29/4/14

Η αρκούδα βρυχάται ……….

«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με τη Ρωσία με αυτή τη γλώσσα»

του Σπύρου Χατζάρα


«Οι αδύναμοι πολιτικοί (της δύσης) κατανοούν ότι οι γεωπολιτικές τους φιλοδοξίες έχουν αποτύχει και προσπαθούν να κατηγορήσουν άλλους», είπε από την Κούβα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τονίζοντας ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ εναντίον της χώρας του αντίκεινται στην κοινή λογική και είναι έργο αδύναμων δυτικών πολιτικών.

"Υποστηρίζουμε τη διευθέτησης αυτής της κρίσης, που προκλήθηκε από ένα πραξικόπημα το οποίο υποστήριξαν οι δυτικές δυνάμεις, το συντομότερο δυνατόν μέσω ενός εθνικού διαλόγου που θα περιλαμβάνει τις απόψεις όλων των περιοχών της χώρας. Αυτός είναι ο μοναδικός πιθανός δρόμος", υπογράμμισε ο Λαβροφ.

Στη Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του είπε ότι,
 "η ΕΕ ακολουθεί τα προστάγματα των ΗΠΑ" και «θα έπρεπε να ντρέπεται» για τις νέες κυρώσεις που κάθε άλλο παρά θα συνδράμουν στην σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Ανω βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο , αναφερόμενη στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είπε ότι «δεν θα έχουν καμία σοβαρή επίδραση στην οικονομία μας», διότι,
« η Ρωσία έχει μεγάλο περιθώριο ασφαλείας για να αντιδράσει σε πιθανές ζημιές από τέτοιες κυρώσεις ».
  Η κ. Ματβιένκο τόνισε ότι , «η προσπάθεια να πιεστεί με τις κυρώσεις η Ρωσία για να μεταβάλει την εξωτερική της πολιτική είναι εντελώς απαράδεκτη, όπως είναι απαράδεκτη η πολιτική των εκβιασμών για οποιοδήποτε κυρίαρχο κράτος στον κόσμο». «Πολύ περισσότερο» , ειπε, «όταν πρόκειται για ένα κράτος ισχυρό όπως η Ρωσία που παίζει τεράστιο ρόλο στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία », και προανήγγειλε ρωσικά αντίμετρα τονίζοντας:
«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με τη Ρωσία με αυτή τη γλώσσα»!

Η κ. Ματβιένκο πάντως ευχαρίστησε τη Δύση γιατί με τις ενέργειες της ενίσχυσε το εθνικό φρόνημα και την ομοψυχία στη ρωσική κοινωνία ενώ θα συμβάλει στην ταχεία διαφοροποίηση της οικονομίας της Ρωσίας και στην αύξησης της παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας .

Στο πλαίσιο των «στοχευμένων κυρώσεων» των τσιφούτηδων η
εμπόλεμη Standard & Poor’s, μείωσε το αξιόχρεο της Ρωσίας από το «BBB» στο «BBB-», ώστε το ρωσικό χρέος να θεωρηθεί ως «σκουπίδι», χωρίς δηλαδή επενδυτική αξία, επειδή οι κυρώσεις θα οδηγήσουν σε φυγή κεφαλαίων αυξάνοντας έτσι σημαντικά το «ρίσκο» για να επενδύσει κανείς στη Ρωσία και δυσχεραίνοντας τον δανεισμό της Ρωσίας από τις εβραιοκρατούμενες διεθνείς αγορές που θα ζητήσουν υψηλότερα επιτόκια.

Εάν όμως ο Πούτιν αποσύρει τη Ρωσία από το σύστημα πληρωμών που βασίζεται στο δολάριο και το οποίο καθιστά δυνατές τις κυρώσεις, αφού το σύστημα αυτό είναι ένα το μέσο με το οποίο η Ολιγαρχία των ΗΠΑ ασκεί την ιμπεριαλιστική της οικονομική πολιτική, δεδομένου ότι καμία χώρα που λειτουργεί μέσα στο σύστημα πληρωμών της Ουάσιγκτον δεν μπορεί να έχει ανεξάρτητη πολιτική, τότε οι σιφούτ-τσιφούτ θα κλάψουν με μαυρο δάκρυ.

 Η απόσυρση της Ρωσίας μεσοπρόθεσμα από το εκμεταλλευτικό σύστημα της Ουάσιγκτον , την οποία είναι πιθανό να ακολουθήσει η Κίνα και οι χώρες BRICS , θα προκαλέσει την κατάρρευση της «αυτοκρατορικής εξουσίας της Ευρωατλαντικής Ολιγαρχικής Ελίτ», που ελέγχει τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Μόλις παύσουν να χρησιμοποιούν το αμερικανικό δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα και ως μέσο διεθνών πληρωμών οι χώρες BRICS , (Βραζιλία , Ρωσία, Ινδία , Κίνα και Νότια Αφρική), θα ακολουθήσουν όλες οι αναπτυσσόμενες οικονομίες με επιρροή στις περιφερειακές και παγκόσμιες υποθέσεις και τότε ο νέος δημοκρατικό πολύ-πολικός κόσμος θα γίνει πραγματικότητα.

Επομένως ανθρωπάκι ο Ομπάμα που απέτυχαν οι γεωπολιτικές του φιλοδοξίες, ανθρωπάκια και οι ευρω-πέοι που ακολουθούν σαν σκυλάκια τα προστάγματα του αφεντικού και θα έπρεπε να ντρέπονται. Και  φυσικά,κανείς δεν μπορεί να βγάζει γλώσσα στη Ρωσία.

ΥΓ. Θα έπρεπε να ντρέπεται  και η επιτυχημένη ελληνική προεδρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...