17/11/16

Η Ελλάδα ο μεγαλύτερος στόχος των τρομοκρατών μετά τη Γαλλία

Το υπουργείο Προ-Πο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και το Κρατικό Μόρφωμα ανακουφίζεται με αλβανικό χασίσι.
Το Ίδρυμα για την Οικονομία και την Ειρήνη, (Institute for Economics and Peace), με βάση τα στοιχεία του «National Consortium for Terror Studies and Reaction to Terror», του πανεπιστημίου του Μέρυλαντ, δημοσίευσε τον Παγκόσμιο Οδηγό της Τρομοκρατίας , "GLOBAL TERRORISM INDEX 2016", που αναλύει τις πιθανότητες να εκδηλωθούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε 143 χώρες.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 43η θέση με 4218 βαθμούς.
Πριν από εμάς είναι η Γαλλία στην 29η θέση με 5.603 βαθμούς, η Ρωσία στην 30η με 5.430 η Σαουδική Αραβία στην 32η με 5.404 το Ισραήλ στην 33η με 5.248, το Ηνωμένο Βασίλειο στην 34η με 5.080 και η ΗΠΑ στην 36η με 4.877.
Η Τουρκία είναι στην 14η Θεση.
Η Αλβανία για να καταλάβετε είναι 92η, το Κοσσυφοπέδιο στην 70η και η πΓΔΜ στη 78η

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αναφερει και το ισραηλ* μεσα (και μαλιστα στην 33η θεση) μαλλον μουφα ειναι ο Παγκοσμιος Οδηγος της Τρομοκρατιας
Τι εχει κανει αυτο το μικρο κρατιδιο για να γινει στοχος των τρομοκρατων;

Τωρα αν δουμε απο κοντα τα "Institute for Economics and Peace" και τα "National Consortium for Terror Studies and Reaction to Terror" ΠΟΙΟΙ δουλευουν εκει μεσα, και ΠΟΙΟΙ τους χρηματοδοτουν; θα αναφωνησωμεν ομου:
Χεσε μεσα Πολυχρονη που δεν γιναμε Ευζωνοι.


*Μη ανεγνωρισμενο κρατος απο την ολομελεια του ΟΗΕ



Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

πολυ πισω ειμαστε

Ανώνυμος είπε...

Η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά εδραίωσαν τη μακρόχρονη πολιτική ηγεμονία τους στο κοινωνικό συμβόλαιο, με βάση το οποίο εξασφάλιζαν στα μικρομεσαία στρώματα ευημερία και κοινωνικό κράτος ή συνδυασμό και των δύο. Από ένα χρονικό σημείο και πέρα, όμως συνέκλιναν και λειτούργησαν ως όχημα και για την παγκοσμιοποίηση και κατ’ επέκταση για την εφαρμογή της ατζέντας του φιλελευθερισμού.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, ροκάνισαν το κλαδί όπου στηρίζονται. Για μια περίοδο η ευημερία συντηρήθηκε με δημόσιο δανεισμό, αλλά πλέον η πραγματικότητα έρχεται με δύναμη στην επιφάνεια με τη μορφή της λιτότητας

Αν και η οικονομική πολιτική του απερχόμενου προέδρου μετρίασε την κρίση στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δυσκολεύεται και εκεί να επιβιώσει . Δεν πρόκειται μόνο για τις μειονότητες και τους παραδοσιακά περιθωριοποιημένους. Η παγκοσμιοποίηση πετάει έξω από το τρένο μικρομεσαίους λευκούς νοικοκυραίους και ειδικά την παραδοσιακή λευκή εργατική τάξη που έχει πληγεί καίρια από την αποβιομηχάνιση.


Η εκλογή Τραμπ είναι το προϊόν αυτής ακριβώς της κατάστασης. Μία ματιά στον εκλογικό χάρτη των ΗΠΑ δείχνει ότι η Χίλαρι ψηφίσθηκε από την ανώτερη τάξη και τα μεσαία στρώματα που έχουν ενσωματωθεί στο πλαίσιο του οικονομικού φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Επίσης, από τις μειονότητες (μαύροι, ισπανόφωνοι, μουσουλμάνοι κ.α.) που φοβήθηκαν από την αντιλαθρομεταναστευτική-αντιπαγκοσμιοποιητική ρητορική του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Και οι δύο αυτές κατηγορίες ζουν περισσότερο στην ανατολική και στη δυτική ακτή, οι οποίες και βάφτηκαν γαλάζιες .Αντιθέτως, οι ενδιάμεσες Πολιτείες βάφτηκαν κόκκινες


Ο Τραμπ αναρωτιόταν γιατί το iphone να φτιάχνεται στην Κίνα και όχι στις ΗΠΑ, ετσι άγγιζε ευαίσθητες χορδές δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών που άμεσα ή έμμεσα έχουν πληγεί από την αποβιομηχάνιση. Ήταν προεκλογικό πυρηνικό όπλο η έωλη οικονομικά-νομικά υπόσχεσή του ότι θα επιβάλλει δασμούς 35% στα εισαγόμενα για να υποχρεώσει σε επαναπατρισμό τις αμερικανικές επιχειρήσεις, που έχουν μεταφέρει τα εργοστάσιά τους σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους και ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η ρητορική του για λήψη δραστικών μέτρων εναντίον του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος που ειναι κοστολογικό-αποδομητικο εργαλείο της παγκοσμιοποίησης.

Η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών και οχι νόμιμων ,που δεν ειναι κοστολογικως ανταγωνιστικοί ως νομιμοι ,προς τους ντόπιους,
παροξύνει το ένστικτο αυτοσυντήρησης κοινωνιών που ήδη νοιώθουν ότι απειλούνται με φτωχοποίηση.

Γι’ αυτά τα τμήματα του πληθυσμού, ο ανταγωνισμός από τη φθηνή εργασία των λαθρομεταναστών ειναι πρόσθετη απειλή στο ισοδυναμο της φυγης εργοστασίων και θεσεων εργασιας εξω. Γι’ αυτό και ως αντίδραση στις ΗΠΑ επικρατεί ένα αίσθημα νοσταλγίας για τις παλιές καλές ημέρες. Αντιστοίχως, στην Ευρώπη ενισχύεται η τάση επσιτροφής στο εθνικό οικονομικό κράτος


Οι επαγγελίες του Τραμπ συνιστούν όχι απλώς φρένο στην παγκοσμιοποίηση, αλλά ευθεία απειλή για την πανίσχυρη ολιγαρχία του χρήματος-πολυεθνικων εταιριων και υποθετικά Αρχη Τελους της παγκοσμιοποιησης που αυτες κατασκευασαν απο το μηδεν το 1980-1990 !!!


Δεν είναι τυχαίο ότι σύσσωμο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα μεγάλα Μίντια και όλα τα παρακλάδια του αμερικανικού και δυτικού κατεστημένου,οι ωφελημενοι της παγκοσμιοποιησης δηλαδη, στήριξαν με πάθος τη Χίλαρι. Ταυτοχρόνως, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να γελοιοποιήσουν και να αποδομήσουν ηθικά τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η ηγεσία του ίδιου του κόμματός του όχι μόνο προσπάθησε να τον σαμποτάρει στην κούρσα για το χρίσμα, αλλά και όταν το κέρδισε αρκετά μέλη της έφθασαν στο σημείο να ταχθούν υπέρ της Κλίντον!

Ο Τραμπ στην πορεία εξέφρασε την απόγνωση και την οργή των μικρομεσαίων λευκών νοικοκυραίων. Σ’ αυτό συνέβαλλαν αποφασιστικά με τις επιθέσεις τους οι αντίπαλοί του. Είναι από τις ειρωνείες της ιστορίας ότι ένας δισεκατομμυριούχος έφθασε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας το προφανες που διαρκως αποκρυπτεται:

ότι η παγκοσμιοποίηση είναι απλώς επιλογή των αρχουσών ελίτ και όχι φυσική εξέλιξη !


Όσο οι άρχουσες ελίτ συνειδητοποιούν ότι χάνουν τον πολιτικό έλεγχο μεγάλων τμημάτων της δυσαρεστημένης δυτικής κοινωνίας τόσο καταφεύγουν σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Σερβίρουν νέου τύπου “αριστοκρατικές” αντιλήψεις, με σκοπό να αμφισβητήσουν την ικανότητα του εκνευρισμένου λαού να αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα. Το είδαμε στην περίπτωση του Brexit, το ξαναβλέπουμε στην εκλογή Τραμπ και στα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Στην πραγματικότητα, αμφισβητούν τον πυρήνα της αστικής δημοκρατίας, η οποία, στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, τείνει να μετατραπεί σε κέλυφος.

