14/4/14

Εκλογές Ευρωβυζιόν και προβλέψεις

Καλπάζουν τα Εθνικά Πατριωτικά Κινήματα
σε όλη την Ευρώπη

του Σπύρου Χατζάρα

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις ευρω-εκλογές που δημοσιεύτηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου , στη Μ.Βρετανία, το ευρω-σκεπτικιστικό UKIP , του Φάραντζ είναι πρώτο στην πρόθεση ψήφου με 34%. (YouGov poll -10 Απρίλιου). Οι γκέι –παρέιντ Εργατικοί του μέλλοντος, του Ιουδαίου Μιλιμπαντ θα είναι πιθανόν δεύτεροι με 27% και οι Συντηρητικοί του επίσης Ιουδαίου Κάμερον , θα πέσουν στο 18%. Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας θα είναι γύρω από το 6%, ενώ τη δική του μάχη δίνει το Εθνικό Κόμμα της Βρετανίας που πιέζεται πολύ από την άνοδο του UKIP και τη θεωρία της χαμένης ψήφου.

Στη Γαλλία, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν με τον αέρα της «πειστικής» εμφάνισης στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου, οδηγεί την κούρσα των δημοσκοπήσεων με 24%, ενώ οι ευρώ-δεξιοί με 22% και οι κεντροαριστεροί «σοσιαλιστές» με 18% βλέπουν την πλάτη της. 

Πρώτο στην πρόθεση ψήφου είναι και στην Αυστρία το «Κόμμα της Ελευθερίας» (Freiheitliche Partei Österreichs ) του Χάινς-Κρίστιαν Στράχε, που είναι αντίθετο με την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ και με τον εξισλαμισμό της Αυστρίας . Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου OGM για την εφημερίδα Kurier, το FPÖ υποστηρίζεται από το 29-30% και έχει ξεπεράσει και τους σοσιαλδημοκράτες (28%) και τους ευρώ-δεξιούληδες του ÖVP, (23%). Το επίσης εθνικιστικό BZÖ, που έχει αποσχιστεί από το «Κόμμα της Ελευθερίας» έχει την υποστήριξη του 13%. Μάλιστα ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ παίρνει ενεργό μέρος στον αγώνα κατά του κόμματος της Ελευθερίας και ζήτησε την παραίτηση του επικεφαλής της λίστας του κόμματος Andreas Moelzer, επειδή δήλωσε ότι «η Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα φιλελεύθερο καθεστώς».

Στη Δανία το Εθνικιστικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti) είναι επίσης πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού, και σαρώνει κυριολεκτικά με 26,7%, ενώ το ευρώ-σκεπτικιστικό «Folkebevægelsen mod EU» με 9,1% βρίσκεται στην τέταρτη θέση.
Στην Φιλανδία το εθνικιστικό «Κόμμα των Φιλανδών» του Τίμο Σοίνι έχει πάρει κεφάλι με 22,4% και προηγείται των κεντροδεξιών (20,6%) και των κεντροαριστερών σοσιαλδημοκρατών (19%).

Στην Ολλανδία το «Κόμμα της Ελευθερίας» του Γκέερτ Γουίλντερς (PVV) είναι σε διαρκή άνοδο, έχει διπλασιάσει τις δυνάμεις του και είναι δεύτερο με 20%, μπροστά από τους χριστιανοδημοκράτες και τους σοσιαλιστές. ενώ εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του Γιόμπικ στην Ουγγαρία με το 20,5%.
Στη Σουηδία, οι «Σουηδοί Δημοκράτες» είναι στο 10% και μπορούν καλύτερα ενώ ακόμα και στην Γερμανία οι Ευρωσκεπτικιστές του «Alternative für Deutschland» παρά τον πόλεμο που τους κάνουν, περνάνε το 5% και μπαίνουν στο ευρωκοινοβούλιο.
Στην Ιταλία, που το πείραμα «Ποτάμι», προηγήθηκε με τον καραγκιόζη των πέντε αστέρων, και όπου το 9% ψηφίζει αλλού και αλούθε το 3,7 % είναι με την αυθεντική Ιταλική δεξιά «Fratelli d'Italia», που αποχώρησε από το κόμμα του Μπερλουσκόνι όταν εκείνος στήριξε τον Μόντι και το 4,6 % ψηφίζει Λίγκα του Βορρά.
Ακόμα και στην Πολωνία το ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα «Ενωμένη Πολωνία» παίρνει 4% και ανεβαίνει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την ευρωλίγκα δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Οκ , εντυπωσιακό το προιόν της αλλά απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από την διοργανώτρια ως προς την αξιοπιστία και τον σεβασμό της σε σχέση και με τους θρησκευόμενους πελάτες της.

