21/7/10

O Συνήγορος του ΛΑΘΡΟ είναι εχθρός του πολίτη

Οι Φαύλοι Κλεπτοκράτες προσπαθούν για μια ακόμα φορά να εξαπατήσουν προεκλογικά τους πολίτες

του Σπύρου Χατζάρα

Γνωρίζουν, ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ο Βούγιας, ανακοίνωσε ήδη υπουργικό συμβούλιο για την ( προεκλογική) αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας. «Οφείλουμε γρήγορα να επαναφέρουμε την Αθήνα στην κατάσταση που ήταν πριν το 2004», υποσχέθηκε.

Ενόψει του υπουργείου συμβουλίου, πρέπει να δείξουν ότι ακούν τη φωνή του πολίτη. Για το λόγο αυτό, εμφανίστηκε ο «Συνήγορος του Πολίτη», που άκουσε, «εκατοντάδες κατοίκους , επιχειρηματίες και εργαζόμενους στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας», που κατήγγειλαν στον Συνήγορο του Πολίτη, ότι, «αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τη ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής αυτής και ειδικότερα στο εσωτερικό του δακτυλίου που σχηματίζουν οι οδοί Μενάνδρου, Γερανίου, Κλεισθένους, Αγίου Κωνσταντίνου, Αθηνάς, Σωκράτους και Ευριπίδου» . Μετά τις καταγγελίες κλιμάκια του ο Συνήγορου του Πολίτη , έκαναν αυτοψίες, και είχαν συναντήσεις, «με πολίτες, περιοίκους, επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων, τους διοικητές αστυνομικών τμημάτων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καταστημάτων και ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων» .
Να λοιπόν που οι «μηχανισμοί», ανταποκρίνονται στις διαμαρτυρίες των Αθηναίων. Και η καλή κυβέρνηση, θα μελετήσει το πόρισμα, και το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει μέτρα.

«Η μαζική διαμονή ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πλήθος αλλοδαπών χωρίς έγγραφα παραμονής, σε μισθωμένα διαμερίσματα της περιοχής δημιουργούν συνθήκες που υπερβαίνουν κάθε στοιχειώδες ανεκτό όριο για την αξιοπρεπή διαβίωση προσώπων», λέει το πόρισμα και τονίζει ότι «η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο αφ' ενός με την ελλιπή τήρηση όρων υγιεινής και καθαριότητας, αφ’ ετέρου με την περιορισμένη συνδρομή που παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και καθαριότητας του κεντρικού κράτους όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην περιοχή παρατηρείται συστηματική και ανέλεγκτη εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών και εν γένει παραβατικότητα και εγκληματικότητα «του δρόμου». «Παρατηρείται επίσης οργανωμένη εγκληματικότητα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κυρίως γυναικών αλλοδαπής προέλευσης» .

Επομένως το ζήτημα πρώτα απ' όλα, είναι η στέγαση του πλήθους των αλλοδαπών σε συνθήκες αξιοπρεπούς που διαβίωσης, και η καθαριότητα, που είναι αρμοδιότητα των αρχών της πόλης. Πρόκειται ακριβώς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Ψευτογιώργος προεκλογικά , τον περασμένο Οκτώβριο ,στους λαθρομετανάστες, και για την εκστρατεία του ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ, να καθαρίσει ο δήμος, τις ακαθαρσίες των ΛΑΘΡΟ.

Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι δηλαδή Συνήγορος στέγασης του ΛΑΘΡΟ, για τον λόγο αυτό προτείνει «την αναγνώριση ειδικού καθεστώτος διαμονής, στους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν από την χώρα».


Όπως σημειώνει η «Αρχή» στο πόρισμά της, «Τα βασικά ζητήματα είναι η αποκατάσταση συνθηκών ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην περιοχή, η προστασία της δημόσιας υγείας και η τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» , ενώ θεωρεί ειδικότερα ζητήματα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που άπτεται «της εν γένει ποιότητας ζωής των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή» .

Ο Συνήγορος του Πολίτη «δεσμεύεται ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τους αρμόδιους φορείς σε κοινή (προεκλογική) συνάντηση εργασίας εντός του Οκτωβρίου 2010, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για την ανάληψη από μέρους τους των αναγκαίων μέτρων προς επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, και την πορεία υλοποίησης τους» .

Η κατάσταση ,«δημιουργεί ένα κοινωνικό «ηθικό πανικό», αύξουσες τάσεις εθνοφυλετικής και κοινωνικής μισαλλοδοξίας, αλλά και ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση ακραίων πολιτικών ομάδων με ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις», λέει στο πόρισμα του , ο Συνήγορος των ΛΑΘΡΟ, που αναφέρεται στην αμηχανία της διοίκησης, αλλά και του νομοθέτη μπροστά στον πολύ μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αλλοδαπών «χωρίς χαρτιά», που διαβιούν σε συνθήκες αθλιότητας και στο απόλυτο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Επομένως η λύση είναι να ενταχθούν οικονομική και κοινωνική ζωή, οι πουτάνεςκαι οι κλέφτες, και να ληφθούν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης στον αστικό ιστό (λαθρο)πληθυσμών,
και αυτό θα γίνει με «χωροθέτηση εγκαταστάσεων» για τοξικοεξαρτημένους, αλλά και με κοινωνική συναίνεση, με «μεσοπρόθεσμες πολιτικές» και «ειδικούς χειρισμούς» από τις «αρμόδιες αρχές», με «συνεργασία και ο συντονισμός των φορέων».
Απόλυτα συγκεκριμένα θααααα..
Ωστόσο μιλάνε για, «ειδική μέριμνα υπέρ των αλλοδαπών, οι οποίοι διαβιούν στην περιοχή, με τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών όσο το επιτρέπει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας», σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κ.Πέτρου Κωνσταντίνου,
Προτείνουν ακόμα, ότι το ζήτημα του συντονισμού και του ελέγχου υλοποίησης των επιμέρους δράσεων και η εποπτεία της αποτελεσματικής εφαρμογής τους, θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποιο ήδη υφιστάμενο πολιτειακό φορέα ή αρχή και πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πλούσια εμπειρία από την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να είναι ευθύνη του κράτους, του δήμου, η της περιφέρειας, η αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών.

1 σχόλιο:

id65 είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ακόμα, ότι ο Συνήγορος, ( κύκλος Δικαιωμάτων του παιδιού), ανέχεται, συγκαλύπτει και συνεργεί στην γενοκτονική εφαρμογή του λεγόμενου "Οικογενοιακού ...Δικαίου)".