13/4/14

Ουκρανία: Άρχισε η αιματοχυσία

Ο δοτός υπουργός Εσωτερικών του Κιέβου Αρσέν Aβάκοφ ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι κατά τις συγκρούσεις με την πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ, στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», σκοτώθηκε ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν και αναφέρθηκε σε άγνωστο αριθμό απωλειών των ρωσόφιλων ακτιβιστών.

-Σύμφωνα  με τον αυτόπτη Vladimir Kolodchenko , στο οδόφραγμα στο δρόμο του Χάρκοβο έφθασαν 7 BTR με στρατιώτες. Με τον διοικητή τους διαπραγματεύονταν η δήμαρχος του Σλαβιάνσκ. Ενώ συζητούσαν εμφανίστηκε ένα άσπρο Reno από το οποίο βγήκαν τέσσερις μασκοφόροι οπλισμένοι με καλάσνικοφ, και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως. Υπήρξαν θύματα και από το στρατό και από τους κατοίκους της περοχής που φυλούσαν το οδόφραγμα. Οι ένοπλοι διέφυγαν στο δάσος.
Οι κάτοικοι βρήκαν κλεισμένο στο αμάξι τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου βαριά χτυπημένο από τους προβοκάτορες, που του πήραν το αμάξι για να κάνουν την προβοκατόρικη ενέργειά τους. Ο άνδρας είπε ότι δεν τους είχε ξαναδεί ποτέ στην περιοχή και ότι δεν είναι ντόπιοι.

Ήταν μια προβοκατόρικη ενέργεια των ρουφιάνων των μυστικών υπηρεσιών που ενργούν στην περιοχή και που απσκοπούσε στην εμπλοκή των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας με τους ρωσόφωνους.

 Οι δράστες ήσαν πιθανότατα νεοναζί του "Δεξιού Τομέα".

Ρουφιανορεπορτάζ

 Euronews: Ukraine retakes control of Sloviansk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 26η Απριλίου στην Ιστορία

Η 26η Απριλίου είναι η 117η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 249 ημέρες μέχρι τη λήξη του.   1220.  Ο Φρειδερίκος Β΄ Χοενστάουφεν υπέγραψε...