6/11/16

Περί των βλακών υπομνηματιστών

Το μπλόγκ μου είναι ελεύθερο και τσάμπα. Δεν έχω καμιά διαφήμιση και κανένα όφελος από τα “χτυπήματα” και τα like. Όποιος θέλει το διαβάζει και επωφελείται από τον τρόπο σκέψης. Αυτό είναι όλο. Ο τρόπος του σκέπτεσθαι.
Η αμφιβολία, η μνήμη και η επαγωγή. Η μνήμη είναι η μητέρα της σοφίας. Και όχι η αποστήθιση.
Άλλωστε ενας γάιδαρος φορτωμένος με ευαγγέλια δεν παύει να'ναι γάιδαρος.

Από κάθε ευφυή αναγνώστη περιμένω να έχουν την αμφιβολία, μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως τα «ξέρουν», μήπως είναι αλλιώς, και μήπως η δική μου εκδοχή είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Η Αμφιβολία, είναι η αρχή της σοφίας που έλεγε και ο Αριστοτέλης. Μήπως αυτό που νομίζουμε ότι «ξέρουμε» είναι λάθος και αγνοούμε την αλήθεια. Η γνώση της αγνοίας μας . Εν οίδα ότι ουδέν οίδα που έλεγε ο Σωκράτης.

Αντίθετα, ο βλάξ, από την αγέλη των ηλιθίων, τα ξέρει όλα. Ανήκει εις την αγέλη των καλών, και έχει το «ηθικό πλεονέκτημα», ενώ εμείς «οι άλλοι», είμαστε οι «Κακοί», όπως τον έχουν διαβεβαιώσει, και πρέπει να μας βρίσει και να μας επιτεθεί.
Και μάλιστα ο βλάξ θυμώνει που δεν δημοσιεύω τα βλακώδη του σχόλια. Όπως έλεγαν οι σοφοί Κινέζοι, «ο δάσκαλος έδειχνε τον ήλιο και ο βλάκας κοίταζε το δάχτυλο του». Η δική μας παροιμία λέει: «Όση ώρα μίλαγες δάσκαλε ο μούργος έχαψε 18 μύγες».

Σπύρος Χατζάρας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ καλά σας κάνουν οι "αριστεροί", με τέτοιο IQ που έχετε...

ikonsgr είπε...

Το έχω γράψει και το έχω πει άπειρες φορές:

ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΟΠΛΟ” ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ,ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ” ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΨΕΥΔΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΙΜΟΥΣ, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α-Λ-Η-Θ-Ε-Ι-Α !

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ “ΧΑΡΗ”!

ΜΗΝ ΜΗΡΥΚΑΖΕΤΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟ-ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΙ "ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΨΗΣ!

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕ-ΠΤΕ-ΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως αυτο που ενοχλει τα μεγιστα τα παιδια της ΚΚΕ α.ε. δεν ειναι τα στοιχεια που τους δινεις αλλα εστω και το παραμικρο ψιγμα πως ισως δεν εχουν δικαιο

Ανώνυμος είπε...

META ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟΥΛΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ...ΤΗΝ ΣΕΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΒΑΝΑΡΙΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΔΟΛΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ!




ΤΚ9 MADE BY KOTZIAS AND CO ΜΕ ΤΟ ΣΚΙΠΤΑΡΙΚΟ ΝΑΡΚΟΨΕΥΔΟΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ


Ξεκίνησε η εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν στην Κακαβιά, διαμαρτύρονται οι καλομαθημένοι Αλβανοί ληστοσυμμορίτες !



Στην εφαρμογή του Νόμου και της Συνθήκης Σένγκεν έχουν προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Ελληνικές Αρχές στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας με την Ναρκο -Αλβανία, ειδικά στην Κακαβιά που αποτελεί την βασική πύλη εισόδου.

Αποτέλεσμα είναι οι διελεύσεις Αλβανών πολιτών προς την χώρα να γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και δεκάδες, σε καθημερινή βάση, να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην χώρα τους!

Οι Ελληνικές αρχές, προχωρούν σε μέτρα αντεκδίκησης με αφορμή το ανθελληνικό παραλήρημα των Τιράνων και τα γεγονότα στη Χειμάρρα, αλλά πράττουν και το ανεφάρμοστο αυτονόητο, εφαρμογή δηλαδή όσων ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν, χωρίς ... ελαστικότητα.


Για την κατάσταση στην Κακαβιά, ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών Ταχίρι διαμαρτυρήθηκε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΑΜ ΕΛΑΣ Τσουβάλα, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα !


Τα Τίρανα και το Ναρκοκρατίδιο ερμηνεύουν ορθώς την κατάσταση αυτή ως πρόσκαιρα αντίποινα-πυροτεχνήματα εκ μέρους της Ελλάδας.


Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, στην Κακαβιά αλλά και στους άλλους Μεθοριακούς Σταθμούς, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της η συνθήκη Σένγκεν !!!


Όσοι (λίγοι) πληρούν τους όρους εισέρχονται κανονικά στην Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην Αλβανία!


Εκτιμάται ότι περίπου εκατό άτομα ημερησίως δεν καταφέρνουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πολλοί περιμένουν για ώρες στην ουδέτερη ζώνη πιστεύοντας ότι θα βρουν τρόπο εισόδου...


Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει τα ,αλαζονικά απο την ελληνική ανυπαρξία δεκαετιών, Τίρανα τα οποία ωστόσο επιμένουν να απαιτούν ευνοϊκή μεταχείριση-μη εφαρμογή της σέγκεν στα σύνορα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

Στην τελευταια εκπομπη σας εκφραστηκατε θετικα για τον ειντολφ το ναζιστοσκυλο.
Μια και καλη ξεκαθαριστε παρακαλω το θεμα.
Φοραμε παντελονια για καποιον λογο. Οπως δεν ενημερωνομαι ημερησιως απο τον σκααται η τον μπομπολα, ομοιως δεν διαβαζω ινφογνωμονες και μοιρογνωμνημονια.
Αν στην ρωσσια λεγατε κατι αναλογο, τι γνωμη θα ειχαν νομιζετε;

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρηση Γκρόσα ή αγγλιστί Operation "Groza" Soviet Invasion of Western Europe, July 6, 1941
Γιά τα υπό-επεισόδια στη βαλκανική χερσόνησο με κομμουνιστές άγγλους και πατριώτες μπορείτε να κάνετε τις συνδέσεις μελετώντας την μεγαλύτερη εικόνα της εποχής. Γιατί 'αυτοί' που σας έμαθαν ότι επιτέθηκαν στην Ευρώπη και τους λαούς της(όπως λένε οι νικητές μπολσεβίκοι απανταχού Ευρώπης και Usa) διεξήγαγαν έναν αμυντικό πόλεμο.

‘The Nazi command succeeded in forestalling our troops literally two weeks before the war began.’ General S. P. Ivanov, Chief of the General Staff Academy of the Armed Forces of the USSR, 1974.

Η Ναζιστική διοίκηση κατόρθωσε να προλάβει την επίθεση των στρατιωτών μας 2 εβδομάδες πρίν αρχίσει ο πόλεμος. Στρατηγός Ιβάνωφ

http://defence.pk/threads/operation-groza-soviet-invasion-of-western-europe-july-6-1941.293859/

Ανώνυμος είπε...

Έχει και αμφιβολία η λογική σου σκέψη ε; Σε ποια ευγενική απάντηση σε σχολιαστή την εξέφρασες αυτή την αμφιβολία;

Ανώνυμος είπε...

Το μπλογκ σου είναι και ελεύθερο και τσάμπα; Μήπως είναι και δωρεάν;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...