23/3/22

Οι ευρω-παίοι μπερδεύτηκαν με την απόφαση του Πούτιν για το φυσικό αέριο

 

Η βιομηχανία φυσικού αερίου της Γερμανίας συγχέεται με την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να μεταφέρει την πληρωμή για προμήθειες σε ρούβλια. Αυτό ανακοινώθηκε στις 23 Μαρτίου στο μήνυμα της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων. 
 Οι ιταλικές αρχές ανησυχούν επίσης για την απόφαση αυτή. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού της χώρας, η μετάβαση στην πληρωμή για φυσικό αέριο σε ρούβλια είναι ένας τρόπος παράκαμψης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. 
 Νωρίτερα , σε συνάντηση με την κυβέρνηση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα μεταφέρει πληρωμές για την προμήθεια αερίου σε εχθρικές χώρες σε ρούβλια.
 Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με τους όγκους που καθορίζονται στις συμβάσεις που είχαν συναφθεί προηγουμένως. Η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καθορίσει τη διαδικασία για την πληρωμή αερίου σε ρούβλια εντός μιας εβδομάδας. 
 Στο πλαίσιο αυτών των ειδήσεων, το ρούβλι έχει ενισχυθεί αισθητά έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Παράλληλα, η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ξεπέρασε τα 1.500 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου. 
Η αυστριακή OMV δεν σκοπεύει να πληρώσει για ρωσικό αέριο σε ρούβλια .Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Alfred Stern, στις υπάρχουσες συμβάσεις στους υπολογισμούς εμφανίζεται το ευρώ. 
 "Κανείς δεν μας έχει καλέσει ακόμα. Θα περιμένω τώρα να δω αν κάποιος επικοινωνήσει μαζί μας", δήλωσε ο Στερν σε συνέντευξή του στο Pulse 24.
Ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά κυρίως η χώρα της Φινλανδίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: η Ρωσία, στο πλαίσιο μιας απάντησης στις δυτικές κυρώσεις, απαγόρευσε την εξαγωγή ξύλου, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων που βασίζονται σε αυτήν, των σφαιριδίων και των μπρικέτες.
 Ξαφνικά, αποδείχθηκε ότι αυτό το προϊόν είναι κρίσιμης σημασίας για ορισμένες χώρες και οι Ευρωπαίοι θα παρατηρήσουν τις εντυπωσιακές συνέπειες αυτής της απαγόρευσης στα διαμερίσματά τους τον ερχόμενο χειμώνα. 
 Η ρωσική εμπορική αποστολή στη Φινλανδία γνωρίζει ότι τα απαγορευμένα ισοζύγια σημύδας (τα οποία χρησιμεύουν ως η κύρια πρώτη ύλη για την παραγωγή χαρτιού), τα κορμούς κόντρα πλακέ (που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κόντρα πλακέ) και τα τσιπ καυσίμου αποτελούν κρίσιμα αγαθά για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι βέβαιο ότι θα είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ένας τέτοιος όγκος κάθε φορά. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, η εξαγωγή αυτής της ξυλείας σε «εχθρικές χώρες» το 2021 ανήλθε σε περίπου 504 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, 374,5 εκατομμύρια ευρώ είναι η εξαγωγή ξυλείας και προϊόντων ξυλείας στη Φινλανδία. Σύμφωνα με τους ίδιους τους Φινλανδούς, από το 10 έως το 15% της κατανάλωσής τους πέφτει στους Ρώσους παραγωγούς αυτών των υλικών. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικού εμπορίου του οργανισμού εξαγωγών Weconn Artem Orlov δήλωσε ότι οι Φινλανδοί είναι πολύ ικανοποιημένοι με την ποιότητα των ρωσικών προϊόντων. "Εάν μιλάμε για τσιπ καυσίμου, τότε ο δείκτης υγρασίας είναι πολύ σημαντικός για τους Φινλανδούς. Σε αυτόν τον δείκτη, παρεμπιπτόντως, υπήρξαν πολύ μακρές συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών. Οι Φινλανδοί ήθελαν να πάρουν

1 σχόλιο:

Σούλα Ξανθοπούλου-Κοντοπωπού είπε...

Αγοραζουμε ρουβλια. Το νομισμα των επομενων αιωνων.

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...