12/4/14

Vox populi est suprema lex

Τα πρόβατα βελάζουν πριν τα βάλουν στη σούβλα!

Το 54,4% του κοπαδιού τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, και το 46,6% απάντησε στη εταιρία Rass πως θα ψήφιζε «το Ποτάμι», γιατί θέλει να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο πολιτικό σύστημα, ενώ το 34,7% γιατί συμφωνεί με τις μεταχειρισμένες «ιδέες» του κόμματος, για «δίκαιη Ευρώπη».
Το 60,1% απάντησε πως θεωρεί τη Χρυσή Αυγή, «εγκληματική οργάνωση». Όμως το 24,2% λέει ότι XA υφίσταται πολιτική δίωξη, και αν την ψηφίσουν για τον λόγο αυτό τότε…. Κλάφτα Mr Harris.
Xτυπάει πρώτη θέση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άμα περάσει τούτο 'δω,
τι να μου κάνουν τ' άλλα!
Ετούτο είν' ωκεανός
και τ' άλλα είναι στάλα.

Άμα περάσει τούτο 'δω,
τ' άλλα δεν τα φοβάμαι.
Ετούτο είναι απ' αυτά,
που μια φορά περνάμε.

Άμα περάσει τούτο 'δω,
τι να μου κάνει ο χάρος;
Ετούτο είναι βάσανο,
ετούτο είναι βάρος,
ετούτο είναι θάνατος,
Ετούτο είναι βάρος.

http://www.youtube.com/watch?v=1y_CrPt2PAk

Εδώ και κάμποσο καιρό γίνεται στη χώρα μας μια σύγκρουση που όλο και περισσότερο μεγαλώνει, μεταξύ της προσπάθειας να κρατηθεί το παλιό αμαρτωλό πολιτικό σύστημα και καθεστώς ώστε να μην πληρώσει για τα λάθη και τις παραλειψεις του, και ενός νέου οποιουδήποτε χρώματος πολιτικού σχηματισμού που θα μπορούσε να βάλει τέρμα στο παρελθόν αυτό και να ξεκινήσει κάτι νεότερο και καθαρότερο, (εφόσον αυτοί οι οποίοι θα διαδεχτούν το παλιό, θα κομίζουν πραγματικά κάτι καινούργιο…).

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στην σύγκρουση αυτή η οποία παίρνει τρομερές και φοβερές διαστάσεις όσο περνάει ο καιρός, όσο πλησιάζουν στις επικείμενες εκλογές.

Το παλιό και τόσο αμαρτωλό, έχει πανικοβληθεί για την πιθανολογούμενη έξωση του από την πολιτική σκηνή και την αποκάλυψη όλων των αμαρτιών που έχει διαπράξει -κάτι και θα σημάνει και την πιθανή ποινική καταδίκη του- για αυτό και η προσπάθειά του φουντώνει και εκτείνεται παντού.

Στα media, στις εφημερίδες, στις εκδηλώσεις, στα τεχνάσματα στο θέατρο του παραλόγου, στις κραυγές και πράξεις πανικού αλλά και ακόμα στην βοήθεια που λαμβάνει και από εξωτερικούς παράγοντες για να προστατευθεί, να μην αποκαλυφθεί και να μην πληρώσει. Κυρίως όμως για να συνεχίσει την πορεία αυτή η οποία δεν μπορεί παρά να σημαίνει όμως την τελική καταστροφή αυτού του τόπου και την υποβίβαση ολόκληρου του λαού, σε μια άλλη πολύ χαμηλή πλέον τριτοκοσμική κατάσταση και εικόνα.

Επί όλης αυτής της λυσσαλέας σύγκρουσης, κατά τρόπο περίεργο και απαράδεκτο η διανόηση σιωπά. Το κεφάλαιο αγκαλιά με τους βολεμένους τρίβει τα χέρια του. Τα συγκροτήματα και η συστημική δημοσιογραφία έχουν συστρατευθεί στην προσπάθεια συσκότισης συγκάλυψης και συνέχισης του παλιού που είναι τόσο έκδηλη πλέον σήμερα.

Λίγοι μόνο δημοσιογράφοι και διανοούμενοι εναντιώνονται αλλά και το μέγα μέρος του λαού –το μη ευάλωτο στην μεθοδευμένη και εκτεταμένη πλύση εγκεφάλου κομμάτι του- είναι πολύ σκεπτικό αλλά και βρίσκεται ευτυχώς σε βαθύ αναβρασμό περιμένοντας τις εκλογές για να εκφραστεί, να αμυνθεί αλλά και να τιμωρήσει τους συνασπισμένους βασανιστές του.