26/4/14

Οι φαλακροί δημοσκόποι τραβούν τα μαλλιά τους

Οι προεκλογικές εκστρατείες είναι «πορεία στα τυφλά» με την ελπίδα ότι είτε η αποχή είτε η τηλε-προπαγάνδα θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο ένας στους τρεις που ρωτάνε τους κλείνει το τηλέφωνο. Από τους υπόλοιπους μόνο το 30% των πελατών τους αποτελεί «σταθερή βάση». Οι υπόλοιποι είτε δηλώνουν «αναποφάσιστοι», είτε ότι θα ψηφίσουν διαφορετικά από το παρελθόν. 

Οι αναποφάσιστοι, είναι οι μισοί μεταξύ των κομμάτων της «κεντροδεξιάς» (από 24%) και της κεντροαριστεράς (από 24%) και οι άλλοι δεν λένε. Κρατάνε κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα. 
Χαμός  γίνεται και στις μετακινήσεις και οι φαλακροί δημοσκόποι τραβούν τα μαλλιά τους. Οργισμένοι Δεξιοί πάνε στο ΚΚΕ  ενώ πασόκοι μαζί με Νεοδημοκράτες πάνε  στη Χρυσή Αυγή.
Ένας στους τρείς "επανατοποθετείται", και δεν πηγαίνει ούτε προς τη ΝΔ ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε προς την «κεντροαριστερά» αφού η «Ελιά» και η «ΔΗΜΑΡ» χάνουν 4,5% από τη γνωστή και σταθερή πελατεία.
Για αυτό βρέθηκε το «Ποτάμι» που είναι ηπιότερης μορφής από τον ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο θα βοηθήσει τη ΝΔ να παλέψει για την πρώτη θέση με ποσοστό γύρω από το 17%.

Εκ των «σιωπηλών», περίπου το 20% του συνόλου των ψηφοφόρων κινούνται εκτός του «συνταγματικού» και του «ευρωπαϊκού» τόξου. Μεταξύ του «Άλλο Κόμμα» και Χρυσής Αυγής, που σε όλες τις επίσημες δημοσκοπήσεις έχουν, η μεν Χρυσή Αυγή από 7%-11% και το «Άλλο Κόμμα» από 5%-8% . Και αυτό μπορεί να κρύβει και την έκπληξη από ένα ευρωσκεπτικιστικό «μικρό κόμμα» αλλά και την ανατροπή από την πλευρά των προφυλακισμένων και διωκόμενων της Χρυσής Αυγής.
 Εδώ έχουμε ένα 35% που αποτελεί αντιπολίτευση προς το σύστημα, που μοιράζεται (θεωρητικά) το 65%.

Ενώ απέχουμε λιγότερο από 30 μέρες από τις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και δημοσκοπικά σε φάση «αποσυσπείρωσης», γεγονός που εξηγεί τα ιστορικά χαμηλά των δυο «μεγάλων κόμματων» που συγκεντρώνουν θεωρητικά μόνο το 30-35%.
Η πραγματικότητα όμως μπορεί να αποδειχθεί πολύ χειρότερη.

Για τη ΝΔ ακούγονται ποσοστά από 14% ως 18%, και για τον ΣΥΡΙΖΑ από 16%-20 %. Για τη ΔΗΜΑΡ ακούγονται ποσοστά από το 1,5% ως το 2,8% και για την ΕΛΙΑ από 2,7 ως 4,6%. Οι ΑΝΕΛ κινούνται μεταξύ 3,8% και 5%, το ΚΚΕ μεταξύ 6%-7,5% και εκεί γύρω ίσως είναι και το «ΠΟΤΑΜΙ». Δηλαδή από 50 % ως 60%, ενώ η Χρυσή Αυγή όπως προείπαμε κινείται από 8% ως 11%. 
  Αυτό σημαίνει ότι το «Άλλο Κόμμα», στο οποίο περιλαμβάνονται και οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστεροί και οι εκτός ΝΔ και Χρυσής Αυγής , «δεξιοί», μπορεί να εκφράσει θεωρητικά, (αναλόγως της αποχής) μέχρι το 30-35%. Απόλυτη «αστάθεια» δηλαδή.

 Για αυτό και οι προβλέψεις ότι το «Ποτάμι» θα πάρει πάνω από 10%. Τηλεμπούρου-Μπούρου, και «υπνοπαιδεία», στο τέλος μπορεί να γίνει το «θαύμα». 

  Οι εκλογομάγειροι έχουν αποδεχτεί ότι «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», και ότι δεν μπορούν να εκτιμήσουν αξιόπιστα προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα για τις ευρωεκλογές, ούτε το ποσοστό της αποχής.

Δηλαδή μηδέν εις το πηλίκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...