9/4/14

Ο Τσιζώφ έκανε ρόμπα τους ευρωκαραγκιόζηδες

Η ΕΕ προκάλεσε την Ουκρανική κρίση

«Το μοντέλο του ενιαίου κράτους με το οποίο έζησε η Ουκρανία τα τελευταία 23 χρόνια έχει αποτύχει και αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό» είπε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής μόνιμης αντιπροσωπείας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζώφ και τόνισε οτι , «η σημερινή κρίση στην Ουκρανία είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της εσφαλμένης πολιτικής της ΕΕ» , διότι οι συντάκτες της «Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης» και της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ. « υποτίμησαν , το βάθος και την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ουκρανία , και τις σοβαρές διαφορές και διαφωνίες μεταξύ των διαφόρων περιφερειών και των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων της χώρας» .

«Η προσπάθεια» , είπε, «παρά τις διαφορές αυτές , να συρθεί η Ουκρανία σε σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την υπόσχεση της ένταξης, οδήγησε στη διαίρεση της κοινωνίας , οι συνέπειες της οποίας είναι σε όλους ορατή σήμερα».
Ο Τσιζώφ είπε ακόμα ότι σύμφωνα με την «ευρωπαϊκή αντίληψη» , των θεσμικών οργάνων της ΕΕ η ελευθερία επιλογής των Ουκρανών , είχε δύο επιλογές. Το σωστό που ήταν η σύνδεση με την ΕΕ και το λάθος που ήταν η συνεργασία με τη Ρωσία, και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι αγνοήθηκαν και αγνοούνται πλήρως από την προσωρινή διοίκηση στο Κίεβο τα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν στα ανατολικά και τα νότια της Ουκρανίας .
" Πρέπει να υπάρξει ένας εθνικός διάλογος που θα οδηγήσει προς την ομοσπονδοποίηση , τον οποίο όμως η κυβέρνηση του Κιέβου έχει απέρριψει κατηγορηματικά . Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο όρος , αλλά το νόημα . Αποκεντρωμένη Διακυβέρνηση" τόνισε ο Βλαντίμιρ Τσιζώφ.
\
  Ο ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παραστεί στην προτεινόμενη από την Δύση τετραμερή συνάντηση για την Ουκρανία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες , την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ουκρανικές αρχές , «μόνο αν αυτή θα βοηθήσει τις αρχές του Κιέβου να αρχίσουν συνομιλίες με όλες τις πολιτικές και περιφερειακές πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας» «Πρέπει πρώτα να γίνει σαφής ο σκοπός της σύγκλησης αυτής της συνάντησης », είπε ο Λαβρόφ και τόνισε: «Αυτή είναι μια εσωτερική ουκρανική κρίση , και εκείνοι που κρατούν τα ηνία της εξουσίας στο Κίεβο πρέπει να καλέσουν όλες τις περιοχές , και όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να ξεκινήσουν διάλογο σχετικά με το νέο σύνταγμα , τη γλώσσα και όλες τις άλλες πτυχές . Αν η συνάντηση αυτή επικεντρωθεί στο να προτρέψει τις προσωρινές ουκρανικές αρχές να μιλήσουν με τις νοτιοανατολικές περιοχές θα πάρουμε μέρος» ειπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε. «Αν μας καλούν σε διάλογο για να τους δώσουμε φθηνό φυσικό αέριο , αυτό είναι μάλλον ανόητο », αν και σημείωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου και με το συνολικό Ουκρανικό χρέος που είναι 16 δις δολάρια.

Ο Λαβρόφ είπε ακόμα πως η Ρωσία δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση στις ερωτήσεις της , συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τις φήμες ότι το Κίεβο σχεδιάζει να πουλήσει τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.
« Ζητήσαμε από τους Αμερικανούς να μας πουν τι σκέφτονται γι 'αυτό και σωπαίνουν », είπε και πρόσθεσε ότι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την ανάπτυξη στην Ουκρανία προσωπικού της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Greystone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...