούς και αντιευρωπαϊκούς ακτιβιστές. Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ, δήλωσε ότι θα συζητήσει με τη Δύση την απελευθέρωση των κρατούμενων στρατιωτικών παρατηρητών μόνον εφ' όσον η ΕΕ άρει τις κυρώσεις εναντίον των επικεφαλής του κινήματος για την αυτονομία της ανατολικής Ουκρανίας.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, που δεν καταδίκασε ποτές την τρομοκρατία των αλητών του «μαιντάν», με μια ανακοίνωση μαύρης προπαγάνδας ξανακατέβει τους Ουκρανούς πράκτορες που ξυλοκοπήθηκαν με τους στρατιωτικούς του ΟΑΣΕ που ουδείς τους πείραξε όπως οι ίδιοι δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου, και αναφέρει: «Καταδιάζουμε τις απαγωγές από τους αυτονομιστές Ουκρανών και διεθνών παρατηρητών, ορισμένοι εκ των οποίων ξυλοκοπήθηκαν άγρια (...) Πρόκειται σαφώς για τρομοκρατία» για να υποστηριχτεί η αντιτρομοκτατικοή επιχείρηση που διέταξε η Cia και ο υπάλληλός της Τουρτσίνοφ . Οι ΗΠΑ εκφράζουν επίσης τον αποτροπιασμό τους επειδή έφαγαν ξύλο στο Ντονέτσκ, οι έμμισθοι διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβο.Αν είχαν φάει ξύλο οι αντιαμερικανοί διαδηλωτές η «πρεσβεία» δεν θα μίλαγε.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...