21/7/10

Τέτοια επικοινωνιακή απάτη δεν έχει ξαναγίνει

Ο Συνήγορος του Πολίτη και το Colpo Grosso με τη στέγαση των Λάθρο

Με αφορμή τις καταγγελίες προς τον «Συνήγορο του Πολίτη», εκατοντάδων κατοίκων, επιχειρηματιών και εργαζόμενων στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τη ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής, βάζουν μπροστά την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης του Ψευτογιώργου προς τους ΛΑΘΡΟ, στις 11 Ιουνίου 2009 για , «Συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ».
«Η μαζική διαμονή ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πλήθος αλλοδαπών χωρίς έγγραφα παραμονής, σε μισθωμένα διαμερίσματα της περιοχής δημιουργούν συνθήκες που υπερβαίνουν κάθε στοιχειώδες ανεκτό όριο για την αξιοπρεπή διαβίωση προσώπων», διαπιστώνει ο Συνήγορος.
Παράλληλα η επιτροπή Βούγια-Κοεντζόγλου-Αλ Σάλεχ προτείνει 7 ομάδες «μέτρων-ανάσες» στους Αθηναίους

Για το Παρεμπόριο, και την Πολυπολιτισμική αγορά ,προτείνουν: Καταγραφή από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία του αριθμού των μικροπωλητών και του νομικού καθεστώτος στο οποίο υπάγονται. Χρήση των scanner της Frontex σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα ώστε να ανιχνεύονται τα προϊόντα κατά την εισαγωγή τους στην Ελλάδα. Ενίσχυση των ελέγχων στα κινεζικά καταστήματα καθώς έχει εντοπιστεί ότι συνιστούν την πηγή των «προϊόντων δίχως ταυτότητα». Καθορισμός και χωροθέτηση «πολυπολιτισμικών αγορών» στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, στο πρότυπο του Camden market του Λονδίνου. Στις αγορές αυτές δεν θα πωλούνται παράνομα προϊόντα αλλά νόμιμα καθώς και αυτοπαραγόμενα προϊόντα. Εναλλακτικά προτείνεται η μη καταστροφή των προϊόντων, αλλά η δωρεά τους σε απόρους.

Για τη διακίνηση ναρκωτικών, προτείνουν. Μετεγκατάσταση των Μονάδων Συντήρησης του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία. Παραχώρηση τριών ισόγειων χώρων εμβαδού 50 τ.μ., εκτός της «προβληματικής» περιοχής (Γερανίου, κ.λπ.), ώστε να λειτουργήσουν Σταθμοί Αμεσης Πρόσβασης (ενηλίκων, εφήβων, αλλοδαπών) άμεσες παραπομπές στα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ. Αναβάθμιση του κέντρου από τον Δήμο Αθηναίων (πεζόδρομοι, φωταγώγηση, καθαριότητα, εκκένωση κτιρίων, κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων/ εγκαταλελειμμένων ανάπτυξη άλλων δράσεων κ.λπ.). Σεμινάρια στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την αντιμετώπιση των χρηστών.

Για τους ΛΑΘΡΟ προτείνουν: Καταγραφή αλλοδαπών της περιοχής. Συνεργασία αλλοδαπών με το ΣΔΟΕ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον εντοπισμό Ελλήνων που ενοικιάζουν τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς δίχως τις νόμιμες διαδικασίες και επομένως φοροδιαφεύγουν. Εξέταση πρότασης για νομοθετική ρύθμιση διαχείρισης των διαμενόντων στην Ελλάδα με την τοποθέτησή τους σε υπάρχουσες θέσεις εργασίας σε αντικείμενα που γνωρίζουν (π.χ. αγροτικές καλλιέργειες). Δημιουργία Σώματος ήπιας καταστολής σε συνεργασία με ειδικά εκπαιδευμένους αλλοδαπούς. Δημιουργία χώρων φιλοξενίας για τις ευάλωτες ομάδες με αξιοποίηση διαθέσιμων κτιρίων ή φιλοξενίας μέσω μίσθωσης ξενοδοχείων.