Η δίοικηση της ευρωλίγκα προφανώς νομίζει ότι βρισκόμαστε στο 3014 σε ένα μαγικό πλανήτη που κυριαρχει η τήρηση των νόμων και των ηθικών αξιών και φυσικά του ευ αγωνίζεσθαι. Εχει ξεχάσει προφανώς πολλά πράματα. Και δεν αναφέρομαι σε ύποπτες καν αναμετρήσεις τύπου Σιένα-Μπουντούτσνοστ με 60π διαφορά για να προκριθούν οι ιταλοί. Ούτε καν στο ζήτημα με τον Αρτεάγκα που έχουμε χάσει την μπάλα αλλά μάλλον ο ίδιος ανασκεύασε λέγοντας ότι δεν μιλούσε για τελικό ευρωλίγκα. Αλλά και πάλι την πρώτη μέρα της δήλωσης δεν κουνήθηκε φύλλο . Είναι σαν να λέμε δηλαδή ότι βγαίνει ρέφερι τελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ και λέει μετά από μερικά χρόνια ότι είχε γίνει απόπειρα χειραγώγησης. Και δεν τον ρωτάει κανείς γιατί δεν μίλησε τότε; Γιατί δεν γίνεται έρευνα; Γιατί δεν ψάχνουν την ομάδα; Σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην είπε τίποτα ο Αρτεάγκα ποτέ.

Και φτάνουμε στις νέες γκέλες της διοργανώτριας. Πολλές. Η πρώτη και μεγαλύτερη και επαναλαμβανόμενη. Είναι δυνατόν να παίζουν ομάδες που τις ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα άλλη ώρα και μέρα και όχι μαζί; Πουθενά, ούτε στην Ζιμπάμπουε δεν γίνονται αυτά... Μέχρι και από 2-3 αγωνιστικές πριν το φινάλε μπαίνουν τα ματς που έχουν πολλαπλό ενδιαφέρον βαθμολογικά ίδια ώρα και μέρα. Και εδώ έχουν γίνει τρελά και απίθανα από την 1η φάση και τώρα έδεσε το γλυκό με την Ρεάλ να διαλέγει αντίπαλο.

Οκ, επίσημα ποτέ δεν το παραδεχθεί κανείς. Αλλά βουίζει ο τόπος. Και να πάω και πιο κάτω; Εστω ότι δεν έγινε τίποτα. Γιατί να υπάρχει αυτή η καχυποψία; Ανεπίτρεπτα πράματα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Που έχει και άλλες γκέλες όπως ότι βάζει τις ομάδες σε ένα 10ημερο να παίξουν 5 ματς όταν είχαμε 3 εβδομάδες παλαιότερα . Και αυτό για να προλάβουν λέει να μετακινηθούν οι οπαδοί! Πλάκα κάνουμε ;

Μα εδώ πήγε το Φάιναλ Φορ στις 18 Μαίου για τον λόγο αυτό και άρα με την μεταφορά του 15 μέρες μετά δεν παίζουν οι ομάδες ως είχαν συνηθίσει; Να πάω και παρακάτω. Πάσχα μαζί έχουν ορθόδοξοι και καθολικοί. Αν στην ευρωλίγκα δεν πιστεύουν στον Θεό ή την θρησκεία , δικαιωμά τους. Αν το χρήμα είναι ο δικός τους Θεός πάλι δικαιωμά τους.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά επιβάλλεται να σέβονται ήθη και έθιμα εκατομμύρια πελατών τους που είναι θρησκευόμενοι ή σέβονται κάποιες Άγιες μέρες. Γιατί λοιπόν την ώρα του Επιταφίου, την πιο θλιβερή μέρα της χρονιάς μας αναγκάζουν να τρέχουμε στα γήπεδα και να ουρλιάζουν κάποιοι ή να παίζουν τα λεφτά τους και στο παρκέ να παίζονται δις; Ντροπή κ. ευρωλίγκα.

Και αν πείτε τι μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας, ας μην έρθει γήπεδο εκείνη την μέρα, γιατί του στερείτε δηλαδή αυτό που αγαπάει πχ ή τον βάζετε σε διλλήματα. Και μην πείτε είναι γιορτή ο αθλητισμός. Θα συμφωνήσω για το Πάσχα, για την Πρωτοχρονιά, για τα Χριστούγεννα. Οχι όμως για την Μ.Εβδομάδα εκτός αν δεν γνωρίζετε τι σημαινει Μ.Εβδομάδα για δεκάδες εκατομμύρια πιστούς....

Πάμε και στο μπαμ τώρα. Η Ρεάλ διάλεξε αντίπαλο. Διέλεξε Ολυμπιακό. Το έγραψαν και οι ισπανοί χωρίς εισαγωγικά, το λένε και οι πληροφορίες μας. Επίσημα δεν το μάθουμε ποτέ. Αν τώρα θέλουμε να πιστέψουμε ότι απλά η Ρεάλ έκανε χαβαλέ και της έκανε πλάκα ο Ντέτμον και έφαγε 30π σε 10΄στο τέλος , τότε Οκ, ο Ολυμπιακός είναι ήδη στο Μιλάνο.


Ας σοβαρευθούμε όμως. Το ρεπορτάζ λέει ότι στην ισπανική ομάδα έλεγαν οι μισοί ότι είναι καλύτερο να παίξουν με όποιον βρουν σαν πρώτοι και έτσι να αποφύγουν την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό στο Μιλάνο για να μην έχουν και ένα τόσο δύσκολο ματς και ένα Κλάσικο και εμφύλιο....

Οι άλλοι μισοί έλεγαν όμως και αυτοί υπερίσχυσαν ότι αν κάνουν γκέλα στην Μαδρίτη με ελληνική ομάδα, είναι πιο εύκολο να κερδίσουν στο ΣΕΦ παρά στο ΟΑΚΑ λέγοντας σύμφωνα με τις πηγές μας πάντα ότι στο ΟΑΚΑ θα έχει 20000 κόσμο και είναι πιο σκληρή έδρα και με την σκληρή άμυνα του ΠΑΟ είναι πιο δύσκολα να πάρουν πάλι την έδρα απ ότι με ένα καλό ματς στο ΣΕΦ. Και εκτός αυτού ότι ο Παναθηναϊκός έχει τρόπο να καταστρέφει την επιθεσή τους και να σετάρει το παιχνίδι που έχουν πρόβλημα.

Και κάτι ακόμα. Το παρασκήνιο πάντα λέει ότι στην Μαδρίτη έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός είναι ποιό δύσκολος σε μονό παιχνίδι και όχι σε σειρά. Δικαιωμά τους έστω και αν η ιστορια λέει ότι όποιος διαλέγει στο τέλος την πληρώνει... Ούτε είναι παράνομο να διαλέξεις όπως έχουν κάνει και ελληνικές ομάδες και η εθνική μας ομάδα. Αυτός είναι ο αθλητισμός σήμερα. Επαγγελματικός και ο καθένας κάνει ότι αισθάνεται καλύτερο αν μπορεί να επιλέξει.

Βέβαια αυτή η εξέλιξη δίνει ένα έξτρα κίνητρο στον Ολυμπιακό. Να το πάρει και εγωιστικά και να πει "για καθίστε ρε... Ποιοί είστε εσείς μπασκετικά τα τελευταία χρόνια που σας καθαρίσαμε σαν αυγό πέρσι στον τελικό και μας έχετε για ..πετσετάκια;". Και έτσι ο Ολυμπιακός να βγάλει το κλασικό ..Ολυμπιακό πάθος στην άμυνα, να σκυλιάσει, να τρώει σίδερα και να μπει σαν ταλιμπάν και στην Μαδρίτη. Και ξαφνικά να φανεί πιο σκληρός και από τον Παναθηναϊκό που ήθελε να αποφύγει η βασίλισσα! Για να δούμε λοιπόν. Πόσο θα δώσει έξτρα κίνητρο στον Ολυμπιακό η επιλογή της Ρεάλ και πόσο περισσότερο θα τον ντοπάρει η εξέλιξη αυτή!