30/7/10

Η κρίση

του Κώστα Καββαθά


Δημοσιεύθηκε στις 24.05.09 στο “Πρώτο ΘΕΜΑ”, πιο επίκαιρο από ποτέ, το άρθρο μου περιγράφει πως λειτουργεί το Σύστημα και δείχνει τα τερατώδη ψέματα, που οι εντεταλμένοι του πράκτορες λένε στους λαούς.


Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα: Οργανισμοί σαν τους: FED, CITI, Morgan&Stanley, Διεθνής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αγγλίας , Morgan και οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν πείσει τους λαούς ότι ανήκουν στα κράτη, τυπώνουν π.χ. 100 δισ δολάρια, ευρώ, γιεν, ότι από τα οποία μόνο το 2-3% έχει αντίκρισμα σε χρυσό. Μετά δανείζουν τα “χαρτιά” σε άλλες τράπεζες που τους δίνουν κάποιου είδους υποσχετική. Οι «μεγάλοι» δανείζουν κυβερνήσεις, κράτη καθώς και άλλες, μικρότερες, επίσης ιδιωτικές, τράπεζες. Οι χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν γονατίσει απ’ τα σκάνδαλα, δανείζονται με “επαχθείς όρους” (π.χ Ελλάδα). Για να «τονωθεί» η οικονομία 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις εθνικές τράπεζες. Αυτές τα δανείζουν (με τόκο) τις επιχειρήσεις για να “αναπτυχθούν” και τους πολίτες για να αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τηλεόραση, κλιματιστικό, να πάρουν εορτοδάνειο, διακοποδάνειο κ.ο.κ. Επιχειρήσεις και πολίτες πληρώνουν υψηλούς τόκους στα ευαγή αυτά ιδρύματα που, στα θησαυροφυλάκια τους έχουν μόνο τις καταθέσεις των θυμάτων τους. Όταν, τα κράτη αδυνατούν να πληρώσουν, οι Μεγάλες τράπεζες στέλνουν πολυεθνικές για να αγοράσουν(με πολιτικά ορθό τρόπο) τον εθνικό πλούτο (Ηλεκτρισμό, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Ναυπηγεία, Ορυχεία, Σιδηροδρόμους, αεροπορικές εταιρίες). Μόλις τις αρπάξουν πουλάνε το προϊόν στους ιθαγενείς σε πολλαπλάσια τιμή. Όταν οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να πληρώσουν οι Αργυραμοιβοί αρπάζουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Όταν οι απλοί πολίτες αδυνατούν κατάσχουν σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, τζέρια.
Όταν οι μεγάλοι και μικροί αργυραμοιβοί «φάνε» όσα έχουν ο πλανήτης (νερό, πετρέλαιο, ορυκτά, αλιεύματα, δάση), αρχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους. Στέλνουν ιδιωτικούς στρατούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Κουβέίτ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στον Καύκασο, στο Αιγαίο, στην Ινδία (μόλις αρχίσει να απειλεί τα συμφέροντά τους). Έτσι αρχίζουν να δουλεύουν οι πολεμικές βιομηχανίες, για να πουλήσουν (με δανεικά από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Γαλλία, την Γερμανία, την “κομουνιστική” κλίκα της Κίνας κ.α.) όπλα στους κράτη για να “φάει” το ένα το λαρύγγι του άλλου.
Ποιοι συντηρούν το Σύστημα; Εγώ, εσείς, εμείς, όλοι, οι περισσότεροι.
Πως πολεμιέται; Με την άρνηση και την αποχή από την προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων. Αγοράζεις σήμερα ένα κινητό, έναν υπολογιστή, μία τηλεόραση και, σε δύο χρόνια, έχουν παλιώσει. Κολοσσιαίες διαφημιστικές εκστρατείες πείθουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» (εμάς) πως πρέπει να πάρουμε καινούρια. Κάθε μέρα, στον «αναπτυγμένο» κόσμο, λειτουργεί (λειτουργούσε;) αυτό το “αλισιβερίσι”. Για να αλλάξουμε το ένα σκουπίδι με άλλο, τρώμε τις σάρκες του 3ου Κόσμου αλλά, και της ίδιας της Γης.
Αν την ελλατώσουμε μπορεί, το Σύστημα να …καταρρεύσει.
Τι θα επακολουθήσει; Δεν ξέρω.
Το Χάος. Ο Νέος Μεσαίωνας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου .Η Ουροvision.
Ο Μπαρόζος. Ο Kostas. Ο Giorgakis.
Παρά τα τρισεκατομμύρια που “έριξαν” στην αγορά οι ισχυροί, η κρίση συνεχίζεται και η Πυραμίδα κλονίζεται, για πρώτη φορά από την ανακάλυψη του χρήματος. Πόσα δολάρια, ευρώ, ρούβλια, γιεν, γουάν νομίζετε ότι θα τυπώσουν πριν αρχίσει η Πτώση;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ COSCO ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΕΣ
ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΡ
ΤΟΥ Δ . Ν . Τ .

