22/4/14

Οι yesmen του Αφεντικού

Από το «έγκυρο ρεπορτάζ» του «πρώτου Θέματος».

Με το σλόγκαν «yes, we can» υποδέχθηκε ο Ρέντζι τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου. Η φρεσκάδα του νέου Ιταλού πρωθυπουργού γοήτευσε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως τον «εξέπληξε η ενέργεια και το όραμα του Ματέο».

Αφού ο Ομπάμα «γοητεύτηκε» από το «Όραμα» του Ρέντζι που είπε «yes»,
και ο τηλε-αρχηγός των τηλε-κατευθυνόμενων, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. σημείωσε πως αυτά που ο ίδιος λέει, προσιδιάζουν στις «θέσεις» του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.

Όπως γοητεύτηκε από τον Ματεο ο Ομπάμα , γοητεύτηκε με τον Σταύρο το πρακτορείο Economist που έγραψε έναν ακάθιστο ύμνο για τον 50χρονο Τήλε- αρχηγό «που γυρίζει την Ελλάδα με T-shirt, αθλητικά παπουτσια και το χαρακτηριστικό του σακίδιο, μιλώντας στους ψηφοφόρους που έχουν απαυδήσει με τους παραδοσιακούς πολιτικούς, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, και προωθώντας την αξιοκρατία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους».
Ιδού η νέα Ιδεολογία. Στον Ομπάμα λέμε «Υes, we can» δηλαδή, για μια «δίκαιη Ευρώπη». Διότι, όπως υποσχέθηκε ο Ματέο Ρέντζι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Τορίνο, από το 2015, θα αυξηθούν οι συντάξεις που είναι κατώτερες των 1.000 ευρώ, ενώ σκοπεύει να μειώσει το όριο των ετήσιων αποδοχών των μάνατζερ του δημοσίου στις 238.000 ευρώ. (Από το 2015).

Και επειδή το αφεντικό λέει ότι , «οι μούτσοι που γαμούσαμε τώρα καπετάνιοι», ο Σταύρος, κατήγγειλε τον «αριστερό λαϊκισμό», που λέει μούτσο, «μείνε εκεί, θα ψηφίσω ένα νόμο και θα γίνεις καπεταναίος».

Τα Πρόβατα που πανηγύριζαν επειδή τα έβγαλαν στην (Κρεατ)ΑΓΟΡΑ, βαλάζουν και μετά τη σούβλα και θα ψηφίσουν όπως τα συμβούλεψε το αφεντικό.
Το πρακτορείο Economist το έχει σίγουρο .Το Ποτάμι έχει μαζέψει ψηφοφόρους με ιλιγγιώδη ταχύτητα, φθάνοντας στην τρίτη θέση με ποσοστό 11-15%, μέσα σε τρεις εβδομάδες από τη σύστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...