17/7/10

Μαθήματα προπαγάνδας και soft Power

Άλλο επικοινωνία και άλλο ενημέρωση

Yποσχέθηκε να μας κάνει όλους χαρούμενους και ευτυχισμένους, σαν και αυτόν και τον Γερουλάνο του.

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο Γοδεφρείγος της Margkaret, (Αβάπτιστος παπαΕβραίου), από τον Πόρο δήλωσε:
«Πετύχαμε το ακατόρθωτο, είμαστε χώρα άξια εμπιστοσύνης».
Η εμπιστοσύνη των «αγορών», εκφράστηκε προηγουμένως, με σειρά δηλώσεων των φίλων και υποστηρικτών του.
Η Citigroup, (13 Ιουλίου 2010) , «έσπασε το σερί των αρνητικών εκθέσεων για την ελληνική οικονομία». «Φως στην άκρη του τούνελ», βλέπει επιτέλους για την Ελλάδα η Citi.
Φως στην άκρη του τούνελ είχε υποσχεθεί Άξελροντ, (ο επικοινωνιολόγος του Αβάπτιστου), και το είδε πρώτη η Citi.

Η Citigroup, « εκτιμά ότι όχι μόνο θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας αλλά και ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω θετικές εκπλήξεις στα στοιχεία, καθώς - τελικά - η ύφεση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία είναι πιο ήπια από ότι αρχικά αναμενόταν».
«Οι θετικές εξελίξεις μειώνουν τους κινδύνους για πτώχευση της χώρας στο μεσοπρόθεσμο διάστημα και κάνουν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους μια υπόθεση του πολύ μακρινού μέλλοντος». «Τα δημοσιονομικά στοιχεία για τους πρώτους έξι μήνες του 2010 ,είναι άκρως ενθαρρυντικά και δείχνουν πως οι στόχοι του προϋπολογισμού, αυτού του έτους τουλάχιστον, είναι εύκολο να επιτευχθούν».
Ο φίλος του Αβάπτιστου κος Άκερμαν (της Deutsche Bank), δήλωσε 12/7, ότι
« Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της», αλλά μας προειδοποίησε ότι
έρχονται , «πολλά δύσκολα χρόνια για τις χώρες που ζούσαν δυσανάλογα των δυνατοτήτων τους και χρειάζεται να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».
Και ο σοσιαλ-ληστής Στρος-Καν , του ΔΝΤ,δήλωσε την ίδια μέρα ,ότι «η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων που έχει θέσει για τη διάσωσή της».

Στις 15 Ιουλίου, χτύπησε η άλλη μεγάλη φίλη και εγοδότης του Αβάπτιστου, η Goldman Sachs, σε έκθεσή της, με τίτλο «Positive surprises coming out of Greece».
«΄Οσο κατώτερη των προσδοκιών και αν παραμένει η κατάσταση στα δημοσιονομικά, υπάρχουν κάποιες θετικές εκπλήξεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, στις οποίες δεν έχει δοθεί επαρκής σημασία», λέει η Goldman Sachs, και κάνει λόγο, για «Ηράκλεια προσπάθεια» της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στην αγορά ,και σημειώνει: «Μέχρι σήμερα, το έργο της μείωσης του ελλείμματος θεωρείτο πρακτικά αδύνατο από πολλούς παρατηρητές».
Επομένως ,ο Αβάπτιστος, δήλωσε από τον Πόρο, όπου έκανε τις σοσιαλιστικές βουτιές του, ότι η κυβέρνηση του , «στους εννέα μήνες που πέρασαν από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, η κυβέρνησή του πέτυχε το ακατόρθωτο», «απέφυγε την πτώχευση, αλλά και απέδειξε ότι είναι και πάλι μια χώρα άξια εμπιστοσύνης».