Ανώνυμος είπε...

Ουρητήριο αλβανών η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και η Αστυνομία κοιμάται! (Διαδώστε το Συνέλληνες)
Ακόμη και την ημέρα που γιόρταζε η εκκλησία δεν δίστασαν να προκαλέσουν

Σύμφωνα με καταγγελία της Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονος, αλλοδαποί - κυρίως Αλβανοί, εν γνώσει του γεγονότος ότι επίκειται η ονομαστική εορτή του αγίου, μία μέρα πριν, με γεμάτη την εκκλησία και τον περίβολό της από πιστούς, έστελναν τα παιδιά τους να ουρήσουν... στα σκαλιά του ναού.
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις γυναικών της ενορίας, οι οποίες έκαναν παρατήρηση στα παιδιά, με αποτέλεσμα τρεις Αλβανίδες μητέρες να τους εκσφενδονίσουν μπουκάλια νερό, αποκαλώντας τις Ελληνίδες «πουτάνες» και να προσπαθήσουν να τις κτυπήσουν. Χαρακτηριστικό ήταν, ότι μία έγκυος Αλβανίδα σήκωσε ένα ολόκληρο καρότσι και το πέταξε πάνω στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά στην εκκλησία, ενώ εν συνεχεία το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες συμπατριώτισσές της με αποτέλεσμα να τραυματισθεί μία Ελληνίδα, χάνοντας μάλιστα τρία δόντια.
Οι τρεις μαινόμενες Αλβανίδες συνελήφθησαν και μηνύθηκαν από τους παρευρισκομένους. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της επιτροπής, στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονος, οι συλληφθείσες Αλβανίδες, παρουσία των Αστυνομικών, όχι μόνον επανέλαβαν τις ύβρεις τους αλλά απείλησαν τις μηνύτριες, λέγοντας: «Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε! 3.500 Αλβανοί μένουμε εδώ!» .
Το θλιβερό στην ιστορία αυτή, ωστόσο, είναι άλλο: Την ώρα που κατετίθεντο οι μηνύσεις και παρ΄ ότι οι γυναίκες έπρεπε να περιφρουρούνται για να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, η μία εκ των Αλβανίδων απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την αυτόφωρο διαδικασία δε, δικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή μόνον η μία εκ των τριών αλλοδαπών κι αυτή μόνον με την κατηγορία της εξύβρισης. Ο εισαγγελέας δεν της απήγγειλε κατηγορίες ούτε για το καρότσι που είχε εκσφενδονίσει, ενώ άφησε εντελώς ελεύθερη την έγκυο, για την οποία εντελώς ψευδώς στο δικαστήριο, ο συνήγορος της πρώτης Γ.Κ. ανέφερε ότι μετέβη στο νοσοκομείο και απέβαλε(!). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας δεν προέβη σε καμμία ενέργεια για την τρίτη Αλβανίδα, που απέδρασε από το Α.Τ.
Η Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονος, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει καταθέσει μήνυση και κατά του δικηγόρου Γ.Κ.

http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/07/blog-post_8815.html