26/4/14

Οι αθηναϊκές δουλειές και η παρέα του Σόρος

Ο αρχι-τσιφούτης Σόρος επανέκαμψε χθες για να απολαύσει την «ειδυλλιακή ατμόσφαιρα της Αθήνας». Αμφιτρύωνας ήταν ο «ζαβός» Στέλιος Ζαββός, κουμπάρος του «μεγαλοεπενδυτή» που έστειλε τις προσκλήσεις προ δύο εβδομάδων.
Στο γεύμα στη Μεγάλη Βρετανία  παρακάθισαν 80 συνδαιτυμόνες, μεταξύ των οποίων, υπουργοί εφοπλιστές και τραπεζίτες που συζήτησαν το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόγραμμα του Σόρος, την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τη δυναμική του ευρώ, την γεωπολιτική κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία, και τις ενεργειακές προοπτικές.

Από τους υπουργούς μετείχαν ο (ιουδαίος) Κυριάκος (Μητσοτάκης), ο Μιλτιάδης του Βαρβιτσιώτη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αφορολόγητος Γιώργος Μαυραγάνης , ο Νότης ο φελλός , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο ιουδαίος πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ «Φίλιππος» Σαχινίδης, ο ιουδαίος Χρ. Ροζάκης, ο Τ. Γιαννίτσης, του Σημίτη, και ο ΔΟΛιος Π. Ευθυμίου, ενώ είχε προσκληθεί μεν και ο ιουδαίος Κωστής (της συναγωγής του Ρεθύμνου), ο οποίος όμως δεν παρευρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου για την Καινοτομία.
Ήταν ακόμα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου,Πάνος Λασκαρίδης και Ευγενίδης. Ησαν ακόμα , η κυρία Φράγκου, η καθηγήτρια και υποψηφία ευρωβουλευτής κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη, η επιχειρηματίας κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου (μπισκότα), οι πρεσβευτές της Βρετανίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας, της Νορβηγίας και της Αυστραλίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BIG BUSINESS DEMOCRACY


ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ MΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ...ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Παρά τη δραστική μείωση των αποδοχών τους από τον Ιανουάριο του 2013, πολλές δεκάδες χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στη μάχη για μια θέση, στα αιρετά συμβούλια των οργανισμών τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Κάποιος ρομαντικός θα το απέδιδε στη διάθεση τους για προσφορά. Oσοι, όμως, γνωρίζουν τα ενδότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης, κλείνουν... πονηρά το μάτι υπενθυμίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ανέκαθεν πρωταθλήτρια στη διαφθορά.

Το ερώτημα, δε, που θέτουν δύσκολα απαντάται. Η αποζημίωση που θα πάρει ένας τοπικός άρχων, σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, φτάνει ή όχι για να καλύψει τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας και τα αυξημένα, λόγω θέσης, προσωπικά του έξοδα, ιδιαίτερα όταν έχει οικογένεια;

250.000 ευρώ μικτά οι δήμαρχοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να εισπράξει ένας τοπικός άρχοντας, στα πέντε χρόνια της θητείας του, ανέρχεται στα 250.000 ευρώ μικτά: δηλαδή γύρω στα 160.000 ευρώ καθαρά. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στην συνολική αποζημίωση των περιφερειαρχών και των δημάρχων σε πόλεις άνω των 100.0000 κατοίκων, οι μηνιαίες μικτές αποδοχές των οποίων ανέρχονται σε 4.275 ευρώ.

Οι αντιπεριφερειάρχες εισπράττουν 3.206 ευρώ, ενώ οι αντιδήμαρχοι στους μεγάλους δήμους εισπράττουν 2.137 ευρώ. Μικρότερα είναι τα ποσά που εισπράττουν οι δήμαρχοι σε πόλεις από 20.000-100.000 κατοίκους (3424 ευρώ) και σε πόλεις κάτω των 20.000 κατοίκων (2565 ευρώ), ενώ οι αντίστοιχοι αντιδήμαρχοι παίρνουν 1710 και 1283 ευρώ μικτά, αντίστοιχα.

Καλοπληρωμένοι οι ευρωβουλευτές

Εντελώς διαφορετικά είναι τα μεγέθη όσον αφορά τους ευρωβουλευτές, των οποίων ο μισθός ανέρχεται σε 6.200 ευρώ καθαρά, ποσό που υπερδιπλασιάζεται όταν συμμετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου, που η κάθε μία πληρώνεται προς 304 ευρώ.

Οι ευρωβουλευτές δικαιούνται επίσης 21.000 ευρώ για τους συνεργάτες τους στα γραφεία των Βρυξελλών, 5.000 ευρώ για συνεργάτες και άλλα 4.000 ευρώ για έξοδα του γραφείου τους στη χώρα προέλευσης τους. Εχουν όλα τα προνόμια των μελών του εθνικού κοινοβουλίου, όσον αφορά τους συνεργάτες και τους αστυνομικούς για τη φύλαξη τους, αεροπορικά εισιτήρια (για το πήγαινε-έλα στις Βρυξέλλες) και άλλα εισιτήρια για το ταξίδι και τη φιλοξενία στις Βρυξέλλες, 110 ατόμων ετησίως.

Ανώνυμος είπε...

Δεν παρευρέθη ο Κωστής με τα ποστίς; Κρίμα...

Αμφιάραος είπε...

Αληθευει οτι και ο Νοτης ο φελος ειναι Ιουδαιος;

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...