23/3/22

Οι ελληνικές τράπεζες σταμάτησαν να εξυπηρετούν τους λογαριασμούς των Ρώσων

 

Οι Ρώσοι αναφέρουν την αναστολή της εξυπηρέτησης των λογαριασμών τους στις ελληνικές τράπεζες χωρίς καμία προειδοποίηση και γραπτή ειδοποίηση.
 Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα καλεί τις αρχές της χώρας να διασφαλίσουν τα νόμιμα δικαιώματα των Ρώσων, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι οικογένειες Ρώσων πολιτών στερούνται της μοναδικής πηγής εισοδήματός τους.
 «Το μπλοκάρισμα των λογαριασμών, στο βαθμό που μπορεί να κριθεί, πραγματοποιείται βάσει της αρχής της ρωσικής ιθαγένειας και σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από αναφορά στην απόφαση 2022/328 του Συμβουλίου της ΕΕ της 25ης Φεβρουαρίου 2022, η οποία, ωστόσο, δεν προβλέπει αδιάκριτους περιορισμούς για τα άτομα», ανέφερε η πρεσβεία.
 Στα σχόλια στο μήνυμα της διπλωματικής αποστολής, ένας από τους συνδρομητές με ρωσικό επώνυμο είπε ότι μόλις είχε πάει στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.
 "Ο λογαριασμός μου είναι μπλοκαρισμένος, δεν γίνονται δεκτές καταθέσεις, δηλαδή ο μισθός μου και ο εργαζόμενος δεν έδωσε καμία απάντηση. Ντροπή σου, τράπεζα!", έγραψε.
 Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών στα σχόλιά τους καταδίκασε τις ενέργειες των τραπεζών. Λένε ότι είναι απαράδεκτο να μπλοκάρουμε τους λογαριασμούς των απλών πολιτών, οι τράπεζες χάνουν την εμπιστοσύνη τους, είναι αντισυνταγματικό και τέτοιες ενέργειες αποτελούν ντροπή για την Ελλάδα.
 "Μπλοκάρετε και καταθέτετε όλους από τη Δύση", συμβούλευσε ένας χρήστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...