1/4/17

1η Απριλίου 1955:Το έπος της Ε.Ο.Κ.Α.

Ο Αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου για την Ελευθερία και την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα και χαρακτηρίστηκε από την αυστηρή ενότητα του Κυπριακού Λαού, πλην φυσικά των πρακτόρων της SOE και μόνιμων υπηρετών της πλουτοκρατίας, των κομμουνιστών του ΑΚΕΛ.
Με αναρίθμητους ήρωες προερχόμενους από τη Νεολαία, τον ανθό του Γένους μας, ο Κυπριακός Ελληνισμός έδωσε την μάχη για την Ένωση , με πείσμα και φανατισμό!. Γρηγόρης Αυξεντίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Μιχαλάκης Καραολής, Ανδρέας Δημητρίου , Κυριάκος Μάτσης, Μάρκος Δράκος Χαράλαμπος Μούσκος και αναρίθμητοι άλλοι μπήκαν στο Πάνθεον της Κυπριακής Ελληνικής Αρετής και μαζί τους τα παλληκάρια που βγήκαν ζωντανά από τον αγώνα όπως ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ή ο Νίκος Σαμψών.
Αυτούς τους Ήρωες της Κύπρου μας που όρμησαν με δίψα και με ενθουσιασμό, στον άνισο αγώνα με την «Ιγκλιτέρα» , που παρά την τρομοκρατία τις φυλακίσεις και τις εκτελέσεις δεν τα έβγαλε πέρα.
Η ΕΟΚΑ και ο λαός νικήσαν τους Άγγλους και ο αγώνας τους προδόθηκε από τους Έλληνες και Κύπριους πολιτικούς που υπέγραψαν τις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ συμφωνίες ΖΥΡΙΧΗΣ-ΛΟΝΔΙΝΟΥ.
Ζήτω η ΕΟΚΑ!!

Η πρώτη προκήρυξη του Διγενή :

«Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστην εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ με σύνθημα.. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Από τα βάθη των αιώνων μας ατενίζουν όλοι εκείνοι που ελάμπρυναν την Ελληνική Ιστορίαν δια να διατηρήσουν την Ελευθερίαν των, οι Μαραθωνομάχοι, οι Σαλαμινομάχοι, οι Τριακόσιοι του Λεωνίδα και οι νεώτεροι του Αλβανικού Έπους. Μας ατενίζουν όλοι οι αγωνισταί του 21, οι οποίοι μας εδίδαξαν ότι, η απελευθέρωσις από τον ζυγό δυνάστου αποκτάται πάντοτε με αίμα. Μας ατενίζει σύμπας ο Ελληνισμός, ο οποίος παρακολουθεί με αγωνίαν και εθνικήν υπερηφάνειαν. Ας απαντήσωμεν λοιπόν με έργα ότι θα γίνωμεν «πολλώ κάρρονες» τούτων. Είναι καιρός να δείξωμεν στον κόσμον όλον ότι η διεθνής διπλωματία είναι τα μέγιστα ΑΔΙΚΟΣ και εν πολλοίς ΑΝΑΝΔΡΟΣ και η Ελληνική Κυπριακή ψυχή πολύ γενναία. Εάν οι δυνάσται μας αρνούνται να μας δώσουν την λευτεριά μας, είμεθα έτοιμοι «ψυχή τε και σώματι» να την διεκδικήσωμεν με τα ίδια μας τα ΧΕΡΙΑ και με το ΑΓΝΟ ΑΙΜΑ μας. Ας δείξουμε σε όλον τον κόσμον που μένει εκστατικός μπροστά μας ακόμη μια φορά ότι του «Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει». Ο Αγώνας μας θα είναι σκληρός και άνισος, ο Δυνάστης διαθέτει αριθμητικήν και υλικήν δύναμιν μεγίστην. Ημείς διαθέτουμε το ΘΑΡΡΟΣ και την ηρωικήν ΨΥΧΗΝ. Το ΔΙΚΑΙΟΝ είναι με το μέρος μας. Για αυτό έστε βέβαιοι πως θα ΝΙΚΗΣΩΜΕΝ. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑΙ ! Ατενίσατε τον αγώνα μας. Το έργον σας είναι αίσχος όταν περιμένετε εν εικοστώ αιώνι, τους λαούς να χύνουν το αίμα των δια να αποκτήσουν της Λευτεριάς το δώρο, το θείο τούτο δώρο το αναφαίρετο για το οποίον και ημείς παρά το πλευρόν σας ηγωνίσθημεν και το διατηρήσατε. Θα πολεμήσωμεν μέχρις εσχάτων, και είμεθα βέβαιοι πέραν πάσης αμφιβολίας, πως θα το ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ. Φανήτε λοιπόν αρωγοί στον τιτάνιον αγώνα μας. ΕΛΛΗΝΕΣ, όπου και αν ευρίσκεσθε ακούσατε την προσταγή. ΕΜΠΡΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ. Ε.Ο.Κ.Α Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ελληνόπουλα της Κύπρου υπο την υποδειγματική και μοναδική εις τα νεώτερα χρονικά οργανωση και καθοδηγηση του Σχη Γεωργιου Γριβα με απολυτη προσήλωση και πίστη στον προαιώνιο πόθο της Ένωσης μετά της μητρός Ελλάδος έγραψαν χρυσές σελίδες δόξης με αδαμαντινα γράμματα (που δυστυχώς δεν μας δίδαξαν στα ξεπουλημενα σχολεία της μεταπολίτευσης που φοιτησαμε).Απο παιδιά του δημοτικού εως υπερήλικες συνέδραμαν άπαντες στον υπέροχο αυτό αγώνα Πλην...ΚΚΕδων...οι οποίοι εκ του Ραδιο Μοσχα ''έδωσαν'' στην δημοσιότητα τα στοιχεία του Αρχηγού Διγενή χωρίς ντροπή στους Ιμπεριαλιστές Άγγλους...στους εχθρούς δηλαδή του κόμματος και του ταξικού και λαϊκού αγώνα.Βλέπετε δεν μπορούσαν να ξεχάσουν οτι ο Σχης Γρίβας με μια δράκα υποτυπωδως οπλισμένων παιδιών αντιστάθηκε κ εξευτελισε τις κόκκινες ορδές των κατσαπλιαδων της ΟΠΛΑ του τιμημενου κ "μπαρουτοκαπνισμενου" ΕΛΑΣ κατα την Δεκεμβριανη ανταρσία του 1944.Ετσι ενω το ΚΚΕ ltd ελεγε για το Κυπριακό πως είναι υπερ της αυτοδιάθεσης των λαων στα εντοπια...χαπατα-οπαδους του απο την αλλη προδωσαν το όνομα του Γριβα στους αποικιοκράτες και ...στους ορκισμενους εχθρούς τους Εγγλεζους...οι οποίοι δεν θα έβρισκαν ποτέ το ποιος ηταν ο ηγητωρ της ΕΟΚΑ...καθως οπως παραδέχθηκε ο απόστρατος Στρατάρχης Μοντγκομερυ σε άρθρο του στον βρετανικό τύπο της εποχης πως.."η ΕΟΚΑ είναι στρατηγικως και τακτικως αητητη...".Παρόλα αυτά τα παιδιά της Κύπρου και συμπας ο ελληνισμός της Μεγαλονήσου υπομενωντας διώξεις εξευτελισμούς βασανιστήρια και εκτελέσεις και μαθητών ακόμη οπως ο Παλληκαρίδης οι οποιοι χλευασαν και τον ιδιο θάνατο με την σταση τους,αφου καταεξευτελισαν,με μοναδικο οπλο την αταλαντευτη πιστη τους στην πατριδα ακομη και τις πιο εμπειροπολεμες κ φυσικά υπεράριθμ ες στρατιωτικές μοναδες των Εγγλεζων,όπως και το δίκτυο 600 τον αριθμό πρακτόρων της περίφημης Σκοτλαντ Γιαρντ και της μοναδικής Ιντελιτζεν Σέρβις...Ο μοναδικός αυτός Επικος αγωνας μετά διάρκειας τεσσάρων ετών με φοβερές θυσίες και ολοκαυτώματα των αγωνιζομένων Ελληνοπουλων της Κύπρου έκανε την Βρετανική αυτοκρατορία να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να φτάσει στις διαπραγματεύσεις...Εκεί οπως είναι γνωστόν οτι κερδήθηκε με αίματα και τιτανιους αγώνες χαρίστηκε απο τον Εθνάρχη και τον υποτακτικό του Αβέρωφ αμέσως..φαντάζομαι μετά την εντολή της...μητέρας Στοάς...15 έτη αργότερα το ιδιο δίδυμο αφού άνοιξε τον...δρόμο με τις συμφωνιες Ζυρίχης κ Λονδίνου για τα επερχόμενα...δηλαδη τον τάφο της νήσου μας..τελεσαν και την ταφή τον Ιουλιο του 74 αφήνοντας τα Ελληνικά όπλα δεμένα ωστε να εξελιχθεί ο Αττίλας2 με τα γνωστά εως σήμερα Αποτελέσματα.Προσδοκώ Αναστασιν και Ενωσιν.Χρόνια Πολλά Αθάνατοι.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ ΖΗΤΩ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ.Τα παιδια απ τα ψηλά βουνά.