7/4/14

Εν τόπω χλοερώ, εν τόπω «αναπτύξεως»

Οι αναλυτές των τραπεζών, οι «μάγκες» του Οικονομικού Επιτελείου, (ξέρετε τώρα, ο Νότης ο Φελλός και η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ), και τα στελέχη του ΔΝΤ περίμεναν την μανδάμ ανάπτυξις να έρθει από την «Ελλάδα της εξωστρέφειας», διότι θεωρητικά η πτώση τιμών και μισθών λόγω του αποπληθωρισμού συνεπάγεται μείωση κόστους για τα παραγόμενα προϊόντα και μειωμένες τιμές και επομένως αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό.

Όμως παρότι οι τιμές και οι μισθοί πέφτουν, τα νέα από το μέτωπο των εξαγωγών δεν είναι καλά.
Μετά τη μείωση της αξίας της «εξωστρέφειας» τον Ιανουάριο κατά 4,3% , ήρθε νέα σφαλιάρα, καθώς η αξία των εξαγωγών, μειώθηκε και τον Φεβρουάριο κατά 7% και η συνολική αξία των εξαγωγών ήταν 2.049,6 εκατ. ευρώ. Ο Φεβρουάριος είναι ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο καταγράφεται μείωση εξαγωγών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί αύξηση εξαγωγών ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 Αντιθέτως, οι εισαγωγές, που τους τελευταίους μήνες κατέγραφαν μείωση, λόγω της ύφεσης σημείωσαν αύξηση 1,6%. Όμως Χωρίς τα πετρελαιοειδή η αύξηση ήταν 16,4%.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και ειπεν ο Κυριος (ευαγγελος)

η τζιζ ειναι εγκληματικη οργανωση σε διαρκη εν ενεργεια εγκληματικη δραση

αν το 7 τα εκατο ειναι τοσο εγκληματικο

φανταστειτε τι θα μπορουσε υποθετικα βεβαιως βεβαιως ,να γινεται με το 13 τα εκατο που ειναι και μεγαλυτερο...

και φανταστειτε τι πλακα θα εχει π.χ να διωκει ενα κομμα με υποθετικα 4-5 τα εκατο ενα αλλο με μεγαλυτερο ποσοστο στις προσεχεις εκλογες!

και επειτα το τελευταιο να διωκει και εκεινο ως εγκληματικη οργανωση το πρωτο!

τραγελαφος !

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται να περιμένει κανείς αύξηση των εισαγωγών όταν κλείνουν οι επιχειρήσεις;
Και μόλις μιά ελληνική εταιρεία εμφανίσει κέρδη ξαφνικά κάποιοι (οι αθέατοι;) φροντίζουν να την κάψουν! [π.χ. κρι-κρι]. Μόλις μιά ελληνική εταιρεία ξεπεράσει κάποια μεγέθη και αρχίσει να υπογράφει συμβόλαια με το εξωτερικό μεγάλης αξίας, ξαφνικά γίνεται μπουρλότο!
Τι δεν καταλαβαίνετε;