13/4/14

Μια έξωθεν εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος....

....και η δική μου εκτίμηση της εκτίμησης

Το διεθνές «Παρατηρητήριο δημοσκοπήσεων» που παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις σε 40 περίπου χώρες , έκανε μια δική του εκτίμηση του αποτελέσματος των ελληνικών ευρώ-εκλογών, με βάση τις (μαϊμού) δημοσκοπήσεις που έγιναν στις αρχές Απρίλιου από τις εταιρείες «Κάπα Research», «Puls», «GPO», και του «Πανεπιστημίου Μακεδονία», (με τις οποίες συνεργάζεται), και σε σύγκριση με τις αντίστοιχες έρευνες που έκαναν οι ίδιες εταιρείες τον Μάρτιο, χωρίς να λάβει υπόψη τους αναποφάσιστους, και κατέληξε στο ακόλουθο συμπέρασμα.

ΣΥΡΙΖΑ 24,9%
ΝΔ 23%
Χρυσή Αυγή 10,5 %
ΚΚΕ 8,1%
ΕΛΙΑ 6,6%
ΑΝΕΛ 5%
ΔΗΜΑΡ 2 %
ΠΟΤΑΜΙ 10,5 %
ΑΛΛΟ 9.4 %

(Φανταστείτε να είχαν πάρει υπόψη τους και την έρευνα της RASS τι θα γινόταν).

Τέλος πάντων , αν υποθέσουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει μυαλό ως κόκκον σινάπεως, τότε ο Δνείπερος του τηλε-ηγέτη θα έχει την τύχη των «Οικολόγων», που με το πολύ «σπρώξιμο» έφτασαν το 3,5%, αφού άλλωστε άλλες δημοσκοπήσεις (Public Issue) του δίνουν 5% . Βέβαια το «Ποτάμι» σπρώχνεται πολύ περισσότερο διότι θέλουν να κάνουν την κρίση ευκαιρία. Άλλωστε το κόλπο δοκιμάστηκε προηγουμένως στην Ιταλία με τον καραγκιόζη πέντε αστέρων, κι απέδωσε.
Υπερεκτιμημένο είναι και το ΚΚΕ όπως η ΕΛΙΑ που μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ θα συγκεντρώσουν το πολύ 14%. Υπερτιμημένη είναι και η ΝΔ που σε καμία περίπτωση δεν θα περάσει το 20%. Θα είναι δε «θαύμα» ένα συγκεντρώσει το 18,85% του Μαΐου το 2012 .

Επομένως το ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ και η Χρυσή Αυγή που είναι υποεκτιμημένα, ανεβαίνουν στο 37 %.

Για να μοιράσουμε αυτό το τεράστιο 37% που τρομοκρατεί τους δημοσκόπους και τις κομματικές γραφειοκρατίες ανάμεσα στο μη αναφερόμενα κόμματα και τη Χρυσή Αυγή, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις, που αναφέρονται σε «υπόλοιπα κόμματα», καταγράφουν ειδικότερα τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους Οικολόγους τον ΛΑΟΣ, και την ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ με ποσοστά 1-1,6% και ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται ένα ποσοστό 23-25% που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται πολιτικά , και ότι αυτό δεν συνάδει με την εκτίμηση του 10,5%.

Έρχονται εκπλήξεις στις ευρωεκλογές.

1 σχόλιο:

panos είπε...

Οἱ προβλέψεις τῶν εγχώριων δημοσκόπων γιὰ τὸ "ποτάμι" δὲν ἔχουν ἄλλο σκοπὸ παρὰ νὰ σχηματίσουν κλίμα ὥστε νὰ μὴν φανοῦν ἐντελῶς ἐξωπραγματικὰ τὰ νοθευμένα ἀποτελέσματα ποὺ μαγειρεύονται..
Ἐκτὸς αὐτοῦ, ὅλο καὶ κάποιο κορόιδο θὰ τσιμπήσει