29/7/10

Οι πράσινοι Καραγκιόζο-χατζιαβάτηδες


ΠΑΣΟΚ: Η φαρσοκωμωδία των «διαφωνούντων»

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Σύσσωμος ο «σοσιαληστρικός» λόχος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε τα λαϊκο-κτόνα, ττατριδοκτόνα και εθνοκτόνα μέτρα του Δ.Ν.Τ.
Κουβεντιάζοντας στα κανάλια, στα καφενεία, στα σαλόνια και στις κουζίνες, διαφωνούν με τα μέτρα αλλά στη Βουλή μετατρέπονται σε στρατιωτάκια.
Ως πρόβατα, ακολουθούν απαρέγκλιτα την κομματική πειθαρχία ψηφίζοντας εναντίον της συνείδησης τους και του Συντάγματος, το οποίο την κατοχυρώνει.
Τα πάντα, λοιπόν, στο βωμό του ατομικού συμφέροντος, στο όνομα του οποίου παραβιάζουν συνείδηση και νομιμότητα.
Άβουλα και μοιραία ανθρωπάκια ασκήθηκαν στο να χτυπούν παλαμάκια.

Πόσο δίκαιο είχε ο Μαρξ, όταν ήδη από το 1859 διαπίστωνε: «Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδηση τους αλλά, αντίθετα, το κοινωνικό τους είναι καθορίζει τη συνείδηση τους» (Ανάλυση αυτής της θεμελιώδους κοινωνιολογικής και πολιτικής λειτουργίας, γίνεται στο έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία», θεσ/νίκη, «Κάδμος», 2010). Μεταφερόμενη αυτή η μαρξική θέση στα καθ' ημάς αισχρά ετούτων των χρόνων, εξηγεί και αυτή τη στάση των βολευτών, οι οποίοι πριν από όλα και πάνω απ' όλα βάζουν το βουλευτιλίκι.
(Για την τερατώδη και αντισυνταγματική θεωρία και πρακτική της συνειδησιοκτόνου «κομματικής πειθαρχίας» βλ. τα κείμενα μου: «Η πειθαρχία των βουλευτών», στα «Πολιτικά Θέματα», της 24/4/1992, στο οποίο αναφέρεται και ετούτη η άποψη του Μαρξ: «Μονολιθικότητα στη σκέψη και στη δράση, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από τυφλή πίστη και πειθαρχία πτωμάτων»).
Αυτή η κομματική πρακτική, η οποία είναι πάγια στο πολιτικό σύστημα, όχι μόνο αναγκάζει τον βουλευτή να παραβιάζει τη συνείδηση του, την οποία υποτίθεται ότι κατοχυρώνει το άρθρο 60 του Συντάγματος, αλλά μετατρέπει τον «εκπρόσωπο του έθνους» σε δοχείο για ξένο περιεχόμενο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα άθλιο φαινόμενο, το οποίο κατοχυρώνει την πρωθυπουργική δικτατορία, η οποία επιτρέπει τη διαγραφή βουλευτών από το κόμμα σε περίπτωση διαφωνίας. Μ' αυτό τον εκβιασμό - τύφλα να έχουν οι μικροεκβιασμοί των ψηφοφόρων, τον οποίο ανήγγειλε πανηγυρικά ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι τραγικές φιγούρες - βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ψήφισαν το εθνοκτόνο ασφαλιστικό σύστημα, με μία και μόνη τιμητική εξαίρεση. Αυτή ανήκει στην Ολυμπιονίκη βουλευτή, η οποία δεν φορά παντελόνια! Όσοι τα φορούν - τυχαίως; - τα κατέβασαν!
Το έργο είναι τόσο προκλητικό και τόσο γνωστό στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης ώστε να καταδικαστεί από τον γράφοντα σ' ένα του κείμενο, το οποίο είχε τον τίτλο: «Συμφωνοδιαφωνούντες παραμένοντες» (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 1/5/2001). Έγραφα, λοιπόν, τότε, και το εξής: «Η 'πολιτική' παρουσία του λαϊκισμού, χαρακτηρίζεται από το διαβόητο συμφωνοδιαφωνώ, το οποίο δρα ως καρκίνωμα στην εθνική μας ζωή και το πολιτικό σύστημα». Το ζήτημα όμως αυτό είναι απλό, πολύ απλό: «Διαφωνώ, σημαίνει φεύγω».
Τρία καρπούζια σε μια μασχάλη δεν κρατιούνται, εκτός κι αν είσαι ζογκλέρ σε τσίρκο!

Καραγκιόζο-χατζαβάτηδες: Ξεπεράσατε τα όρια του γελοίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: