25/7/10

Και νέα προδοσία της Κύπρου από την Αθήνα 36 χρόνια μετά

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν απέρριψε την απόφαση της Χάγης και είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το Κόσσοβο και επομένως την ΤΔΒΚ

Η Χίλαρι Κλίντον μετα την απόφαση της Χάγης κάλεσε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, να αναγνωρίσουν το Κόσοβο.
«Απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα κράτη να υπερβούν το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου, και να δεσμευτούν με εποικοδομητικό τρόπο για την υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, και καλούμε όλα τα κράτη που δεν το έχουν ακόμη πράξει, να αναγνωρίσουν το Κόσοβο», δήλωσε, στις 22 Ιουλίου.

Την επόμενη μέρα το αμερικανόδουλο καθεστώς των Αθηνών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έλαβε γνώση της γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της νομιμότητας της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Με την έκδοση της συμβουλευτικής γνωμοδότησης αναλύονται νομικές πτυχές του ζητήματος, σύμφωνα με το αίτημα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η ελληνική θέση είναι γνωστή. Υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα συνιστά η διασφάλιση της σταθερότητας, της συνεργασίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια.
Οι αρχές αυτές καθορίζουν τη στάση μας και είναι εκείνες που θα πρέπει να πρυτανεύσουν την επαύριο της γνωμοδότησης του ΔΔΧ.
Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός και η προώθησή τους από όλους μας αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο που οδηγεί στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και αυτόν ενισχύουμε με την πρωτοβουλία μας «Agenda 2014» που αναφέρεται στο ευρωπαϊκό όραμα των λαών της περιοχής.
Χθες, η ΕΕ, με δήλωσή της, κατέστησε σαφές, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, η περιφερειακή συνεργασία και ο διάλογος αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται, ήδη, σε διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους της και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να συμβάλουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία μπορεί να αποφέρει μια συμφωνημένη λύση, προς όφελος και της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια».

Η ταύτιση με την ανακοίνωση της Κλίντον είναι πλήρης.

Η αμερικανόδουλη Ελληνική Κυβέρνηση « βρίσκεται, ήδη, σε διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους της και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, προς όφελος και της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια,που εξυπηρετείται με την αναγνώριση της Πρίστινα.

Αντίθετα η Κυπριακή Δημοκρατία με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, επανέλαβε ξεκάθαρα τη θέση της υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσόβου και Μετοχίου , και καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, τη Δημοκρατία της Σερβίας και το «Κοσσυφοπέδιο», υπό το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να ξαναρχίσουν το διάλογο για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του Κοσσόβου, με στόχο την επικράτηση της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η μακρά αυτή νομική διαδικασία, σε όλα τα στάδια της οποίας η Κύπρος συμμετείχε, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση στον τομέα του διεθνούς δικαίου. Η Γνωμοδότηση μελετάται ενδελεχώς από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ότι η επιχειρηματολογία του δικαστηρίου διαφοροποιεί την περίπτωση του Κοσόβου από την περίπτωση της Κύπρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Oι διαφορές στη στάση Αθήνας και Λευκωσίας , είναι χαώδεις.

Σπύρος Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ Ο "ΑΝΑΠΗΡΟΣ" ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ...


Η Αιτωλοακαρνανια αποδειχτηκε λεει η περιοχη με τους περισσοτερους αναπηρους -μαιμουδες. Καποιες χιλιαδες δηλαδη. Χωρια τι γινεται αλλου. Υπαλληλοι στις ειδησεις περιεγραφαν τις απειλες που δεχονται κατα τον ελεγχο με κυριο μεσο απειλης το κουμπουρι...Το φανταζεσαι να σε πυροβολει ενας δηθεν αναπηρος που στηριζεται σε κανα πι η κυκλοφορει για τα ματια σε καροτσακι; Ελληνικος σουρρεαλισμος...

Αχ κακια τροικα που ηλθες με το ετσι θελω σ' αυτην τη χωρα...Ολοι οι αναπηροι -μαιμουδες σε καταφρονουν...Χαλασες σουπα ετων...Χωρια ολες οι αλλες μαιμουδιες στα φορολογικα θεματα...Χωρια οι μαιμουδιες στους διορισμους δημοσιου...Χωρια οι μαιμουδιες στα διαφοροποιημενα επιδοματα και μισθους ακομη και στην ιδια υπηρεσια...Χωρια τα καρτελ και η μεσαζοντες...Χωρια οι μαιμου-αγροτες και ψευτες αγροτες...Ουτε ξερω ποσα " χωρια " να καταχωρισω εδω...Και τι μενει ; Μενει μονο ο πληθυσμιακος αριθμος στο οριο της φτωχιας και κατω απ' αυτον που ειναι ο μονος που δεν εφταιξε σε τιποτα...Στο ονομα του οποιου , βολευονται και ολοι οι αλλοι να κλαινε...Ταχα για την τυχη τους...

{ τους αληθινα αναπηρους τους σεβομαι , και λογω μελλοντικης δουλειας...Δε ειναι αυτοι στο στοχαστρο...}

{ ORESTIS }

http://anopetra-eleos.blogspot.com/2010/07/blog-post_4171.html