Οτιδήποτε αμφισβητεί τη δέσμη των κυρίαρχων θέσεων χαρακτηρίζεται λαϊκισμός,φασισμός,σεξισμος η ρατσισμός,απαξιώνεται απο ΜΜΕ και εξοβελίζεται απο το Νομο. Είναι ενδεικτικό της αντιδραστικής νοοτροπίας των οφελημένων απο την παγκοσμιοποιηση ότι γνωστός Έλληνας φιλελεύθερος καθηγητής έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους ψηφοφόρους του Τραμπ «ψεκασμένους»΄!

Είναι τέτοια σε ένταση η περιφρόνηση που επιδεικνύουν οι άρχουσες ελίτ προς το πόπολο και έχει γίνει τέτοια κατάχρηση στην πλύση εγκεφάλου απο ΜΜΕ, που έχει φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Όταν τα κατεστημένα Μίντια υποστηρίζουν με πάθος κάτι, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αντανακλαστικά απο ενστικτο επιβιωσης υιοθετεί την αντίθετη θέση γνωριζοντας πλεον την ωφελιμιστικη μονομερεια τους !


Ο Τραμπ εστίασε στο χαρτί της αντι-παγκοσμιοποίησης και της ανάσχεσης του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος που ειναι παραγωγο εργαλειο της , συνδέοντας και τα δύο με τη διάχυτη οικονομικοκοινωνική ανασφάλεια της βαθιάς Αμερικής. Στην πραγματικότητα, ο Τραμπ υπερέβη την παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή Δημοκρατικοί-Ρεπουμπλικάνοι.

Ανέδειξε έναν άλλο διαχωρισμό που αναδύεται από τα σπλάχνα της αμερικανικής κοινωνίας και παραπέμπει σε μία νέα κοινωνικοταξική πραγματικότητα. Συνεπής με τη στρατηγική του, δεν προσπάθησε να επεκταθεί, αλιεύοντας ψήφους από προνομιακά ακροατήρια των Δημοκρατικών, όπως είναι οι μειονότητες. Αντιθέτως, απευθύνθηκε με σχεδόν απόλυτο τρόπο στη πλειοψηφική λευκή βαθιά Αμερική .

Απευθύνθηκε στους απλους λευκούς Αμερικανούς που η παγκοσμιοποίηση πετάει έξω από το τρένο και τους οποίους η Κλίντον αλα Μαρια Αντουανετα αποκάλεσε ωμά «θλιβερούς ανθρώπους».

Σ’ αυτούς που οι Δημοκρατικοί δεν προσφέρουν καμία προοπτική, επειδή τους αντιμετωπίζουν σαν τα αναπόφευκτα θύματα της προόδου ,τους ξεπερασμενους.


Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν ως πρόεδρος ο Τραμπ θα παραμείνει έστω και μερικώς πιστός στην προεκλογική ατζέντα του. Δύσκολο, επειδή έχει απέναντί του σύσσωμες τις άρχουσες ελίτ των ΗΠΑ και της διεθνούς ολιγαρχίας που κερδιζουν απο την παγκοσμιοποιηση ,αδιαφορουν για τους ολικα χαμενους και προς εξαφανιση και δεν θελουν καμια παρεκλιση απο την εμβαθυνση που προετοιμαζουν!

Οπως, όμως, και εάν εξελιχθούν τα πράγματα, το σημαντικό είναι ότι το λαϊκό κύμα που τον έστειλε στην προεδρία δεν πρόκειται να εκτονωθεί όσο παραμένουν σε ισχύ και ενισχύονται οι αιτίες που το τροφοδοτούν.

Ειναι αυτο που ενοχλει κυριως και πανω απο τον ιδιο!


Η εκλογή Τραμπ θα φουσκώσει τα πανιά και των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη που έχουν στραφεί εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της μαζικής ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ μετανάστευσης που ενορχηστρωνεται ως δουρειος ιππος απο αυτην!

