23/7/10

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ: 150 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ 80 ΑΦΓΑΝΟΙ!

Όπως όλοι οι Έλληνες φέτος και εμείς είμαστε προβληματισμένοι με τα οικονομικά μας.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δάνειο για κατοικία, άλλοι δάνειο επισκευής, άλλοι σπουδάζουν παιδιά μακριά από την Αθήνα με όλα τα σχετικά έξοδα (σπίτι, λογαριασμοί, σίτιση αφού το φιλεύσπλαχνο κράτος μας δεν έχει βάλει ακόμα ποσοστώσεις της τάξεως 10 ντόπιοι προς τρεις ξένους που ισχύει σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τις δημόσιες παροχές.
Έτσι στις φοιτητικές εστίες το μοναδικό κριτήριο είναι η πολυτεκνία - ευτυχώς δεν καταργήθηκε ακόμα - και η φορολογική δήλωση του γονέα με αποτέλεσμα οι Αλβανοί φοιτητές να έχουν κάνει κατάληψη στις φοιτητικές εστίες αφού οι γονείς τους δηλώνουν μηδαμινό εισόδημα. Το αποτέλεσμα είναι να αιμορραγεί οικονομικά η ελληνική οικογένεια που σπουδάζει παιδιά μακριά).
Μέσα στα προηγούμενα αν προσθέσουμε τη γενική ακρίβεια, με αυτή την οικονομική κρίση δεν περισσεύουν χρήματα για διακοπές κι έτσι φέτος είπαμε να εξυπηρετηθούμε αναμεταξύ μας δανείζοντας τα εξοχικά μας ή τα πατρογονικά μας σπίτια στα χωριά ο ένας συνάδελφος στον άλλον. Κάναμε και κλήρωση για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος και μετά κανονίσαμε τις άδειες ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι.
Στον κλήρο μου έτυχαν δέκα ημέρες διακοπές σε ένα σπίτι που κληρονόμησε ένας από τους συναδέλφους μου από τους παππούδες του στην άγονη γραμμή που δεν είχα ξαναπάει. Σχοινούσα.
Πέταξα από τη χαρά μου όταν το είδα και παρόλο που με προειδοποίησε ο συνάδελφος μου ότι το σπίτι δεν έχει ανέσεις και η τουαλέτα βρίσκεται στην αυλή, ξεκινήσαμε με την οικογένειά μου γεμάτοι χαρά ότι θα κάναμε διακοπές στη Σχοινούσα μακρυά από τα καυσαέρια και το άγχος της Αθήνας και θα κάναμε μπάνιο μέσα σε πεντακάθαρη θάλασσα.
Πράγματι το νησί ήταν καλύτερο από ότι περίμενα και οι άνθρωποι γνήσιοι νησιώτες φιλόξενοι.
Φθάσαμε στις δύο τη νύχτα, μας περίμενε κάποιος που ειδοποίησε ο συνάδελφος να μας παραλάβει για να μας δείξει το σπίτι. Μας είχε τοποθετήσει στο ψυγειάκι του σπιτιού ψάρια που τα είχε ψαρέψει ο ίδιος, μάλιστα τα είχε καθαρίσει κιόλας , μας έφερε φρούτα και λαχανικά από τον κήπο του, ψωμί από ξυλόφουρνο, μας ευχήθηκε καλή διαμονή και πριν φύγει μας σύστησε:
«Να μη βγαίνετε το βράδυ αργά επειδή υπάρχει κίνδυνος. Προσέχετε και τα παιδιά».
Νομίζαμε ότι μας έκανε πλάκα. Γελάσαμε.
Η πρώτη μέρα πέρασε υπέροχα, φάγαμε από τα δώρα του φίλου του συναδέλφου μας και ήπιαμε νερό από το φυσικό πηγάδι της αυλής (δεν έχω ξαναπιεί καλύτερο), περάσαμε πολλές ώρες στη θάλασσα. Το βράδυ ετοιμαστήκαμε να βγούμε να περπατήσουμε στο νησί κι εκεί άρχισε η μεγάλη έκπληξη. Το σπίτι που μέναμε ήταν λίγο πιο έξω από το χωριό.
Όταν μπήκαμε στον οικισμό τα χάσαμε: παντού υπήρχαν παρέες - παρέες λαθρομεταναστών και οι Έλληνες άφαντοι!!!!!! Μας κοίταζαν εξεταστικά από πάνω μέχρι κάτω και διασκέδαζαν με την έκπληξή μας!
Για να μη σας τα πολυλογώ μάθαμε ότι σε αυτό τον ξεχασμένο παράδεισο υπήρχαν 150 Έλληνες ντόπιοι, λίγοι Αλβανοί με οικογένειες που δεν δημιουργούν προβλήματα και 80 Αφγανοί!!!
Ερωτώ: τι λόγο ύπαρξης έχουν 80 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν σε ένα τόσο μικρό και φτωχικό, το χειμώνα τουλάχιστον, νησάκι;
Που βρίσκουν δουλειές;
Έμαθα ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο νησί, ούτε λιμενικό κι έτσι αυτοί αλωνίζουν ανενόχλητοι. Δημιουργούν προβλήματα, έχουν σημειωθεί κλοπές και απόπειρες βιασμών και όταν έρχεται η αστυνομία με σκάφος του λιμενικού από Σύρο, αυτοί βλέπουν το σκάφος και γίνονται άφαντοι στα βουνά.
Κάθε φορά ελάχιστους πιάνουν κι όταν φύγει το σκάφος αυτοί ξετρυπώνουν και είναι πιο αναιδείς και πιο επιθετικοί προς τους ντόπιους. Όταν είμαστε εκεί τσακώθηκαν άσχημα με έναν ψαρά και μετά τον απειλούσαν: «Γκσέρω και που είναι σπίτι σου»!!!!
Εκεί καταντήσαμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα.!
Εμείς πήγαμε εκεί προς το τέλος Ιουνίου. Οι ντόπιοι είναι απελπισμένοι, δεν τους θέλουν εκεί, σε λίγο ούτε εκπαιδευτικός δεν θα θέλει να πηγαίνει στα σχολεία εκεί όταν δεν μπορεί να κινηθεί το βράδυ.
Έχει εξελιχθεί επίσης σε μεγάλη πληγή για τον τουρισμό που είναι ανάσα πνοής σε ένα νησάκι που δεν παράγει τίποτα άλλο εκτός από οικιακής χρήσης κήπους και λίγη κτηνοτροφία ή ψάρεμα.
Ξέχασα να αναφέρω και τις κλοπές των αυγών από τα κοτέτσια, τις ίδιες τις κότες τις έχουν ρημάξει, κλέβουν ολόκληρα κατσίκια και τυριά επίσης από τις μάντρες. Χαμός γίνεται.
Πριν φύγουμε μάθαμε και για ένα φριχτό έγκλημα που είχε γίνει περίπου πριν τρία χρόνια στη Σχοινούσα. Γεωργιανοί εγκληματίες σκότωσαν με φριχτό τρόπο έναν ηλεκτρολόγο φιλήσυχο άνθρωπο αφού πρώτα τον πετσόκοψαν, του ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα και του έβγαλαν τα μάτια.!!!

Οι εγκληματίες έφυγαν με τα χρήματα του νεκρού πρωΐ πρωΐ με το καράβι και πριν τον βρουν πεταμένο στη θάλασσα.
Ο ιατροδικαστής είπε μετά ότι δεν είχε ξαναδεί πιο φριχτά πετσοκομμένο άνθρωπο σε σημείο που δεν άνοιξαν καθόλου το φέρετρο στην κηδεία για να τον ασπαστούν για τελευταία φορά οι δικοί του!
Δυστυχώς η λαθρομετανάστευση έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα σαν κακή αρρώστια.
Ακούτε κύριε Χρυσοχοΐδη;
Βγάλτε την αστυνομία να τους μαζέψει και να τους απελάσει.
Απελάσεις κανονικές και άμεσες, εφαρμόστε επιτέλους τους νόμους.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τόσους πολλούς.
Η εγκληματικότητα αυξάνεται όσο αυξάνεται και η λαθρομετανάστευση. Αυτό είναι φανερό, αποτυπώνεται και στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας.

Ελευθερία Λόγου.
από http://eglimatikotita.blogspot.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ,ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ,ΦΟΝΟΥΣ,ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΦΥΛΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΚΡΕΜΠ!ΟΛΗ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΣΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε τον Χρυσοχοΐδη και εσύ και οι κάτοικοι του νησιού. Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουνε την πολεμική κραυγή :

Μπεεε !!

Μήπως τρομάξουν οι χασάπηδες και φύγουν.

Ακούστε,
1. Πάρτε το καράβι μέχρι την Κρήτη
2. Γυρίστε "φορτωμένοι"
3. Κάντε μια "βόλτα" να σας δουν όλοι στους δρόμους του νησιού
4. Αν τα πράγματα δεν ησυχάσουν, δημιουργήστε "αγνοούμενους"
5. Κι αν δεν καταλάβατε ότι αστειεύομαι, δεν πειράζει, έρχονται εκλογές και τότε να διαμαρτυρηθείτε στον Αφγανό Πρόεδρο της κοινότητας ή στην Αφγανική πρεσβεία. Νομότυπα και δημοκρατικά.

Μια ερώτηση προς τους κατοίκους:
"Το βράδυ που ψηφιζόταν το λαθρονομοσχέδιο στη Βουλή, είχατε παραγγείλει πίτσες";

Ένας συνοδοιπόρος

Ανώνυμος είπε...

Συνοδοιπόρε,
καταλαβαίνω την πίκρα σου και την ειρωνία σου που όμως δεν είναι δικαιολογημένη για τους εξής λόγους:
1) Στα νησάκια αυτά όλα της άγονης η τηλεόραση είναι προβληματική ειδικά το χειμώνα δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα. Το ίντερνετ επίσης το ίδιο. Το ξέρω καλά γιατί είχαμε συγγενή γιατρό που έκανε το αγροτικό του σε ένα άλλο διπλανό νησάκι με όμοιες συνθήκες διαβίωσης και τον επισκεπτόμαστε τακτικά, οπότε είμαι γνώστης της κατάστασης.
2) Οι πολιτικάντηδες που παίρνουν σβάρνα τα νησιά όταν πλησιάζουν εκλογές, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ) ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑΝ ΜΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΟΠΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΕΝΑ ΣΑΛΑΧΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ.
3) Ακόμη και να το ήξεραν, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ, ΣΕ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΓΙ ΑΥΤΌ, μην ξεχνάς ότι ζουν στην άγονη γραμμή με προβληματικά πλοία το χειμώνα κι όταν πιάσουν φουρτούνες για πολλές μέρες, αποκόπτονται εντελώς από τον έξω κόσμο. Ας έδιναν το παρόν οι κάτοικοι της στεριάς.Μια μια χούφτα νησιώτες δεν θα έσωζαν την κατάσταση.
3) Αν υπήρχε μια οργανωμένη κίνηση, κάποιοι από αυτούς θα ερχόντουσαν, να είσαι σίγουρος.
Τέλος για τις ενισχύσεις συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω. Τον Οκτώβρη θα αρχίσει πάλι το δράμα τους, όταν θα έχουν φύγει και οι τελευταίοι επισκέπτες.

Ανώνυμος είπε...

Είναι καιρός να οργανωθούμε! Πολιτοφυλακή τώρα, όπως έχουν στην πατρίδα του ΓΑΠ! Στην Αριζόνα και στην Καλιφόρνια ήδη έχει τεθεί σε συναγερμό η πολιτοφυλακή για την παράνομη μετανάστευση. Εδώ αν δεν κάνουμε κάτι, θα δούμε την Ελλάδα διαμελισμένη σε καμιά δεκαετία, αν όχι νωρίτερα...

Ανώνυμος είπε...

"...λίγοι Αλβανοί με οικογένειες που δεν δημιουργούν προβλήματα και 80 Αφγανοί!!!..."

