22/7/10

«Δημοκρατική Συνεννόηση», με λάθος προοπτική

του Σπύρου Χατζάρα

Το ζήτημα που βασανίζει την ελληνική κοινωνία είναι η φαυλοκρατική Κομματοκρατία. Και ο στόχος πρέπει να είναι η ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Η απαλλαγή της ελληνικής κοινωνίας, από την «λέρα», που μετά την Ιουλιανή μεταπολίτευση του 1974, και την αυτόκατάρρευση του στρατιωτικού καθεστώτος, μαζί με τους κάθε λογής συνεργάτες, υποστηρικτές και «κόττες» απαιτούσε: «Δώστε τη χούντα στο λαό!».
Ο άθλιος συρφετός λαμόγιων, απατεώνων και «αντιστασιακών», μαζί με τους άκληρους και τους βλάκες, εντάχθηκαν στο πρόστυχο μεταπολιτευτικό συμμοριακό καθεστώς , της χυδαίας κομματοκρατίας, που επέβαλλε το εκφυλισμένο «σύστημα» της πελατείας.
Το «σύστημα» που υποχρεώνει τους «ιδεολόγους» , να γίνουν μέλη των κομμάτων και αρκετές φορές, πολλοί από αυτούς, να είναι ταυτόχρονα κομματικά μέλη σε δύο και περισσότερα κόμματα. Τα «λαμόγια», που είναι πότε Κεντροδεξιοί, πότε Κνετροαριστεροί. Οι πότε ΝΔ και πότε ΠΑΣΟΚ. Πότε ΣΥΡΙΖΑ, πότε ΠΑΣΟΚ, και πότε ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ.

Ο άνθρωπος λατρεύει τη δύναμη, και αυτό υποχρεώνει τους «Πελάτες» να προσκυνούν για μια χούφτα ρύζι ή για μια σύνταξη «εθνικής αντίστασης», η για κάποια «προμήθεια» και ένα συμβόλαιο.

Τα μεταπολιτευτικά κόμματα , είναι πλέον συντελεστές άρνησης και υπονόμευσης της Δημοκρατίας . Δεν αρκεί να ήσουν δημοκράτης το 1974. Το ζήτημα είναι να είσαι σήμερα δημοκράτης. Πόσοι από τους Επιφανείς «αντιχουντικούς δημοκράτες» του 1974 είναι σήμερα δημοκράτες;
Όπως το 1974 το κυρίαρχο αίτημα ήταν η Αποχουντοποίηση, τώρα είναι η ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αττικής Βασίλης Οικονόμου στις 20 Ιουλίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, μίλησε για την ανάγκη μιας «Δημοκρατικής Συνεννόησης» των Αριστερών, Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών και Δημοκρατικών δυνάμεων, για την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου «μονόδρομου». Ο κ. Βασίλης Οικονόμου έθεσε ως πρώτη ιεράρχηση την κάλυψη του πολιτικού κενού που σήμερα υπάρχει στην Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, μετά την πολιτική στροφή της ψήφισης του μνημονίου από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του, και έθεσε ως άμεσο στόχο τη συνεννόηση και την ενωτική κίνηση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου ως μια πρώτη κίνηση ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και της απεμπλοκής της χώρας από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου για τις μεσαίες και τις λαϊκές τάξεις.
«Πατριωτικός αγώνας είναι εκείνος που δίνεται υπέρ του λαού και όχι για τη διάσωση των τραπεζών!», είπε ο κ. Οικονόμου.
«Δημοκρατική Συνεννόηση», με λάθος προοπτική και με λάθος στόχους.
Το πολιτικό κενό, προκαλείται από την αντίδραση της κοινωνίας στ εκφυλισμένο «πελατειακό σύστημα» της κομματοκρατίας. Η λογική της «Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης», έχει χρεοκοπήσει. Οι Αριστερές, Προοδευτικές, Σοσιαλιστικές και Δημοκρατικές δυνάμεις, είναι απλά κομματόσκυλα, που έρχονται από το παρελθόν και προσπαθούν να περιχαρακώσουν το μέλλον μας.

Πατριωτικός αγώνας είναι αυτός που έχει μέτωπο με την Παγκόσμια Χούντα των Τραπεζιτών και την Παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο πατριωτικός αγώνας, απαιτεί ένα Δημοκρατικό Μέτωπο, ενάντια στις διασυνοριακές και υπερσυνοριακές κοινωνίες.

Με δυο λόγια.
Η « ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ », θέλει άλλο προσανατολισμό.

Το πολιτικό κενό αυτή τη στιγμή που μιλάμε υφίσταται. Τα ΜΜΕ όμως το διατηρούν ακόμη κρυφό. Σε λίγο καιρό όμως θα είναι και ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Σκοπός είναι να υπάρχει η συννενόηση έτσι ώστε την στιγμή της κατάρρευσης οι δυνάμεις που αγωνιούν και είναι αποφασισμένες για αγώνα, να παραλάβουν μία ακυβέρνητη,χρεωκοπημένη και διαμελισμένη χώρα και να την αναστήσουν.
Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας οφείλει να συννενοηθεί με τις δυνάμεις εκείνες που την ύστατη ώρα θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα προδώσουν το έθνος/κράτος,θα αρνηθούν δηλαδή να ακολουθήσουν τους πράκτορες/κυβερνήτες στον γκρεμό και θα μείνουν πιστές στον όρκο τους υπερασπιζόμενες αυτή τη χώρα.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό κενό αυτή τη στιγμή που μιλάμε υφίσταται. Τα ΜΜΕ όμως το διατηρούν ακόμη κρυφό. Σε λίγο καιρό όμως θα είναι και ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Σκοπός είναι να υπάρχει η συννενόηση έτσι ώστε την στιγμή της κατάρρευσης οι δυνάμεις που αγωνιούν και είναι αποφασισμένες για αγώνα, να παραλάβουν μία ακυβέρνητη,χρεωκοπημένη και διαμελισμένη χώρα και να την αναστήσουν. Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας οφείλει να συννενοηθεί με τις δυνάμεις εκείνες που την ύστατη ώρα θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα προδώσουν το έθνος/κράτος,θα αρνηθούν δηλαδή να ακολουθήσουν τους πράκτορες/κυβερνήτες στον γκρεμό και θα μείνουν πιστές στον όρκο τους υπερασπιζόμενες αυτή τη χώρα.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

Ανώνυμος είπε...

TO PASOK ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
KAI ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!

ΑΠΟΡΙΑ:AΦΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΙΝΑΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1982!ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΤΕ 1982 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;AN HTAN ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ 1991-ΣΗΜΕΡΑ;

Παράνομοι στη χώρα που γεννήθηκαν

Βρίσκονται κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή τους χωρίς άδεια παραμονής, επειδή οι γονείς τους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ένσημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια
Η Αντίλα είναι 28 ετών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε αγγλική φιλολογία στην Ελλάδα. Οι γονείς της κατάγονται από το Πακιστάν. Πριν από λίγους μήνες έμεινε στον... αέρα. Δεν μπόρεσε να ανανεώσει την άδεια παραμονής της, λόγω έλλειψης των απαραίτητων ενσήμων και ξαφνικά βρέθηκε να είναι «παράνομη» στη χώρα που γεννήθηκε. Είναι μία μόνο περίπτωση από τα πολλά παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ήρθαν εδώ σε βρεφική ηλικία και βρίσκονται κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή τους χωρίς άδεια παραμονής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν την ιθαγένεια. Πολλοί μετανάστες, άλλωστε, που ζουν νόμιμα στη χώρα χρόνια τώρα, αδυνατούν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους, καθώς, λόγω και της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα οριζόμενα από τον νόμο ένσημα ή το απαιτούμενο εισόδημα.

«Ο νόμος για τη χορήγηση ιθαγένειας ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, καθώς βασική προϋπόθεση για τη διεκδίκησή της είναι η άδεια παραμονής», εξηγεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος της «Ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών». Οι νέοι που γίνονται μετά τα 18 τους παράνομοι μετανάστες στη χώρα που γεννήθηκαν είναι παιδιά μεταναστών, οι οποίοι διέθεταν κάποτε άδεια διαμονής, αλλά δεν μπόρεσαν να την ανανεώσουν -π.χ. λόγω έλλειψης των απαραίτητων ενσήμων- παιδιά παράνομων μεταναστών ή παιδιά που δεν είχαν ποτέ δηλωθεί.

Οπως τονίζουν τα μέλη της «Ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών», αν ο γονέας δεν έχει έγκυρη άδεια παραμονής όταν το παιδί ενηλικιωθεί, τότε αυτό «εγκλωβίζεται» σε ένα καθεστώς παρανομίας. Μπορεί να κάνει αίτηση «για εξαιρετικούς λόγους», η εξέταση της οποίας μπορεί να διαρκέσει και δύο χρόνια. «Πολλοί μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα αδυνατούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα οριζόμενα από τον νόμο ένσημα ή το απαιτούμενο εισόδημα.

Για την άδεια παραμονής απαιτούνται 400 ένσημα τη διετία. Για να νομιμοποιήσει κάποιος τη σύζυγό του, απαιτείται ετήσιο εισόδημα 10.200 ευρώ και επιπλέον 15% (1.300 ευρώ) για κάθε παιδί. Ενας μετανάστης με δυο παιδιά, για παράδειγμα, πρέπει να διαθέτει οικογενειακό εισόδημα 12.800 ευρώ για να νομιμοποιήσει την οικογένειά του», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.

28χρονη με καταγωγή από το Πακιστάν

Αντίλα:
Δεν είχα τα απαραίτητα ένσημα γιατί υποχρεώθηκα να δουλέψω ανασφάλιστη


«Στις αρχές του 2010 με ειδοποίησαν πως η αίτηση που είχα κάνει από το 2007 για ανανέωση της άδειας παραμονής μου δεν εγκρίθηκε. Δυστυχώς είχα υποχρεωθεί να δουλεύω ανασφάλιστη και δεν είχα τα απαραίτητα ένσημα. Μου ζητούσαν να εξαγοράσω ένσημα αξίας 4.000 ευρώ. Δεν είχα τα χρήματα. Ξαφνικά βρέθηκα παράνομη στη χώρα όπου γεννήθηκα, δεν μπορούσα να ταξιδέψω, ούτε να εργαστώ, ενώ κινδύνευε ακόμη και η παραμονή μου στην Ελλάδα. Δεν είχα κανένα δικαίωμα. Υστερα από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία κατάφερα πριν από λίγες μέρες να καταθέσω αίτηση για καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος και πήρα τη σχετική βεβαίωση».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=22122965

Ανώνυμος είπε...

TO PASOK ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
KAI ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!

ΑΠΟΡΙΑ:AΦΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΙΝΑΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1982!ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΤΕ 1982 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;AN HTAN ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ 1991-ΣΗΜΕΡΑ;

Παράνομοι στη χώρα που γεννήθηκαν

Βρίσκονται κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή τους χωρίς άδεια παραμονής, επειδή οι γονείς τους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ένσημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια
Η Αντίλα είναι 28 ετών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε αγγλική φιλολογία στην Ελλάδα. Οι γονείς της κατάγονται από το Πακιστάν. Πριν από λίγους μήνες έμεινε στον... αέρα. Δεν μπόρεσε να ανανεώσει την άδεια παραμονής της, λόγω έλλειψης των απαραίτητων ενσήμων και ξαφνικά βρέθηκε να είναι «παράνομη» στη χώρα που γεννήθηκε. Είναι μία μόνο περίπτωση από τα πολλά παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ήρθαν εδώ σε βρεφική ηλικία και βρίσκονται κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή τους χωρίς άδεια παραμονής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν την ιθαγένεια. Πολλοί μετανάστες, άλλωστε, που ζουν νόμιμα στη χώρα χρόνια τώρα, αδυνατούν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους, καθώς, λόγω και της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα οριζόμενα από τον νόμο ένσημα ή το απαιτούμενο εισόδημα.

«Ο νόμος για τη χορήγηση ιθαγένειας ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, καθώς βασική προϋπόθεση για τη διεκδίκησή της είναι η άδεια παραμονής», εξηγεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος της «Ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών». Οι νέοι που γίνονται μετά τα 18 τους παράνομοι μετανάστες στη χώρα που γεννήθηκαν είναι παιδιά μεταναστών, οι οποίοι διέθεταν κάποτε άδεια διαμονής, αλλά δεν μπόρεσαν να την ανανεώσουν -π.χ. λόγω έλλειψης των απαραίτητων ενσήμων- παιδιά παράνομων μεταναστών ή παιδιά που δεν είχαν ποτέ δηλωθεί.

Οπως τονίζουν τα μέλη της «Ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών», αν ο γονέας δεν έχει έγκυρη άδεια παραμονής όταν το παιδί ενηλικιωθεί, τότε αυτό «εγκλωβίζεται» σε ένα καθεστώς παρανομίας. Μπορεί να κάνει αίτηση «για εξαιρετικούς λόγους», η εξέταση της οποίας μπορεί να διαρκέσει και δύο χρόνια. «Πολλοί μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα αδυνατούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα οριζόμενα από τον νόμο ένσημα ή το απαιτούμενο εισόδημα.

Για την άδεια παραμονής απαιτούνται 400 ένσημα τη διετία. Για να νομιμοποιήσει κάποιος τη σύζυγό του, απαιτείται ετήσιο εισόδημα 10.200 ευρώ και επιπλέον 15% (1.300 ευρώ) για κάθε παιδί. Ενας μετανάστης με δυο παιδιά, για παράδειγμα, πρέπει να διαθέτει οικογενειακό εισόδημα 12.800 ευρώ για να νομιμοποιήσει την οικογένειά του», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.

28χρονη με καταγωγή από το Πακιστάν

Αντίλα:
Δεν είχα τα απαραίτητα ένσημα γιατί υποχρεώθηκα να δουλέψω ανασφάλιστη


«Στις αρχές του 2010 με ειδοποίησαν πως η αίτηση που είχα κάνει από το 2007 για ανανέωση της άδειας παραμονής μου δεν εγκρίθηκε. Δυστυχώς είχα υποχρεωθεί να δουλεύω ανασφάλιστη και δεν είχα τα απαραίτητα ένσημα. Μου ζητούσαν να εξαγοράσω ένσημα αξίας 4.000 ευρώ. Δεν είχα τα χρήματα. Ξαφνικά βρέθηκα παράνομη στη χώρα όπου γεννήθηκα, δεν μπορούσα να ταξιδέψω, ούτε να εργαστώ, ενώ κινδύνευε ακόμη και η παραμονή μου στην Ελλάδα. Δεν είχα κανένα δικαίωμα. Υστερα από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία κατάφερα πριν από λίγες μέρες να καταθέσω αίτηση για καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος και πήρα τη σχετική βεβαίωση».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=22122965