Ως υποψήφιος, ο Τραμπ πήγε ανάποδα στο ρεύμα. Τάχθηκε υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων και της συνεργασίας με τη Ρωσία, αναγνωρίζοντας ότι έχει και αυτή θεμιτά συμφέροντα. Όπως προκύπτει από την αρνητική θέση του για την παγκοσμιοποίηση, το κύριο μέτωπό του θα είναι εμπορικού και όχι γεωπολιτικού χαρακτήρα. Θα αφορά πρωτίστως την μόνη αληθινά μεγαλη αντιπαλο Κίνα, αλλά δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τις αμερικανογερμανικές σχέσεις εφοσον η Γερμανια στηριζεται απολύτως στις εξαγωγες και ειναι η μονη μεγαλη κερδισμενη απο την παγκοσμιοποιηση στην Ευρωπη !

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Hn3AxXEDWq4


Σηκώνεται ο Ομπάμας να κάνει πρόποση

ακούει ο με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά Αξελ


"τοστ"


και σου λέει ,κοτζάμ σφυρίδα του μαγειρέψαμε, κι αυτός ζητάει να του ψήσουμε κανένα τοστάκι;

Αλλά πάλι τόσες ώρες πέρα δώθε μπορεί να τον έπιασε καμμιά λιγούρα τον Μπαράκι.

Και πάνω που ήταν έτοιμος να ρωτήσει με γαλοπούλα ή χοιρινό και σκεφτόταν πώς λέγεται η γαλοπούλα αγγλικά ,

τον έπρωξαν κοράκια από πίσω "σήκω ρε λιωμένο Μπεικον για την πρόποση" και μονον έτσι ,μετά από μισή ζωή σηκώθηκε !!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΑΠΙΑ


Έρχεται ο Ομπάμας στυλακι μετά από 10ωρο υπερατλαντικό ταξίδι και 15ωρη ταλαιπωρία για να μιλήσει οn camera με τον πρωθυπουργό της χώρας και δεν ακουμπάει ούτε καν πίσω στην καρέκλα, αντίθετα στέκεται ευθυτενής λαμπάδα, ντυμένος μοντέλο του Αρμάνι μιλώντας σοβαρά.



Αντίθετα, ο Αξελ κουραμπιές, χυμένος στην καρέκλα σα ληγμένος χαλβάς με τις πατσιές ιδιες με του Ταβερνιάρη της Κουλής Βούρτση ,

τσαλακωμένος σαν το υποκαμισο που αφησε στην αποθηκη ο Τσακαλωτας και πηγε Ευρωγρουπ,
χωρίς γραβάτα και ζωνη παντελονιου με το σακακι κρεμασμενο απανω του μισογυρτο,

χασμουριέται και κωλοτρίβεται σαν αρκουδα απο χειμερία, του μιλάει στον ενικό, βαριεστημένα λες και μιλάει με την Περιστέρα στον καναπέ του για τους λογαριασμους δεη ευδαπ.


Ευτυχώς που δεν τον υποδέχτηκε με το σώβρακο και κανα λοφιο να λέμε βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πουστη μου εδω μιλαμε για το πως η Ελλαδα βρισκεται στη ταδε θεση για τρομοκρατικα χτυπηματα κι ο αλλος αναλυει με την ξυλινη κομμουνιστογλωσσα του με τρια απανωτα κατεβατα γιατι εξελεγει ο Τραμπ.

Δεν βλεπει ο μακακας οτι υπαρχουν ΜΟΝΟΝ δυο πλευρες
Απο την μια εμεις ολοι κι απο την αλλη οι εβραιοι.
Οποτε τι να συνεχισεις να του πεις;



Ανώνυμος είπε...

Η αναλυση του ειναι βασικα σωστη, αλλα αποφευγει να πει ις δυσκολες λεξεις "εβραϊκο κατεστημενο"," διεθνης σιωνισμος",τις αντικαθηστά με πιο εύπεπτες οπως "οι αρχουσες ελιτ"," η διεθνης ολιγαρχια" "τα κατεστημενα μηντια".
Να ειναι μεσα στα πλαισια της πολιτικης " ορθοτητας ".

Τι να κανουμε,ο φοβος φυλαει τα ερημα και λογω αυτου η γλωσσα γινεται ξυλινη ,τυποποιημενη χωρις να ξεφευγει απο τα ορια που θετουν οι αγρυπνοι βιγλατορες-ιδεοσκοποι της " περιούσιας φυλης" καθως και οι υποτακτικοί αυτης.
Οποτε να εισαι πιο συγκαταβατικος με αυτους που προσπαθουν να πουν κατι και πνιγουν το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ με εναν καταιγισμο λεξεων.Πολλοι απ'αυτους (οπως ο παραπανω) ειναι αξιολογοι και τους θελουμε διπλα μας στον ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ που ερχεται...


Leon

Ανώνυμος είπε...

Κλέβω ένα φοβερό μήνυμα από ένα πολύ ψαγμένο Έλληνα στο pronews. Άλλαξα λίγο τη σειρά των παραγράφων μπας και χαμπαριάσει κανείς τίποτα:


"Ο μέσος Έλλην είναι επικίνδυνα μαλθακός. Όταν έχεις έναν αντίπαλο που σπέρνει τον τρόμο, μόνον ένας τρόπος υπάρχει για να τον νικήσεις σε βάθος χρόνου. Να τον υπερνικήσεις στο ζήτημα του τρόμου.

Ποιοί και πώς οπισθοδρομούν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα:

- Όσοι δεν διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική κατάρτιση, αλλά μιλούν συνεχώς για άμεση δημοκρατία.
- Όσοι δεν διαθέτουν χρόνο, ούτε χρήματα για τον αγώνα.
- Όσοι δεν συμφωνούν με την επαναστατική βία.
- Όσοι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν ο,τιδήποτε για τον Αγώνα.
- Όσοι περιμένουν έναν μεγάλο ηγέτη, και μόνον τότε λένε ότι θα πολεμήσουν.
- Όσοι ονειρεύονται πραξικοπήματα από ομάδα στρατιωτικών.
- Όσοι εγκλωβίζονται σε σοφίσματα του τύπου «μην διχαστούμε».
- Όσοι επιτρέπουν να κυριαρχεί ο διαχωριστικός άξων αριστερός-δεξιός.
- Όσοι δεν έχουν ιδεολογικό προσανατολισμό.
- Όσοι έχουν καταρρεύσει ψυχολογικώς από την περιρρέουσα κοινωνική ατμόσφαιρα.
- Όσοι ενώ αποδέχονται την Ελληνική Θρησκεία, δεν θέλουν να ακούν για Ελληνική Φυλή."

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζει ο Μενέλαος του pronews:

"Δεν αναγνωρίζω καμία κατοχική εξουσία. Ούτε φορολογική, ούτε αστυνομική, ούτε δικαστική, ούτε νομοθετική, ούτε εκτελεστική. Αρνούμαι την οιαδήποτε συνεργασία μαζί τους. Θα τους πολεμήσω μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου. Ως ενεργός πολίτης μάχομαι υπέρ ιδεών που ενδυναμώνουν το Ελληνικό Έθνος δημογραφικώς, γεωπολιτικώς, οικονομικώς, πολιτιστικώς, στρατιωτικώς.

Βασική αρχή του ποινικού δικαίου πρέπει να είναι η αναλογικότητα μεταξύ εγκλήματος και τιμωρίας. Όταν διαπράττεται ειδεχθές έγκλημα οφείλουμε να εκφράζουμε εμπράκτως τον αποτροπιασμό μας. Αν μία Πολιτεία επιβραβεύει τον κακό άνθρωπο με ελαφρές ποινές, θα καταλήξει να τιμωρεί τον καλό άνθρωπο με βαριές ποινές. Η προδοσία ενός ολόκληρου λαού δεν μπορεί να επιφέρει τίποτα λιγότερο από θανατική καταδίκη.

Υποστηρίζω το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να φέρουν όπλα για να υπερασπίσουν την ζωή και την περιουσία τους. Και κυρίως για να προστατεύουν την Πατρίδα από τυράννους και δοσίλογους."

Ανώνυμος είπε...

Ο παρουσιαστής της Dw Brent Goff, στο αγγλικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Βερολίνο βλέποντας την χίλαρυ κλιντον μετα την ήττα της σε ομιλία .... κατάλαβε ότι έκλαιγε , αυτοί οι τύποι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τους οβριούς ξεστομίζουν ότι κουταμάρα τους έρθει στην 'δημοκρατικά' αλεσμένη κεφάλα τους. ΕΙΘΕ η 'φυλή' τους να εκλείψει !!!! αρκετό κακό έκαναν-κάνουν καθημερινά.