Για τη καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.( Στο κέντρο της Αθήνας λειτουργούν 18.500 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα 2.500 βρίσκονται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, εκ των οποίων τα 200-250 δεν έχουν άδεια λειτουργίας), προτείνουν: Καθορισμό από το υπουργείο Περιβάλλοντος των χρήσεων γης για κάθε περιοχή. Τροποποίηση του Νόμου ώστε να οριστούν σαφώς οι αρμοδιότητες ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας. Ανάθεση στη Δημοτική Αστυνομία αποκλειστικών αρμοδιοτήτων ώστε να εστιάσει η ΕΛ.ΑΣ. στην εγκληματικότητα. Η ΕΛ.ΑΣ. να ενημερώνεται για διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλει η Δημοτική Αστυνομία ώστε να ελέγχει τις παραβιάσεις. Εξέταση του αιτήματος του Γραφείου Ιστορικού Κέντρου για την επιστροφή της αρμοδιότητας ελέγχου και σφράγισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τα εκδιδόμενα πρόσωπα, προτείνουν: Μείωση της απαγορευτικής απόστασης από εκκλησίες, σχολεία, παιδικές χαρές κ.λπ. για τη λειτουργία οίκων ανοχής. Εξέταση της πρότασης για νομοθετική πρωτοβουλία από το υπ. Εσωτερικών ώστε να δίδονται άδειες εργασίας στα εκδιδόμενα πρόσωπα εκτός σπιτιών, ως αυτοαπασχολούμενα. Αναμένεται εκτίμηση από το υπ. Εργασίας σχετικά με την οικονομική εισφορά αυτού του μέτρου.
Για τους αστέγους και τα εγκαταλειμμένα κτήρια προτείνουν:
Καταγραφή των στοιχείων ιδιοκτησίας των εγκαταλειμμένων νεοκλασικών κτιρίων αλλά και όσων ενοικιάζονται παράνομα σε αλλοδαπούς, καθώς και ο εντοπισμός των ιδιοκτητών οι οποίοι και φοροδιαφεύγουν. Εφαρμογή του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ 2014» του υπουργείου Περιβάλλοντος. Πολιτικές αξίας γης που να ευνοούν τις νέες οικογένειες και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα αλλά και την επανακατοίκηση εγκαταλειμμένων διατηρητέων και μη, ή χρήση τους ως χώρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Καταγραφή του αριθμού και του προφίλ του αστέγου. Δημιουργία κρατικής μονάδας για ηλικιωμένους, ενίσχυση των δομών για επανένταξη αποφυλακισθέντων ώστε να μην καταλήγουν άστεγοι. Παροχή χώρων για ξενώνες, αλλά και δημιουργία «ξενώνων νύχτας» για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών στέγασης. Εφαρμογή του μοντέλου one-euro job της Γερμανίας: είναι ένα εργασιακό μοντέλο για ανέργους και απόρους. Οσοι είναι εγγεγραμμένοι στην πρόνοια τους δίδεται η δυνατότητα εργασίας σε δήμους (π.χ. οδοκαθαριστές) για την οποία κερδίζουν ένα ή δύο ευρώ την ώρα, δίχως όμως να απολέσουν το επίδομα πρόνοιας.
Σπ.Χ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τα εκδιδόμενα πρόσωπα, προτείνουν: Μείωση της απαγορευτικής απόστασης από εκκλησίες, σχολεία, παιδικές χαρές κ.λπ. για τη λειτουργία οίκων ανοχής. Εξέταση της πρότασης για νομοθετική πρωτοβουλία από το υπ. Εσωτερικών ώστε να δίδονται άδειες εργασίας στα εκδιδόμενα πρόσωπα εκτός σπιτιών, ως αυτοαπασχολούμενα. Αναμένεται εκτίμηση από το υπ. Εργασίας σχετικά με την οικονομική εισφορά αυτού του μέτρου.

AYTO TO ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ Η ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ?

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ?

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Και απο το έλλειμα θα πληρώνουμε τους Παπανδρέλληνες. Τους πληρώνουμε ήδη δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΑΡΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ-3.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΕΔΕΙΞΕ , ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΕΡΙ ΠΑΡΒΟΥΣ Κ.Λ.Π.
ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ.
ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

00:30 Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ιστορία

THE SOLD OUT REVOLUTION
Έτος παραγωγής: (2005)

Η Οκτωβριανή επανάσταση του 1917. Τι προηγήθηκε αυτού του ιστορικού γεγονότος; Ποιος το χρηματοδότησε; Για πρώτη φορά το κοινό πρόκειται να γνωρίσει ντοκουμέντα από το αρχείο της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας που περιλαμβάνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα ονόματα και πληροφορίες γι αυτούς που πλήρωσαν τον Λένιν.


Παραγωγή:Ρωσίας
Σκηνοθέτης: Gallina Ogumaya

Ανώνυμος είπε...

Στο Camden market του Λονδινου ρουφαει τρελλά φραγγα απο τους λαθραιους το κρατος πειτε τους χαιρετίσματα. Τους εκμεταλλεύεται κανονικά και με το νόμο, δεν πεταει τα λεφτα του αγγλου σε παρανομα τριτοκοσμικά προϊόντα!!!!!! Έχει και τους ντεμί-παράνομους εμπόρους ναρκωτικών το Κάμντεν, να μαστουρωνει ο πολίτης να αποβλακώνεται και να μην ξέρει που του παν'τα δύο....
Εδω το σχεδιο ειναι ακριβως αντίθετο: Να πετάμε τα λεφτά μας σε αφορολόγητες σαβούρες. Με τα ναρκωτικά δεν ξέρω τί σκοπεύουν να κάνουν...