24/3/22

Το Κίεβο χάνει την ευκαιρία να παραμείνει η Ουκρανία μια ανεξάρτητη χώρα

 

 «Όσο πιο γρήγορα  καταλάβουν οι εκπρόσωποι του καθεστώτος του Κιέβου και οι σπόνσορες τους,  το αναπόφευκτο μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα της αποστρατιωτικοποίησης και της Ουκρανίας, της μετατροπής της σε ουδέτερο κράτος προς όφελος του πληθυσμού της ίδιας της χώρας και ολόκληρης της Ευρώπης, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση»,  είπε η εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Και πρόσθεσε. 

 «Η  ηγεσία της Ουκρανίας έχασε την κύρια ευκαιρία να διατηρήσει την ενότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια πιθανότητα. Έχουν ήδη χάσει την κύρια ευκαιρία για την ύπαρξη της Ουκρανίας εντός των συνόρων  μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης Ουκρανίας. Αυτή η ευκαιρία τους δόθηκε για άλλη μια φορά το 2014 και το 2015. Αλλά τώρα υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα, παρά το γεγονός ότι τώρα ακούμε πολλές δηλώσεις σχετικά με το γιατί διεξάγουμε διάλογο».

Προηγουμένως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, καθώς το Κίεβο αλλάζει συνεχώς τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...