Σε μερικά χρόνια θα λέμε "160 Αφγανοί με οικογένειες που δεν δημιουργούν προβλήματα"
Δεν χρειάζονται ούτε οι Αλβανοί. Τι δουλειά έχουν οι Αλβανοί στη Σχοινούσα (Εχινούσα); Έχει Ροδάκινα ή πορτοκάλια το νησί και λείπουν εργατικά χέρια; Ποιος μας λέει ότι οι Αλβανοί δεν έχουν διασκορπιστεί σε όλη την Ελλάδα περιμένοντας το σύνθημα της σύρραξης; Προσοχή με τους Αλβανούς ακόμη και αν "δεν δημιουργούν προβλήματα". Είναι πρόβλημα και μόνο η παρουσία τους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Σαβ Ιουλ 24, 04:32:00 πμ

Η συζήτηση για το λαθρονομοσχέδιο είχε ξεκινήσει εβδομάδες, πριν ψηφιστεί εκείνο το καταραμένο βράδυ στη βουλή. Για πολλές μέρες διάφοροι σε φιάφορα πάνελ της τηλεόρασης έλεγαν τις απόψεις τους.

Το ίδιο περίπου και με τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο.
Ούτε ΕΝΑΣ κάτοικος του νησιού δεν αντιλήφθηκε το θέμα ;;;;
Ούτε ένας κάτοικος ;;;

Όσο για το ΠΑΡΟΝ, το δώσαμε οι στεριανοί αλλά δεν ήσουνα εκεί να μας δεις.
Τις κρεμάλες που βάλαμε στα δέντρα πλάι στην Βουλή τις είδες σε κάποιο blog ;;

Κατανοείς την πίκρα μου και την ειρωνία μου !!!!
Αυτά να τα πεις στα παιδιά σου και στα (υποθηκευμένα) παιδιά όλων των Ελλήνων, ότι δηλαδή λόγω έλλειψης τεχνολογίας οι νησιώτες της Σχοινούσας παραπλανήθηκαν.

Υπομονή όμως, υπάρχουν και χειρότερα. Για παράδειγμα οι Χιώτες που όχι μόνο τους ανέχονται αλλά τους προσκαλούν ελέω Νομάρχη να "αναπτύξουν" το νησί τους.
Περίσεψε η συμπάθεια και η δικαιολογία πατριώτη, μακάρι οι κάτοικοι της Σχοινούσας να με διαψεύσουν. Μια επαφή με τους κατοίκους της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα δεν βλάπτει.

Μην με παρεξηγήσεις, τίποτα το προσωπικό, οι απόψεις μου δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στην Λευτεριά της Πατρίδας.


Ένας συνοδοιπόρος.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ανοργανωσιάς. Οι κάτοικοι των νησιών και των Ελληνικών χωριών έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια αλλά είτε από μικροαστικό κόμπλεξ, είτε από μη ενημέρωση είτε λόγω των απειλών της Αλβανικής επαρχιακής μαφίας (ναί, υπήρξε και τέτοια που απειλούσε όποιον πήγαινε να εργαστεί στην επαρχία, ακόμη και ως τσοπάνος) αυτά τα εργατικά χέρια κατήντησαν να είναι Αλβανικά.
Κάθε ημέρα που περνάει Αλβανοί εγκαθίστανται στην επαρχία μαζί με τις οικογένειες τους δημιουργώντας μια ντε-φάκτο μειονότητα.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Πρέπει να κάνουμε μια ιστοσελίδα όπου θα αναρτώνται οι περιοχές όπου ζητούνται εργατικά χέρια για να γίνει η εσωτερική μετανάστευση που απαιτείται ώστε και να μειώσουμε την ανεργία και να ξαναγεμίσει η Ελλάδα από Έλληνες. Ετοιμάζω ήδη τη σελίδα αλλά αν θέλει ας την κάνει και άλλος, δεν διεκδικώ την πατρότητα.
Μια φορά στο δικό μου χωριό 500 κατοίκων έχουν ήδη εγκατασταθεί μόνιμα 5 οικογένειες Αλβανών και έπεται συνέχεια.
Κινδυνεύουμε με αφανισμό εντός 20ετίας. Ας σοβαρευτούμε.