8/11/16

Η Ιστορία ως διδαχή για το παρόν και το μέλλον



Η ιδιαίτερη ενασχόληση μας με την πρόσφατη ιστορία μας, δεν αποτελεί
« ρομαντική επιστροφή στο παρελθόν» , ούτε «παρελθοντολογία», ούτε «πολιτικολογία».
Είναι προσπάθεια να αντλήσουμε γνώση για να κατανοήσουμε το παρόν και να επηρεάσουμε το μέλλον, από ένα «καλύτερο παρελθόν». Και κυρίως έτσι φωτίζουμε τη διαχρονικότητα της Ξένης Κατοχής και των ρουφιάνων πρακτόρων τους.
Όταν υπογραμμίζουμε την ταύτιση του χαφιέ των τραπεζιτών του Λονδίνου Ρουφιανογιάννη και του χαφιέ Βελουχιώτη, στην εξύβριση του Εθνάρχη Καποδίστρια, ρίχνουμε τον προβολέα στους ΑΘΕΑΤΟΥΣ «εργοδηγούς» τους.
Και αναμένω από κάθε ευφυή Έλληνα να καταλάβει τις δυνάμεις που «αποθέωσαν» την προσωπικότητα του «λαϊκού» Ρουφιανογιάννη και του «λαϊκού» Πουστροθανάση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα ερμηνευτικό λεξικό χρησιμοποιούμενων όρων θα βοηθούσε τα μέγιστα την κατανόηση των κειμένων
ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα... Την αποθέωση του Μακρυγιάννη την έχω διαπιστώσει κι εγώ στα σχολικά βιβλία. Δεν διαπίστωσα όμως το ίδιο και για τον Βελουχιώτη...

Ανώνυμος είπε...

Ο θανασης-που τον φωναζαν αρη-δεν αφησε πονηματα,μονο πηγαδες,τον αποθεωνουν οι αριστεροι σε καθε εθνικη γιορτη,μεχρι και ο ζουραρις ο γλυφτης.χαχαχα η ρηαλ νιους του δειλου ανθρωπακου ειχε δωσει δωρο τους...τρεις!!!...τομους για τη ζωη και τα εργα του θανασο-αρη,λες και η δραση του ηταν καμμια 30ρια χρονια.Ολο το συστημα να γλυψει τις δοξασμενες αυτες μορφες...

Ανώνυμος είπε...

Η απο-αριστεροποιήση της πολύπαθης Ελλάδος θα πάρει πολλά χρόνια, δέν είναι η προπαγάνδα που από μόνη της καθυστέρησε όσους ερευνητές έψαξαν τα ιστορικά αρχεία της περιόδου που ήταν όλα αλλοιωμένα από τους φιλομπολσεβίκους ελληνόφωνους, αλλα είναι η συνείδηση των φιλομπολσεβίκων ελληνόφωνων, κατώτερη των περιστάσεων, πολύ κατώτερη και ακόμα πιό χαμηλά είναι το ΙQ .

Ανώνυμος είπε...

https://is.gd/kbiqQe