Πρώτα «έπεισε» την Goldman Sachs, την Deutsche Bank, τη Citigroup, και τις αγορές ότι είμαστε Τιτανικός και δεν πρέπει να μας δανείζουν, και στην συνέχεια, αφού υποθήκευσε τη χώρα και τον λαό της, όπως του ειχαν πεί, τους έπεισε ότι είμαστε αξιόπιστοι, και για αυτό θα μας δανείζουν με 7,2%.


Το παιχνίδι αλλάζει και «από τη διαχείριση της κρίσης εισερχόμαστε στη φάση της οργάνωσης της επόμενης ημέρας» , του πλιάτσικου. Τώρα θα του λένε όλοι
« Bravo Giorgos !».
Χαρούμενος , επειδή τα κατάφερε, υποσχέθηκε να μας κάνει όλους χαρούμενους και ευτυχισμένους, σαν και αυτόν και τον Γερουλάνο του.
«Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι» είπε .(Ας κάνει την Άντα ευτυχισμένη και βλέπουμε).


Όλα αυτά φυσικά, στηρίζονται στον έλεγχο και τον προσχεδιασμό της πληροφόρησης και στους παπαγάλους που «αναμεταδίδουν», τις δηλώσεις.
Για παράδειγμα, αφού δεν πέρασε εύκολα, η «σωτήρια» φόλα του «πράσινου Τραπεζίτη», το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει « με ένταση», ότι ο πρωθυπουργός , « δεν ήταν ενήμερος για την πρόταση».
Ο Andy δηλαδή ,δεν του είχε πει τίποτα!!!!
Η επικοινωνική ομάδα δεν πρόλαβε να σταματήσει τους «παπαγάλους», που γράφουν ότι , με την πρόταση του «εθνικού τραπεζίτη» , «διαφαίνεται μία νέα τάση στην ελληνική πολιτική σκηνή».
Η «πρωτοβουλία» τύπου Κοσκωτά , του Σάλλα και η ανακοίνωσης της αγγλικής Dixon να επενδύσει στην ελληνική αγορά εν μέσω κρίσης, είναι για τους παπαγάλους, «η απάντηση στο αδιέξοδο που δημιουργεί η εθνική οικονομική παρακμή που όλα αυτά τα χρόνια σκεπάζαμε με δανεικά».
Παράλληλα, για να ανατάξουν το πολιτικό σκηνικό, εμφανίζουν υπερκομματικά πρόσωπα και αριστερά αντικυβερνητικά μέτωπα, αφού αυτά θέλει ο λαός.

Εμφανίζουν, την ορντινάτσα του Παπαδήμου, τον Αλεκοτσάμη Σημιτοντορόπουλο , (Αλέκος Παπαδόπουλος ), ως λύση στο αδιέξοδο του συστήματος και μάλιστα,
αν « κατέβει ως ανεξάρτητος, χωρίς τη στήριξη κάποιου κόμματος, συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την προτίμηση των ψηφοφόρων όλης της κεντροαριστεράς, καθώς και σημαντικού τμήματος της κεντροδεξιάς».
Διότι ποιος θυμάται την μυοκαρδίτιδα.
Ο αρχιτέκτονας των Δεκεμβριανών , που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, Αλ. Τσίπρας εν όψει τον εκλογών του Νοεμβρίου, είπε ότι «πρέπει να εκφραστεί η αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα» , και να «συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής, με συμμετοχή των δυνάμεων της Αριστεράς, της Οικολογίας και όσων απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ».

Προσπαθούν δηλαδή, να κοροϊδέψουν τον κόσμο, με «υπερκομματικές προσωπικότητες», από τις εφεδρείες του συστήματος, και να εγκλωβίσουν όσους φεύγουν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ένα «αριστερό μέτωπο» της πέμπτη φάλαγγας.


Η επικοινωνία όμως, δεν γνωρίζει όρια. Οι Τούρκοι παρουσιάζουν την φωτογραφία των δολοφονημένων ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων το 1974, στο Τζιάος, ως Τουρκοκύπριους θύματα των Ε/Κ το 1963.

Δεν υπάρχουν σχόλια: