17/7/10

Το αμερικανόδουλο πολιτικό σύστημα της Φαυλοκρατίας και της Κλεπτοκρατίας καταρρέει

Το 60% είναι σταθερά κατά του συστήματος, αλλά, με χειραγώγηση των γκάλλοπ και με αλαφουζόλ, προσπαθούν να παρασύρουν τους ανόητους

του Σπύρου Χατζάρα

Φτώχεια, χαμηλοί μισθοί και χαμηλές συντάξεις, είναι τα μεγάλα προβλήματα, των Ελλήνων και το 64% δηλώνει ότι, «κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες του», ενώ το 59% εκτιμά ότι, «κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τη χώρα».

Στα ύψη , η δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (83%), αλλά και από την κυβέρνηση «των αξίων και των αξιών», της ΝΔ. (90%). Στο ερώτημα για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τον τόπο, το 66% απαντά καμία από τις δύο (δηλ. ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ).

Μόλις 16% ,δηλώνει προτίμηση σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, 5% σε κυβέρνηση ΝΔ και 5% σε κυβέρνηση Αριστεράς. Εξίσου χαμηλό -μόλις 5%- είναι και το ποσοστό που προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας.

Κλίμα ανασφάλειας για την καθημερινότητα και απαξίωσης για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα, λόγω οικονομικής κρίσης, καταγράφεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Αξία».

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και τις προοπτικές της, ενώ το 56% θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα την κρίση σε συνδυασμό με τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις χαμηλές συντάξεις.
Σχετικά με το Μνημόνιο, το 43% ζητά απεμπλοκή, το 34% τήρηση των όρων, ενώ το 10% λέει ότι δεν γνωρίζει τους όρους ή το Μνημόνιο. Ένα επιπλέον 13% δηλώνει άγνοια ή άρνηση να απαντήσει

Συμπερασματικά. Το 64% δεν ταυτίζεται με τις προτάσεις κανενός κόμματος.
Οι «αμετανόητοι πασόκοι», που περιμένουν εξόφληση «γραμματίων», είναι 16%.

Τα γαλάζια κομματόσκυλα 5%, και οι ηλίθιοι που ονειρεύονται την Αλέκα και τον Τσιπροκολλητήρι πρωθυπουργούς , 5%.Αλλο ένα 5%, έχει δαγκώσει την φόλα των «εθνικών κυβερνήσεων» της ψωρο-ελίτ , που σερβίρουν τα χουντοκάναλα, και 10%, ζούν στον κόσμο τους και δεν έχουν ακούσει το μνημόνιο.
Το άθροισμα είναι 41% και το 59% εκτιμά ότι κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τη χώρα.

Επειδή η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις , χωρίς κάλπη ,(σε 1.156 άτομα άνω των 18), η χειραγώγηση στην εκτίμηση «εκλογικού αποτελέσματος»,από την
VPRC, είναι κραυγαλαία. Δίνουν 7,5% στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ , (Τσίπρας+Κουβέλης) , 4% στου Οικολόγους Κεμαλικούς , 12,5% στην Παπαρήγα, και 65% στον δικομματισμό. Το άθροισμα αυτών που δεν τους απάντησαν, ήταν 21,7%.

«Ψηλά όμως ο δικομματισμός» , φωνάζει ο κ.Ψυχάρης από το «Βήμα», μπας και τον πιστέψει κανένας ανόητος.

Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα που βρήκαν, με τις προφορικές απαντήσεις, και χωρίς κάλπη, πρέπει να είναι:

ΠΑΣΟΚ 26,6 % (αυτοί ανακοίνωσαν 35,5%) , ΝΔ 22.2 % (ανακοίνωσαν… 29,5%), ΚΚΕ 9 % (ανακοίνωσαν 12,5%) , ο ΛΑΟΣ 3,7 % (5%), ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2 % (4%) και η Δημοκρατική Αριστερά 1.4 %, (2%).
Αυτά τα «χειραγωγημένα» ποσοστά, είναι ανάλογα με άλλες «μαγειρεμένες» δημοσκοπήσεις.

Το 14% των "αριστερών", είναι αντίδραση εκδικητική,πράσινων και γαλάζιων, μισθωτών και συνταξιούχων. Η πραγματική εκλογική πελατεία των «αριστερών», είναι στο 9% συνολικά. Το 2% των οικολόγων προέρχεται από «νεαρούς και ευαίσθητους», ηλίθιους.

Με βάση αυτή την εκτίμηση , η σχέση των υπέρ και κατά του συστήματος είναι 40-60%. Με κάλπη και με ψηφοδέλτιο, για «άλλο κόμμα», τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

ΠΗΓΉ:http://www.tovima.gr/default.asppid=41&nid=1231052505#ixzz0tvnZ3e4X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...